Skocz do zawartości

Recommended Posts

zalety to na pewno specyfikacja, i7 + gt 540 + 640gd dysk

wadę jest na pewno cena, póki dyski nie stanieją, póty przepłacać za sprzęt będziemy...

Pytanie jeszcze do czego ma Ci służyć bo może wcale i7 i 8 gb Ci nie potrzebne (więc można taniej)

Co do samej firmy, praktyka mówi iż obecnie nie ma znaczenia czy będzie to asus/acer/hp/dell, jak będziesz miał pecha z każdym możesz biegać po serwisie niedługo po zakupie (kłania się masowa produkcja i made in china/taiwan)

Kompa podał mi kupel który planuje zakupić uniwersalnego kompa do pracy i grania.

Widziałem parę asusów, sam kiedy jednego miałem ( grzał się, głośno chodził i miał kiepską matrycę)

Nie wiem może się mylę ale dla mnie minusami na pewno jest średnia jakoś wykonania, kiepska matryca, słabe kąty widzenia, dysk 5400 obr, i procek którego potencjał w połączeniu z grafiką nie będzie wykorzystany. Poleciłem mu MSI nie pamiętam jaki model typowy pod "będę grał grę", albo della wszytko na I5, grafice 555 albo 560, szybszym dysku, i matowej matrycy.

czyli jednym słowem sam sobie odpowiedziałeś na pytanie :D

Co do dysków, cięzko chyba dostać 7200 w lapsie z tego co mi wiadomo, są już wersje z ssd na rozruch ale to inna półka cenowa...

Jeśli ktoś nie jest zapalonym graczem (tylko po co wtedy takiemu laptop? :0) to naprawdę duż do szczęścia nie potrzeba, ja osobiście trzymam się firmy Acer, której to już drugiego laptopa posiadam i jak narazie (odpukać!) sobie chwalę, a i i3 w połączeniu z 6650M w zupełności do bardziej wymagającego softu (nie wiem jak z CAD`em bo nie używam, ale wszelkie obróki foto/video bez problemowo) i sporadycznego pogrania wystarcza, także ważne by dobrać pod indywidualne potrzeby i możliwości finansowe.

Pozdrafiam ;)