Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam chciałbym się was doradzić które słuchawki wybrać , by dobrze odgrywały role zarówno jak i w grze tak i przy sluchaniu muzyki :) .Potrzebne mi są słuchawki które dobrze tłumią , ponieważ jeżdżę na turnieje OFFLINE . Słuchawki mogą być nawet za 800 zł - Co polecicie? Takie moje typy :

SteelSeries 7H USB

Sennheiser PC360 z mikrofonem

Tritton AX 720 E

TRITTON AX PRO 5.1

LOGITECH G35 SLUCHAWKI 7.1 DOLBY

PROSZĘ O POMOC !

Bitch please... przereklamowane sprzęty dla ludzi, którzy nie mają co robić z kasą, wszystkie leżą i kwiczą w kategorii cena/jakość.

Skoro to jest high-endowy sprzęt dla graczy dlaczego topowi gracze tego nie używają? Zazwyczaj na necie na stronkach jest napisane, że grają na słuchawkach od steelseriesa, razera itd, ale tylko dlatego, że mają takich sponsorów :D

Edytowane przez Cacek93

Bitch please

Przepraszam bardzo.To ,że do Ciebie tak szepczą koledzy nie znaczy ,że wypada tak mówić do innych prostaku.Wypraszam sobie.

Co do reszty Twojej wypowiedzi lepsze takie zdanie niż żadne.Mam na ten temat inną opinie,ale cóż...

Edytowane przez Mizuro

a jakie kolega gra przy przez Lan ? Bo jeśli typu C.S 1.6 ,to nie ma sensu więcej wydawać jak 150zł.

Mam na ten temat inną opinie

on ma jednak trochę racji, bo wszystkie podane słuchawki przez ciebie to lansowane przez producentów, którzy jeszcze żadnych dobrych dźwiękowo słuchawek nie wydali na rynek. I znów napiszę, że najlepsze słuchawki do gier, to te typowo muzyczne.

Edytowane przez adivxv5

a jakie kolega gra przy przez Lan ? Bo jeśli typu C.S 1.6 ,to nie ma sensu więcej wydawać jak 150zł. on ma jednak trochę racji, bo wszystkie podane słuchawki przez ciebie to lansowane przez producentów, którzy jeszcze żadnych dobrych dźwiękowo słuchawek nie wydali na rynek. I znów napiszę, że najlepsze słuchawki do gier, to te typowo muzyczne.

Ja was nei rozumiem napisałem , że podaje pare typów i czekam na wasze propozycje a wy mnie tu szarpiecie za kurtke co ja daje itp

a co sądzisz o tych trittonach 720? ;d

Nie pytaj się mnie bo ja mam takie za 40 zł.*Trollface*. Szczerze to jeśli nie chcesz wydać aż tak dużo na słuchawki to bierz tego Roccata. 7.1 i nie jest tak bardzo gorszy od wspomnianych trittonów. Wolisz wydać 260zł na najnowsze słuchawki z roccata USB i to z 7.1 z trochę gorszą speyfikacją czy MatCatz za 580 zł który jest starszy i trochę lepszy i jest na kabel?: ).

Słuchawki Mad Catz TRITTON AX 720E 5.1 (XBOX360, PS3, PC, MAC) (K10-AX720E)

Min. pasmo przenoszenia [Hz] 25

Maks. pasmo przenoszenia [Hz] 22000

Słuchawki z mikrofonem Roccat ROCCAT KULO VIRTUAL 7.1 ( ROC-14-700 )

Min. pasmo przenoszenia [Hz] 20-70

Maks. pasmo przenoszenia [Hz] 20000

Czułość [-dB/mW] 47

Jeśli chodzi o słuchawki jakościowo dobre, patrz na sprzęt firmy AKG lub Sennheiser. Razery, Roccaty, Steelseriest to czysty marketing i komponenty niskiej jakości. Chyba, że lubisz bajery i nie zależy Ci na tym, by sprzęt działał przez lata.

@Yuman

Dokładnie , te wszystkie zwroty For Gamers , Gamming stuff to tylko hasła marketingowe.

Ktoś robi na tym kase;tak samo jak na wszystkim co ma w przedrostku HD.Można pomyśleć no dobra gadasz głupoty koleś przecież niektóre z tych sprzętów tworzą sami gracze , lecz wystarczy pomyśleć jaką wiedzę na temat dobrego nagłośnienia ma człowiek który gra dajmy na to w counter-strike przez 10 lat ? Jemu wystarczy tylko dobra przestrzeń.

Na rynku jest o wiele więcej uniwersalnych słuchawek przy których te wyżej wymieniane po prostu wypadają blado.Również polecam coś z przedziału AKG / Sennheiser / Denon / Grado .

Edytowane przez Pestfunkey

@Yuman Dokładnie , te wszystkie zwroty For Gamers , Gamming stuff to tylko hasła marketingowe. Ktoś robi na tym kase;tak samo jak na wszystkim co ma w przedrostku HD.Można pomyśleć no dobra gadasz głupoty koleś przecież niektóre z tych sprzętów tworzą sami gracze , lecz wystarczy pomyśleć jaką wiedzę na temat dobrego nagłośnienia ma człowiek który gra dajmy na to w counter-strike przez 10 lat ? Jemu wystarczy tylko dobra przestrzeń. Na rynku jest o wiele więcej uniwersalnych słuchawek przy których te wyżej wymieniane po prostu wypadają blado.Również polecam coś z przedziału AKG / Sennheiser / Denon / Grado .

Taa... Sennheiser kupiłem chyba w lecie. Ponosiłem z miesiąc czy dwa i już nie działają. No to naprawdę kurde jakość... Sennheiser HD 218.

Taa... Sennheiser kupiłem chyba w lecie. Ponosiłem z miesiąc czy dwa i już nie działają. No to naprawdę kurde jakość... Sennheiser HD 218.

No widzisz ja mam senki HD555 już 3 rok , i nie musiałem wymieniać nawet gąbek : ) , Twój model (Sennheiser HD 218 ) to straszna lipa

No widzisz ja mam senki HD555 już 3 rok , i nie musiałem wymieniać nawet gąbek : ) , Twój model (Sennheiser HD 218 ) to straszna lipa

Za przeproszeniem gó**o prawda. Działały super, a później zaczął dźwięk zanikać, aż całkowicie znikł...

Tego typu przypadki owszem zdążają się, natomiast prawdziwa plagą jest to w typowych słuchawkach firm Razer, Stellers, czy Creativa Fatality HS XXX tam to już masakra jakaś tymi mikrofonami, czy łamiącymi się pałąkami. Osobiście wolę kupić coś co normalnie prezentuje dźwięk, aniżeli jakieś dziwactwo dla graczy "X-Treme Falal1ty Noobs Game" z zasyfiających całą przestrzeń jakimiś tanim procesorem DSP wbudowanych w słuchawkach kart muzycznych 5.1.

Edytowane przez adivxv5

Tego typu przypadki owszem zdążają się, natomiast prawdziwa plagą jest to w typowych słuchawkach firm Razer, Stellers, czy Creativa Fatality HS XXX tam to już masakra jakaś tymi mikrofonami, czy łamiącymi się pałąkami. Osobiście wolę kupić coś co normalnie prezentuje dźwięk, aniżeli jakieś dziwactwo dla graczy "X-Treme Falal1ty Noobs Game" z zasyfiających całą przestrzeń jakimiś tanim procesorem DSP wbudowanych w słuchawkach kart muzycznych 5.1.

Ten Roccat raczej do extreme grania nie służy co widać też po jego cenie i wyglądzie. Dlatego właśnie je zaproponowałem. Idąc trochę dalej z ceną to się po prostu by nie opłacało bo będą to coraz mniejsze różnice. Zaoszczędzi na tym także dość sporo pieniędzy które wykorzysta np na kupienie nowych części lub innego ustrojstwa.: p. [Pisane z Xperia x8].