Darodaredevil 1 Napisano 23 Września 2009 Udostępnij Napisano 23 Września 2009 Właśnie zobaczyłem coś co bardzo mi się nie podoba. Wraz z premierą nowych kart HD5000 pojawiły się one w ofercie Komputronika. Zdaje się że od dziś. Jednak są tylko wirtualnie, nawet nie mają ich w magazynach. Okazuje się jednak, że klienci już "kupili" kilkadziesiąt przedmiotów wraz z tymi kartami. Pokazuje się to w kategorii Akcesoria/Top10 powiązane kategorie gdzie stoi jak byk Klienci, którzy kupowali ten produkt, najczęściej wybierali także:. A nie mogli ich wybrać bo nikt jeszcze tyg kart nie kupił. A scenariusz, że ktoś zamówił już kartę i przy okazji te towary wydaje mi się mocno nieprawdopodobny. http://www.komputronik.pl/index.php/pro ... -E%29.html Cytuj Link to post Share on other sites
_nick_ 19 Napisano 23 Września 2009 Udostępnij Napisano 23 Września 2009 I na pewno ktoś zamawiąjąc kartę za 1.5k zł nie zamówiłby takiego szajsu: Revoltec zestaw chłodzący chipset VGA Revoltec zestaw chłodzący chipset VGA Samsung DDR2 2GB 800MHz CL6 BOX Samsung DDR2 2GB 800MHz CL6 BOX Nie ładnie Komputroniku, nie ładnie. Cytuj Link to post Share on other sites
torture 107 Napisano 23 Września 2009 Udostępnij Napisano 23 Września 2009 To jest pewnie automatyczna operacja i przy nowościach przypisuje jakieś tam (losowe?) produkty Czy to coś czym warto się przejmować w ogóle? Cytuj Link to post Share on other sites
_nick_ 19 Napisano 23 Września 2009 Udostępnij Napisano 23 Września 2009 Myślę, że warto - bo to nie są produkty, które komputronik poleca, tylko: "klienci, którzy kupili ten produkt zakupili również: ...". Jest to więc oszukiwanie klientów. Cytuj Link to post Share on other sites
torture 107 Napisano 23 Września 2009 Udostępnij Napisano 23 Września 2009 Ale Wy jesteście grzeczni chłopcy. Po pierwsze, karta jest od jak dawna? Kilku godzin? Nie jest to gdzieś na środku wielkimi literami tylko w 4. zakładce z kolei, która btw nazywa się Akcesoria/Top10. Tylko jedno zdanie tam się nie zgadza No ale skoro chcecie kogoś wieszać, to proszę bardzo Poza tym czujecie się oszukani, skoro wiecie dokładnie, że to nieprawda? No i myślicie, że ktoś się tym sugeruje w ogóle? Ktoś kupi 5870, wejdzie w tę zakładkę i pomyśli: "No tak, to teraz kupię sobie Splitter Digitus 8-portowy A-DC 43110 400MHz. Nie wiem co to jest, ale kupię, bo Komputronik każe" Spokojnie chłopaki, świat się nie zawalił Ciekawszy jest sam algorytm działania tej zakładki, bo wychodzi na to, że są to totalnie losowe produkty Cytuj Link to post Share on other sites
_nick_ 19 Napisano 23 Września 2009 Udostępnij Napisano 23 Września 2009 Mi chodzi o sam FAKT, że tak robią. Poważna firma czegoś takiego nie robi. Cytuj Link to post Share on other sites
19arek93 0 Napisano 23 Września 2009 Udostępnij Napisano 23 Września 2009 Oj komputronik coraz bardziej mi podpada. Co prawda już kiedyś mnie zaciekawiła ta rubryczka. Może i my wiemy, ale ktoś kto kompletnie nie zna się na sprzęcie i jakiś produkt zostanie mu polecony to tak: -O jest ta karta! Zamawiam. -Ale kurcze?! Co to? Skoro inni kupowali te pamięci to może ja też muszę by to działało? Taka sytuacja może wydawać się absurdalna dla nas, ale myślę że kupowanie 9600GT DDR2 z 1gb pamięci jest równie dziwne. Cytuj Link to post Share on other sites
y0ddh4 10 Napisano 23 Września 2009 Udostępnij Napisano 23 Września 2009 Nie jest dziwne, tylko głupie... Cytuj Link to post Share on other sites
Dragon 5 Napisano 13 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Widze, że znów komputronik stosuje dziwne praktyki. Wcześniej osobiście zauważyłem zawyżanie średniej produktu opisane kilka tematów niżej. Cytuj Link to post Share on other sites
Rafcio 0 Napisano 13 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Karty z serii HD5000 są w ofercie komputronika na pewno od 3 dni, ponieważ je tam widziałem właśnie 3 dni temu, chociaż karty też były niedostępne wtedy. Cytuj Link to post Share on other sites
Cobesh 4 Napisano 13 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Karty z serii HD5000 są w ofercie komputronika na pewno od 3 dni, ponieważ je tam widziałem właśnie 3 dni temu, chociaż karty też były niedostępne wtedy. To że nie ma ich w magazynie centralnym, nie znaczy że jakiś oddział jej nie ma. Przecież można sprawdzić konkretne sklepy. Cytuj Link to post Share on other sites
Rafcio 0 Napisano 13 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 No fakt, Warszawa, CH Reduta ma 3 sztuki, zadowolony? Bardziej chodziło mi o to, że komputronik już ma od jakiegoś czasu te karty w ofercie i jak widać można było je kupić. Darodaredevil - Twoje niezadowolenie jednak jest bezpodstawne. Cytuj Link to post Share on other sites
procek 2 Napisano 15 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 Co do "klienci, którzy kupili ten produkt, wybrali także:" to mam taką teorię. Ktoś kupił np przykładowe pamięci DDR2 CL6 rok temu, a teraz kartę za 1500 zł. Jest to możliwe, w końcu nie jest tam napisane, że kupili oba produkty równocześnie. Poza tym ktoś mógł też kupować np części do dwóch różnych (tańszy i droższy) zestawów, wszystko jest możliwe. Co nie zmienia faktu, że prawdopodobnie nie są to produkty NAJCZĘŚCIEJ wybierane przez klientów kupujących tego Radeona Cytuj Link to post Share on other sites
Pitek_ 0 Napisano 15 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 Ja miałem jeszcze ciekawszą przygodę. Zamówiłem komputer u nich, no z rok temu i zaznaczyłem, żeby złożyli. No fajnie, ładnie. Do zestawu dołożyli mi karteczkę z wynikami 3d mark i że sprawdzili czy wszystkie porty działają (a ja zmówiłem kompa bez systemu...). Po 3h padała mi płyta. Jak oni go testowali??? - Nie testowali. Im się wydaje, że są tak "fajni" i tak duzi że od czasu do czasu mogą sobie ignorować ludzi, bo to i tak im rybka. Nie przyjdzie ten to przyjdzie 20 nowych... A ta rubryczka to mnie tylko rozbawia GTX285 + 512Mb DDR (Wyprzedaż) Cytuj Link to post Share on other sites
Terrorek 10 Napisano 21 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2009 no albo sprzedawanie towaru po tanszych cenach ale z wadami ( np brak pudełka, letkie rysy na obudowie, nawet SLADY UŻYTKOWANIA...) to wkoncu to jest pozadny sklep czy jakis podmiejski bazarek... no i jeszcze te ceny... Cytuj Link to post Share on other sites
Czaszka 49 Napisano 21 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2009 Skoro zostaje im z serwisu czy poi testach to czemu nie mają tego odsprzedać. Za magazynowanie takiej ilości elektroniki trochę by płacili, a tak mogą sobie jeszcze dorobić. Czy to takie ZUE? Cytuj Link to post Share on other sites
procek 2 Napisano 24 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2009 no albo sprzedawanie towaru po tanszych cenach ale z wadami ( np brak pudełka, letkie rysy na obudowie, nawet SLADY UŻYTKOWANIA...) to wkoncu to jest pozadny sklep czy jakis podmiejski bazarek...Nie wiem, co ci w tym nie pasuje. Jest okazja kupić coś taniej, ale z niepełnym wyposażeniem / krótszą gwarancją - co w tym złego? A taki sprzęt najprawdopodobniej zostaje po testach (na benchmarku?), albo jak jakiś klient przyjdzie wymienić / oddać towar, bo mu się nie podobał (lub go odeśle, jak kupował w sklepie internetowym). Cytuj Link to post Share on other sites
mszark 36 Napisano 5 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 ile czasu trwa księgowanie wpłaty w komputroniku? Na bank mój przelew dotarł jeszcze wczoraj, a status zamówienia nadal oczekiwane na wpłatę. Cytuj Link to post Share on other sites
kowdipapo 42 Napisano 5 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 Napisz do komputronika (albo zadzwoń): http://www.komputronik.pl/kontakty Tam najlepiej Ci powiedzą Cytuj Link to post Share on other sites
mszark 36 Napisano 5 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 Wiem gdzie są dane kontaktowe. Pytanie skierowałem do osób, które robiły już zakupy. Cytuj Link to post Share on other sites
Maksym Słomski 8 Napisano 5 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 No więc odpowiedzią na Twoje pytanie jest: różnie. Do kilku dni. Cytuj Link to post Share on other sites
logitech21 149 Napisano 3 Marca 2010 Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 no albo sprzedawanie towaru po tańszych cenach ale z wadami ( np brak pudełka, letkie rysy na obudowie, nawet SLADY UŻYTKOWANIA...) to wkoncu to jest pozadny sklep czy jakis podmiejski bazarek... no i jeszcze te ceny... Są to zazwyczaj rzeczy/ podzespoły z różnych rozbiórek komputerów, które wcześniej były wypożyczone na jakiś czas np. 2 tyg, ewentualnie po testach, recenzjach. Takie podzespoły są testowane intensywnie w celu uniknięcia nieprzyjemności + masz gwarancje na pewien okres zazwyczaj 3 miesiące, jak się nie mylę. Wiec w razie czego spalić i wymienić na nowe. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts