mac47 2 Napisano 23 Września 2009 Udostępnij Napisano 23 Września 2009 mam dysk wd 320 gb. mam na nim 7 partycji. jedna 120 gb druga 100 gb a pozostale wahaja sie od 15 do 30 gb. Kiedy formatowalem dysk chcialem stworzyc partycje 150 gb dlatego usunąlem 120 i 30 ale maksymalne miejsce do przydzielenia wciaz bylo 120 i 30. Wiec moje pytanie brzmi co trzeba zrobic aby dalo sie zrobic partycje o chcianej pojemnosci a nie takiej jaka jest obecnie ustalona? :> :help: Cytuj Link to post Share on other sites
Bany_krk 200 Napisano 23 Września 2009 Udostępnij Napisano 23 Września 2009 jest coś takiego jak partycje podstawowe i logiczne, maiłes pewnie kilka partycji podstawowych a na nich kilka logicznych, twoim zdaniem jest teraz zmniejszyć wielkośc partycji podstawowych aby ich koniec konczyl sie na ostatniej logicznej w danej podstawowej Cytuj Link to post Share on other sites
mac47 2 Napisano 23 Września 2009 Autor Udostępnij Napisano 23 Września 2009 mozesz jasniej? Cytuj Link to post Share on other sites
Bany_krk 200 Napisano 23 Września 2009 Udostępnij Napisano 23 Września 2009 partition magic Cytuj Link to post Share on other sites
mac47 2 Napisano 24 Września 2009 Autor Udostępnij Napisano 24 Września 2009 Bany_krk wielkie dzieki za pomoc w zepsuciu kompa. zainstalowalem ten partition magic uruchomilem ponownie kompa a tu sie nie chce wlaczyc. wlozylem dysk instalacyjny i komputer widzi tylko 2 partycje z 7 (tylko te na ktorych nie ma systemu) a reszte widzi jako wolne miejsce. Cytuj Link to post Share on other sites
y0ddh4 10 Napisano 24 Września 2009 Udostępnij Napisano 24 Września 2009 Bany_krk wielkie dzieki za pomoc w zepsuciu kompa. zainstalowalem ten partition magic uruchomilem ponownie kompa a tu sie nie chce wlaczyc. wlozylem dysk instalacyjny i komputer widzi tylko 2 partycje z 7 (tylko te na ktorych nie ma systemu) a reszte widzi jako wolne miejsce.Nasze forum służy pomocą :oops: Masz ważne pliki? Zrób twardy format (wszystkiego) tylko zgraj ważniejsze pliki na pendrive/cd-dvd i zrób wszystko od nowa. I nie rób tyle partycji! Cytuj Link to post Share on other sites
TheBIG 0 Napisano 24 Września 2009 Udostępnij Napisano 24 Września 2009 Tak to jest jak ktoś szuka super softu zamiast normalnie korzystać z narzędzi wbudowanych w sam system. Już tyle razy pisałem o układzie partycji to się myśli wcześniej. Cytuj Link to post Share on other sites
kowdipapo 42 Napisano 24 Września 2009 Udostępnij Napisano 24 Września 2009 Bany_krk wielkie dzieki za pomoc w zepsuciu kompa. zainstalowalem ten partition magic uruchomilem ponownie kompa a tu sie nie chce wlaczyc. wlozylem dysk instalacyjny i komputer widzi tylko 2 partycje z 7 (tylko te na ktorych nie ma systemu) a reszte widzi jako wolne miejsce. Tak, On Ci to specjalnie zrobił. czekał az pojawi sie ktos takim z problemem zebu mu zaproponowac ten program i wszystko roz ... Mimo wszystko nigdy nie bylem przekonany do tego typu programow. Najlepiej wywal wszystkie partycje i zrob od nowa (pamietaj ze usuwanie partycji usunie wszystkie dane na nich! ). Jak masz wazne pliki to je zgraj oczywiscie. Jak do jakis plikow nie masz dostepu to uzyj programu jakiegos, nie wiem czy GetDataBack jest darmowy, ale to juz chyba umiesz poszukac w googlach darmowego progsa do odzyskiwania danych... I po co Ci az tyle partycji?? Jedna systemowa, jedna, ew. dwie na dane i inne rzeczy i moze jedna na jakies kopie zapasowe, ktorych i tak nie robie Ja mam w sumie 2 partycje, a i tak jak juz formatuje to i partycje od nowa ustalam. ostatnio formatowalem przechodząc na Windowsa 7 Cytuj Link to post Share on other sites
Szewa85 0 Napisano 25 Września 2009 Udostępnij Napisano 25 Września 2009 Bany_krk wielkie dzieki za pomoc w zepsuciu kompa. zainstalowalem ten partition magic uruchomilem ponownie kompa a tu sie nie chce wlaczyc. wlozylem dysk instalacyjny i komputer widzi tylko 2 partycje z 7 (tylko te na ktorych nie ma systemu) a reszte widzi jako wolne miejsce. Tak, na pewno zrobił to z premedytacją aby twój komputer nie działał Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts