Skocz do zawartości

[OGÓLNY] Najładniejsza gra?

Recommended Posts

• 3 miesiące temu...

Moim zdaniem na PC na stan dzisiejszy grami o najbardziej efektownej oprawie wizualnej są Star Wars Battlefront oraz Quantum Break. W następnej losowej kolejności (nieco ustępując wspomnianym dwóm tytułom) mogą być: The Vanishing of Ethan Carter, Doom 2016, Hitman 2016, Tom Clancy's The Division, Wiedźmin 3, Metro Last Light, Ryse Sons of Rome, Everybody's Gone To The Rapture, Dying Light, Mirror's Edge Catalyst, Assasin's Creed Syndicate, Crysis 3, Battlefield Hardline, Rise of The Tomb Raider, Project CARS, Watch Dogs, Sniper Elite 3, Just Cause 3.

• 3 tygodnie później...

Nie jest oczywiście jakoś powalająca, jeśli chodzi o szczegółowość (ma swoje lata), czy efekty, ale mnie urzeka cała seria Bioshock, zwłaszcza część w mieście Rapture (uwielbiam Art Deco), chociaż Columbia też całkiem daje radę. Design poziomów kilka pięter nad każdym innym FPS.

Wiedzmin 3  albo Assassins Creed Unity.Ciagle nie moge sie zdecydować. :>

Oczywiscie mowa o odpalniu tych gier ze wszytkim na full w 60 fps,2 rózne silniki ,ale i tu i tu lokacje,tekstury,detale  wgniatają w fotel ;)

@up

dokładnie

Gra urywa tyłek

Mając teraz topowy konfig do gier nie mogę na nim uruchomić nic co wygląda nawet podobnie jak U4 czy The order lub wiele innych gier odpalonych na stojącym obok ps4

Co z tego , że 30fps jak i tak działa płynnie a wygląda obłędnie 

Cyferki to nie wszystko - liczy się też masa innych

xjCu3cP.gif

U4metalflex.gif

u4animvsuy0.gif

ANE260k.gif

• Popieram 4

Co z tego , że 30fps jak i tak działa płynnie a wygląda obłędnie 

Kolejna zaleta konsoli. Na pc 30 fps zazwyczaj wygląda dużo gorzej. Sekunda to jednak bardzo dużo w procesie generowania scen z gry. Nierówny czas generacji, zgubione klatki lub wyświetlone tylko w połowie, zapełnienie bufora itp sprawia, że fps średnio oddaje płynność rozgrywki. 

Przykład 60 fps. Pierwsze 20 klatek generowane w 1/5 sekundy reszta czyli 40 w czasie pozostałym. Płynne to nie będzie a fraps i tak pokarze 60. 

Uncharted 4 obecnie najładniejszy. 

Ale z drugiej strony podziwiać W3 na ultra zwłaszcza na skellige. Jakieś wysokie nabrzeże a w oddali nadciągający sztorm, w głośnikach damski wokal tworzący ambient.  

• Popieram 3

Dorzucam do worka gier, które zrobiły na mnie wrażenie pod względem graficznym remake Ratchet & Clank z tego roku. Jak odpaliłem tę grę to aż przetarłem oczy z wrażenia.  Gra wygląda jak animacja od Pixara czyli cudownie. 

Edytowane przez Clark K.
  • Popieram 1

Grałem w obie gry i wydaje mi się, że nowy TR jest poziom niżej. Wyszedł nawet na X360. Co nie zmienia faktu, że brzydki nie jest. Mimo wszystko rozgrywka TR bardziej mi podchodzi niż U4. Lubię krafting i zbieractwo zaimplementowane w TR. Dodaje jakiś cel w rozgrywce. W U4 popychamy tylko historię do przodu. W TR eksploracja ma większy sens. 

• 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Najładniejszą grą w historii jaką ujrzały moje oczy był Crysis 1. Jak ją odpalałem na gtx 8800 to był fotorealizm, takiego wypasu efektów, wyciskania z gpu ostatnich soków, fizyki i zniszczeń nigdy wcześniej nie było i nigdy już nie będzie. Crytek jest bogiem dla mnie za pierwszą część i Warhead. Jeszcze wcześniej HL2, jeszcze wcześniej pierwszy TR wywołał szok, jeszcze wcześniej Unreal 1. Z ostatnich nr 1 jest W3. Dwie części Metro oraz GTA5 też zachwycają. Przy GTA5 na ultra i w rozdzielczości 2560x1440 w górskich rejonach czasem można zapomnieć, że to gra, a nie rzeczywistość.

Serio Tom Raider jest nizej?

Ja niegralem w Uncharted ,ale jesli tak to naprawde to musi byc jakis kosmos

I tak właśnie jest, uncharted to jest kosmos :) Szczególnie tak od 10 chaptera(wcześniej jest kilka lokacji wykonanych gorzej), a w 14 chapterze musiałem co chwile  zmieniać gacie.

W uncharted 4 samo oświetlenie jest czasem o dwa poziomy lepsze  niż w TR

tomb raider:

http://i.imgur.com/NvwHA7K.jpg

uncharted 4

http://i.imgur.com/oOxJ1zx.png

Tutaj takie porównanie u4 do ryse(animacja w ryse nie najlepsza, bo nie mam zbyt dobrego sprzętu, ale detale ustawione na maksa):

Edytowane przez Wulfen

http://i.imgur.com/VAa5x2i.jpg

http://i.imgur.com/WgKpgqw.jpg

http://i.imgur.com/F32SzuV.jpg

Szczególnie miejscówki w miastach. 

Nie mówię oczywiście, że gra jest brzydka. Wręcz przeciwnie - grałem chwilę i daje radę, ale nie jest to 2 poziomy wyżej od rise of the tomb raider. Grałem w obie gry więc mam porównanie i trzymam się swojej wersji - obie gry mają swoje mocne i słabe momenty.

PS : Moim faworytem i tak pozostanie Wiesiek 3. Może technologicznie jest gorsza ale oprawa artystyczna niszczy wszystko co do tej pory wyszło. 

Edytowane przez Mixtape
  • Popieram 2