Nafurany 0 Napisano 6 Marca 2012 Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 Cześć. Otóż mam dziwny problem z rażącą mnie prądem obudową dodam ,że mam gniazdo z uziemieniem. Sytuacja jest na tyle dziwna że gdy podłączam obojętnie jaki sprzęt na usb komputer od razu łapie bsod. Pendriver podłączony do usb wali prądem jak szalony ,nawet myszka mię już prądem pokopał. Podejrzewam że to może być zasilacz a wy co o tym myślicie ? Zasilacz to chieftec 450w. Cytuj Link to post Share on other sites
Sn1PeR 678 Napisano 6 Marca 2012 Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 Spraw sobie OCZ SXS2 bo skoro jest uziemienie to będzie wina PSU. Cytuj Link to post Share on other sites
alex103 9 Napisano 7 Marca 2012 Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 Musisz nie mieć uziemienia. Ja w gniazdku połączyłem zero z uziemieniem i już prądem nie trzepie. Cytuj Link to post Share on other sites
kbrbabzbtb 1123 Napisano 7 Marca 2012 Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 Sprezentuj go teściowej jutro na 08.03. Tak na marginesie to mój brat ma podobny problem. Prądem go nie kopie ale po włożeniu flasha do usb z przodu obudowy 50/50 = bsod albo komputer całkiem się wyłącza. Cytuj Link to post Share on other sites
Nafurany 0 Napisano 8 Marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 Uziemienie jest na 100% prawie rok temu była instalacja robiona. Dodam jeszcze to gdy podłączony mam komputer do sieci to przebicie prądu jest na każdym uziemieniu kontaktów w pokoju nawet jak komputer jest wyłączony i pytanie do was o co z tym chodzi. Podłączałem komputer w innych pomieszczeniach i jest tak samo. Cytuj Link to post Share on other sites
Sn1PeR 678 Napisano 8 Marca 2012 Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 Dzwoń do elektryka, niech posprawdza wszystko. Cytuj Link to post Share on other sites
bchrubas 19 Napisano 9 Marca 2012 Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 gdy podłączony mam komputer do sieci to przebicie prądu jest na każdym uziemieniu kontaktów w pokoju nawet jak komputer jest wyłączonyZasilacz do wymiany. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts