Skocz do zawartości

Jaki zasilacz + wiecej

Recommended Posts

Witam. Bede kupowal zestaw:

-i5 2500k

-gf gtx 560 ti

-AS Rock P67 Pro3 B3

-8 gb ramu 1333 mhz

I moje pytania:

1) Bede podkrecal maksymalnie i5 (do 4,8-5ghz) + podkrecenie grafiki, jaki zasilacz dobrac? Czy ocz 600w starczy, czy jednak 700? SLI nie bede robil.

2)Jakie chlodzenie kupic na ten procek

-Scythe Mugen 2 rev. b

-Silentum PC Fortis He 1225 (ten pierwszy jest prawie 2x drozszy, pytanie czy jest az tyle lepszy i raczej "must" do takiego podrkecania, czy ten 2 styknie) i w przypadku tego 1 niestety jest ogromny i trzeba duza obudowe dobrac (czy warto? a moze jakis inny rownie dobry, ale mniejszy?)

3)Polecano mi mocno te obudowe:

-Silentum PC Brutus 410 Pure Black

Ale sobie upatrzylem taka:

-aerocool-strike-xgt-bl ( prawei 2x drozsza i pytanie czy warto w nia doplacac, czy moze dolozyc te 120-130 do lepszej grafiki?)

Wszelkie opinie mile widziane :):)

Co do zasilacza zgadzam się z drachenfeles (stawiałbym na Seasonic), chłodzenie wybierz Thermalright HR-02, a obudowę polecam taką: http://www.morele.net/obudowa-silentiumpc-gladius-800-window-pure-black-plexi-atx-esata-ssd-ready-120-140mm-bez-zasilacza-352434/ :)

EDIT: Ciężko będzie osiągnąć tak wysokie OC, powinieneś cieszyć się nawet z 4,4GHz

Edytowane przez Arved

Ja posiadam Seasonica M12II tylko że 620W a nie 520W (brałem na przyszłośc). Spokojnie ciągnie mi i5 2500k na 4GHz i hd6870. Na tej płycie więcej niż 4.8GHz nie wykręcisz, ponieważ ma cyfrową sekcje zasilania. Więc najlepiej bierz Seasonica 520W lub 620W, 520 wystarczy ale ja na twoim miejscu brałbym 620 tak jak ja na przyszłośc.