Skocz do zawartości

4890 i 295GTX razem na jednej plycie? czy jest to mozliwe?

Gość effendi360

Recommended Posts

:P No pewnie że "NIE!". Można tylko połączyć ze sobą karty z tej samej rodziny

SLI - Połączenie dwóch kart NVIDII (czyli GTX 295 + GTX 295)

CrossFire - Połączenie dwóch kart ATI (czyli HD4890 + HD4890)

Do tego kupuję się mostek SLI/CF.

Pozdro :)

Poczytajcie o "Hydra 100" wystarczy wpisać w google, MSI posiada płytkę z tym chipem w w fazie testów = ]

// Więcej o tym macie tu: http://www.benchmark.pl/aktualnosci/MSI ... 22790.html

O to właśnie mi chodziło :)

Co do tych dwóch kart na jednej płycie to słyszałem o możliwości instalacji Radeona dla renderowania grafiki a Geforce dla liczenie PhysX :P

efendi jest w stanie wymyslic wszystko co nie ma rak i nog - nie podpuszczajcie go bo chlop wezmie sobie to serca i zlozy te koszmarna platforme tylko dlatego zeby byla wyjatkowa w swojej beznadziejnosci zreszta jak kazdy jego pomysl opierajacy sie tylko na "wyjatkowosci wstecznej"

efendi jest w stanie wymyslic wszystko co nie ma rak i nog - nie podpuszczajcie go bo chlop wezmie sobie to serca i zlozy te koszmarna platforme tylko dlatego zeby byla wyjatkowa w swojej beznadziejnosci zreszta jak kazdy jego pomysl opierajacy sie tylko na "wyjatkowosci wstecznej"

Jak nie masz jak zwykle nic madrego do powiedzenia to sie nie odzywaj.

efendi jest w stanie wymyslic wszystko co nie ma rak i nog

-
- wiec jednak jest to mozliwe lub bedzie w niedalekiej przyszlosci cwaniaku. Nie ukrywam ze jestem w plecy z wiedza gdyz wczesniej w ogole nie traktowalem pc jako platformy do grania i nie mialem do czyninenia ze sprzetem z gornej polki - w ogole sie nim nie interesowalem - tak wiec dlatego przychodze tu i pytam; niestety ubolewam nad debilizmem niektorych ludzi da ktorych slowo niewiedza i glupota to to samo. Typowa polska mentalnosc... :P

EDIT:

Drogi autorze, w jakim celu zamierzasz zamontować w/w karty graficzne razem na jednej płycie :)

a gdzie ja napisalem ze taki mam zamiar??

Drogi autorze, w jakim celu zamierzasz zamontować w/w karty graficzne razem na jednej płycie :co:

a gdzie ja napisalem ze taki mam zamiar??

:):P:co: Czyli pytamy się o coś bez potrzeby :P

Staraj się pisać wyraźnie o co Ci chodzi, bo mało kto zrozumiał Twój pierwszy post :D

I nie pisz posta pod postem - przez 5h masz opcję edytuj ;)

I nie pisz posta pod postem - przez 5h masz opcję edytuj :menda:

a co miejsce na serwerze sie skonczy z tego powodu? czy moze sraczki dostaniesz?

mało kto zrozumiał Twój pierwszy post :)

jak dla mnie pytanie bylo jak najbardziej jasne a jak ktos ma problemy z czytaniem ze zrozumieniem to juz nie moja wina ale nie martw sie - statystycznie 80% polakow tak ma wiec nie jestes sam! :D

a co miejsce na serwerze sie skonczy z tego powodu? czy moze sraczki dostaniesz?

Możesz nawet dostać ostrzeżenie :menda:

Edytuj posty - tak mówi regulamin i netykieta.

jak dla mnie pytanie bylo jak najbardziej jasne a jak ktos ma problemy z czytaniem ze zrozumieniem to juz nie moja wina ale nie martw sie - statystycznie 80% polakow tak ma wiec nie jestes sam! :D

No to nie było do końca jasne, czy chcesz aby obie karty liczyły grafikę, czy jedną grafikę, a druga fizykę. Co do tego drugiego to niektórym się to udaje, ale ja się z tym 3 dni męczyłem, żeby 3870 liczylo grafikę a GTS250 fizykę - nie udało się.

jak dla mnie pytanie bylo jak najbardziej jasne a jak ktos ma problemy z czytaniem ze zrozumieniem to juz nie moja wina ale nie martw sie - statystycznie 80% polakow tak ma wiec nie jestes sam! :menda:

To nie ja mam poroblemy z czytaniem ze zrozumieniem, tylko ty z pisaniem :D Z chęcią powiedziałbym Ci jezcze coś, ale to nie ma sensu. Szkoda mi czasu na takich jak Ty, m.in. z powodu takich żenujących tekstów jak ten poniżej:

czy moze sraczki dostaniesz?