devzo 68 Napisano 6 Marca 2012 Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 (edytowane) Witam, chce wyczyścić kartę ze środka. Czy mogę nałożyć do tego pastę CPU Zalman STG-2? Jak należy starą pastę zetrzeć? Może być też spirytus? Na co ewentualnie uważać (słyszałem o ukruszeniu rdzenia)?. Edytowane 6 Marca 2012 przez devzo Cytuj Link to post Share on other sites
Bichits 362 Napisano 6 Marca 2012 Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 (edytowane) Papier toaletowy. Ew. zmywacz do paznokci. Jak nie będzie chciała zejść to rozgrzej ją i wtedy zetrzyj papierem toaletowym. Edytowane 6 Marca 2012 przez Bichits 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Sn1PeR 678 Napisano 6 Marca 2012 Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 http://www.cooling.pl/kontakt-ipa-alkohol-izopropylowy-60ml,produkt,2161.html?from_category=31_76 - zdaje egzamin świetnie. Stosuj z wacikami kosmetycznymi. Ten Zalman będzie jak najbardziej w porządku. Jak wszytko ostrożnie zrobisz to nic się nie popsuje. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
devzo 68 Napisano 6 Marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 Ok, dzięki za pomoc, tyle mi trzeba było wiedzieć Cytuj Link to post Share on other sites
xprzemcio 102 Napisano 6 Marca 2012 Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 Do czyszczenie (zdrapywania) nie używaj nic metalowego! Pałeczka do "uszów" jest dobra lub zapałka. Jak nie będzie schodzić to tak jak kolega powyżej - rozgrzać i ścierać. Ja do zmywania używam denaturatu czyli skażony spirytus. Zmywacz do paznokci też się na da Powodzenia! 1 Cytuj Link to post Share on other sites
ocfan 26 Napisano 6 Marca 2012 Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 WD40 siknij i zejdzie. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Szymon331 152 Napisano 6 Marca 2012 Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 Podczas czyszczenia chłodzenia na karcie nie ma potrzeby robić nic więcej ponad to co robi się z CPU. Odklejasz chłodzenie. Jak nie chce łatwo zejść to lekko możesz "ukręcić" zestaw chłodzenia. Jaj pasta jest miękka to łatwo zejdzie po przetarciu czymkolwiek. Dobrze później jest to przemyć alkoholem. Oby nie trzeba było skrobać pasty bo z tym jest dużo więcej zachodu. Nowej pasty dodajesz tyle by cieniutka warstwa pokryła całą stopę radiatora i zakładasz na kartę. Czasami warto też pomyśleć o radiatorach na pamięciach (o ile są) Jeżeli są przyklejone to lepiej ich nie ruszać. Jeżeli przykręcone do PCB to też można zmienić na nich pastę. Pozdrawiam. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
devzo 68 Napisano 7 Marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 Dzięki za pomoc, zaraz zabieram się do roboty Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts