Skocz do zawartości

Zakup kości 4GB a stare kości GOODRAM?

Recommended Posts

Witam.

Planuje lekka modernizację mojego komputera i chiałbym dokupic 4BG pamięci. Aktualnie mam 2GB 2x1GB Goodram, jeśli sie nie mylę to takie http://allegro.pl/no...2169799482.html Teraz moje pytanie jakie pamięci najlepiej dokupić? Czy wybrać tego samego producenta? Czy jeśli dołoże nowe kości do starych to będzie to sprawnie działać? Czy może producent niema znaczenia, bo różnie ludzie piszą. Płyta to Nvidia nForce 650i Ultra .Drugie pytanie, żeby nie zakładać nowego tematu. Czy wymiana starego procesora Dual Core E2180 2,00Ghz na Core 2 Quad Q6600 będzie dobrym posunięciem? Mocno poprawi sie wydajność? z góry dziękuje i pozdrawiam

Czy wymiana starego procesora Dual Core E2180 2,00Ghz na Core 2 Quad Q6600 będzie dobrym posunięciem? Mocno poprawi sie wydajność? z góry dziękuje i pozdrawiam

wydajnosc na pewno wzrosnie. to jak bardzo to odczujesz, zalezy do czego wykorzystujesz komputer. najbardziej poczujesz to w wielowatkowych zadaniach, typu kompresja wideo, rar, szyfrowanie, a po podkreceniu to i w grach powinna byc odczuwalna wyrazna roznica.

jezeli ma to byc do gier, to ja bym bardziej polowal na E8200/E8400 i podkrecil.

czy zasilacz masz odpowiedni do takich zabaw? jak wyglada reszta sprzetu.

Czy i5 2500k + 2x http://www.morele.ne...64l9-4g-294462/ to dobry wybór do gier?

na chwile obecna 4 GB starczy do kazdej gry.

i5 2500k jest swietny, ale gry nie potrzebuja az tak wydajnego procka. ten proc pokaze na co go stac z naprawde bardzo mocnym GPU (albo i dwoma).