Gość Napisano 22 Września 2009 Udostępnij Napisano 22 Września 2009 Witam! Pytanko do was: Czy jest mozliwe aby na jednej plycie polaczyc z soba dwie karty GF 295 GTX i Radka 4890? Szukam tak po gogglach i nie moge znalezc odpowiedzi..... Cytuj Link to post Share on other sites
Bany_krk 200 Napisano 22 Września 2009 Udostępnij Napisano 22 Września 2009 już widze żeby ktoś z ati czy nvidii napisał stery pod kartę przeciwnej frakcji Cytuj Link to post Share on other sites
DavO 1 Napisano 22 Września 2009 Udostępnij Napisano 22 Września 2009 No pewnie że "NIE!". Można tylko połączyć ze sobą karty z tej samej rodziny SLI - Połączenie dwóch kart NVIDII (czyli GTX 295 + GTX 295) CrossFire - Połączenie dwóch kart ATI (czyli HD4890 + HD4890) Do tego kupuję się mostek SLI/CF. Pozdro Cytuj Link to post Share on other sites
mICh@eL 335 Napisano 22 Września 2009 Udostępnij Napisano 22 Września 2009 Widzę, ze zieloni nie próżnują Więc może trochę delikatniej Drogi autorze, w jakim celu zamierzasz zamontować w/w karty graficzne razem na jednej płycie Cytuj Link to post Share on other sites
DavO 1 Napisano 22 Września 2009 Udostępnij Napisano 22 Września 2009 Podkręć procesor do 3.8ghz a zobaczysz wzrost wydajności. a ty jeszcze chcesz kupić drugą kartę :| Cytuj Link to post Share on other sites
TheBIG 0 Napisano 22 Września 2009 Udostępnij Napisano 22 Września 2009 @effendi360 Mam prośbę zakładaj tematy tu viewtopic.php?f=40&t=2293&start=300 będzie mniej noszenia Cytuj Link to post Share on other sites
Damian Szymański 16 Napisano 22 Września 2009 Udostępnij Napisano 22 Września 2009 Hmmm, kiedyś czytałem newsa ,że powstaje płyta która ma umożliwić łączenie kart graficznych różnych typów czyli np. 4870 i 4890 oraz przeciwnych firm ATI I Nvidia na jednej, ale nie wiem co z tej płyty wyszło bo coś o niej ucichło. Cytuj Link to post Share on other sites
Bany_krk 200 Napisano 22 Września 2009 Udostępnij Napisano 22 Września 2009 teoretycznie każda płyta może połączyć karty obu firm, w końcu to nic takiego tylko komunkacja na jednej szynie danych, brakuje tylko sterowników Cytuj Link to post Share on other sites
Sajan 1 Napisano 22 Września 2009 Udostępnij Napisano 22 Września 2009 Poczytajcie o "Hydra 100" wystarczy wpisać w google, MSI posiada płytkę z tym chipem w w fazie testów = ] // Więcej o tym macie tu: http://www.benchmark.pl/aktualnosci/MSI ... 22790.html Cytuj Link to post Share on other sites
Damian Szymański 16 Napisano 22 Września 2009 Udostępnij Napisano 22 Września 2009 Poczytajcie o "Hydra 100" wystarczy wpisać w google, MSI posiada płytkę z tym chipem w w fazie testów = ] // Więcej o tym macie tu: http://www.benchmark.pl/aktualnosci/MSI ... 22790.html O to właśnie mi chodziło Co do tych dwóch kart na jednej płycie to słyszałem o możliwości instalacji Radeona dla renderowania grafiki a Geforce dla liczenie PhysX Cytuj Link to post Share on other sites
lopez2 36 Napisano 22 Września 2009 Udostępnij Napisano 22 Września 2009 efendi jest w stanie wymyslic wszystko co nie ma rak i nog - nie podpuszczajcie go bo chlop wezmie sobie to serca i zlozy te koszmarna platforme tylko dlatego zeby byla wyjatkowa w swojej beznadziejnosci zreszta jak kazdy jego pomysl opierajacy sie tylko na "wyjatkowosci wstecznej" Cytuj Link to post Share on other sites
szalas8 4 Napisano 22 Września 2009 Udostępnij Napisano 22 Września 2009 Można podłączyć 2 rózne karty w konfigu. np. Ati 4870 i ona by obliczała grafike i 2 Nvidia gf 9600 do PsyhX ( liczenie fizyki , jako akcelerator fizyki ) , A o dziłającym połączeniu i obliczaniu grafiki kart Ati i Nv nie słyszłem. Cytuj Link to post Share on other sites
Yogi. 0 Napisano 23 Września 2009 Udostępnij Napisano 23 Września 2009 Na pure.pc jest news o tym ale żadnych konkretnych informacji ani testów http://www.purepc.pl/sprzet_pc/karty_graficzne/hydra_200_czyli_gtx_260_i_hd_4890_dzialajace_razem Cytuj Link to post Share on other sites
Gość Napisano 23 Września 2009 Udostępnij Napisano 23 Września 2009 efendi jest w stanie wymyslic wszystko co nie ma rak i nog - nie podpuszczajcie go bo chlop wezmie sobie to serca i zlozy te koszmarna platforme tylko dlatego zeby byla wyjatkowa w swojej beznadziejnosci zreszta jak kazdy jego pomysl opierajacy sie tylko na "wyjatkowosci wstecznej" Jak nie masz jak zwykle nic madrego do powiedzenia to sie nie odzywaj. efendi jest w stanie wymyslic wszystko co nie ma rak i nog - http://www.purepc.pl/sprzet_pc/karty_graficzne/hydra_200_czyli_gtx_260_i_hd_4890_dzialajace_razem - wiec jednak jest to mozliwe lub bedzie w niedalekiej przyszlosci cwaniaku. Nie ukrywam ze jestem w plecy z wiedza gdyz wczesniej w ogole nie traktowalem pc jako platformy do grania i nie mialem do czyninenia ze sprzetem z gornej polki - w ogole sie nim nie interesowalem - tak wiec dlatego przychodze tu i pytam; niestety ubolewam nad debilizmem niektorych ludzi da ktorych slowo niewiedza i glupota to to samo. Typowa polska mentalnosc... EDIT: Drogi autorze, w jakim celu zamierzasz zamontować w/w karty graficzne razem na jednej płycie a gdzie ja napisalem ze taki mam zamiar?? Cytuj Link to post Share on other sites
mICh@eL 335 Napisano 23 Września 2009 Udostępnij Napisano 23 Września 2009 Drogi autorze, w jakim celu zamierzasz zamontować w/w karty graficzne razem na jednej płycie a gdzie ja napisalem ze taki mam zamiar?? Czyli pytamy się o coś bez potrzeby Staraj się pisać wyraźnie o co Ci chodzi, bo mało kto zrozumiał Twój pierwszy post I nie pisz posta pod postem - przez 5h masz opcję edytuj Cytuj Link to post Share on other sites
Gość Napisano 24 Września 2009 Udostępnij Napisano 24 Września 2009 I nie pisz posta pod postem - przez 5h masz opcję edytuj a co miejsce na serwerze sie skonczy z tego powodu? czy moze sraczki dostaniesz? mało kto zrozumiał Twój pierwszy post jak dla mnie pytanie bylo jak najbardziej jasne a jak ktos ma problemy z czytaniem ze zrozumieniem to juz nie moja wina ale nie martw sie - statystycznie 80% polakow tak ma wiec nie jestes sam! Cytuj Link to post Share on other sites
_nick_ 19 Napisano 24 Września 2009 Udostępnij Napisano 24 Września 2009 a co miejsce na serwerze sie skonczy z tego powodu? czy moze sraczki dostaniesz?Możesz nawet dostać ostrzeżenie Edytuj posty - tak mówi regulamin i netykieta. jak dla mnie pytanie bylo jak najbardziej jasne a jak ktos ma problemy z czytaniem ze zrozumieniem to juz nie moja wina ale nie martw sie - statystycznie 80% polakow tak ma wiec nie jestes sam! No to nie było do końca jasne, czy chcesz aby obie karty liczyły grafikę, czy jedną grafikę, a druga fizykę. Co do tego drugiego to niektórym się to udaje, ale ja się z tym 3 dni męczyłem, żeby 3870 liczylo grafikę a GTS250 fizykę - nie udało się. Cytuj Link to post Share on other sites
mICh@eL 335 Napisano 24 Września 2009 Udostępnij Napisano 24 Września 2009 jak dla mnie pytanie bylo jak najbardziej jasne a jak ktos ma problemy z czytaniem ze zrozumieniem to juz nie moja wina ale nie martw sie - statystycznie 80% polakow tak ma wiec nie jestes sam! To nie ja mam poroblemy z czytaniem ze zrozumieniem, tylko ty z pisaniem Z chęcią powiedziałbym Ci jezcze coś, ale to nie ma sensu. Szkoda mi czasu na takich jak Ty, m.in. z powodu takich żenujących tekstów jak ten poniżej: czy moze sraczki dostaniesz? Cytuj Link to post Share on other sites
Darodaredevil 1 Napisano 24 Września 2009 Udostępnij Napisano 24 Września 2009 Koniec z inwektywami i offtopem panowie. EDIT: bo się warny posypią.. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts