Bichits 362 Napisano 19 Marca 2012 Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 Ja bym za cokolwiek po za dźwiękówką zgrzeszył Nie wiem o co ci chodzi z tym monitorem. Jeśli chcesz nowy, to fhd tylko. Cytuj Link to post Share on other sites
vaLKK 1 Napisano 19 Marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 A co z ta kartą nie tak? Przeczesując forum właśnie w tym przedziale cenowym chwalą ją najbardziej. Chyba że może masz jakąś lepszą opcję Planuję nowy tylko fhd, tylko może macie jakieś konkretne modele które moglibyście/mógłbyś polecić. PS. Dobra nie ważne co z tym monitorem, teraz jak to czytam to sam nie wiem co do końca miałem na myśli. Chyba w sensie, bo na pewno nie będzie wykorzystywał potencjału karty, ale czy nie będzie zaniżał jej wydajności? Bo te kart najlepiej czują się na coś koło 24 cali z tego co czytałem. Cytuj Link to post Share on other sites
Ethreivis 98 Napisano 19 Marca 2012 Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 Nie ważne ile monitor ma cali. Dla karty graficznej najważniejsza jest rozdzielczość, a nie powierzchnia na której piksele są rozmieszczone. Płytę główną bym zmienił, wziął zasilacz Seasnic S12II-620 i zestaw idealny. Ewentualnie można by chłodzenie na procesor zmienić. Fortis nie jest królem wydajności. Lepiej Thermalright Venomous X z jakimś dobrym wentylatorem (bądź dwoma). 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Bichits 362 Napisano 19 Marca 2012 Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 płytę ma dobrą, a na tym fortisie dociśnie do 4,2GHz (może być konieczna zmiana pasty). co z dźwiękówką nie tak? Mam swojego d1 - to samo tylko inny port Cytuj Link to post Share on other sites
vaLKK 1 Napisano 19 Marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 Mam swojego d1 - to samo tylko inny port To te samy karty? Tylko że ta w moim zestawie potrzebuje też swojego portu zasilania i jest droższa, ale czy lepsza? Płytę główną bym zmienił, wziął zasilacz Seasnic S12II-620 i zestaw idealny. Ewentualnie można by chłodzenie na procesor zmienić. Fortis nie jest królem wydajności. Lepiej Thermalright Venomous X z jakimś dobrym wentylatorem (bądź dwoma) Myślę że te parę złotych mogę dorzucić do tej zasiłki (modularny, na plus) uciągnie ładnie ten zestaw? Co z tą płyta? Jaką byś proponował w tym dziale cenowym ? Cytuj Link to post Share on other sites
Ethreivis 98 Napisano 19 Marca 2012 Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 Bardzo mocny zasilacz, możesz spać spokojnie, wytrzyma nawet więcej. Ta firma robi zasilacze dla Corsair i jest klasą samą w sobie. Najlepiej jakbyś wziął MSi P67A-GD65. Świetna płyta, tylko cena to około 500 zł. Natomiast warta swojej ceny i na pewno lepsza od AsRock'a. On robi produkty średniej jakości, a MSi sobie ludzi chwalą, a i ja mam z tą firmą jedynie pozytywne skojarzenia (miałem ich kartę graficzną, ale to troszkę dawniej). Jeżeli nie chcesz dokładać to zostaw tamtą, ale według mnie warto. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
adam9871 901 Napisano 19 Marca 2012 Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 (edytowane) Bardzo mocny zasilacz, możesz spać spokojnie, wytrzyma nawet więcej. Ta firma robi zasilacze dla Corsair i jest klasą samą w sobie. Najlepiej jakbyś wziął MSi P67A-GD65. Świetna płyta, tylko cena to około 500 zł. Natomiast warta swojej ceny i na pewno lepsza od AsRock'a. On robi produkty średniej jakości, a MSi sobie ludzi chwalą, a i ja mam z tą firmą jedynie pozytywne skojarzenia (miałem ich kartę graficzną, ale to troszkę dawniej). Jeżeli nie chcesz dokładać to zostaw tamtą, ale według mnie warto.Już nie przesadzaj asrock to dobra firma ten zestaw co podałeś bardzo dobry kupuj Asrock p67 pro3 b3 jest bardzo dobry Edytowane 19 Marca 2012 przez adam9871 2 Cytuj Link to post Share on other sites
vaLKK 1 Napisano 19 Marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 Dzięki. Myślę, że i tak bym nie wyłuskał tych stówek na tą płytę, chyba że naprawdę jest WARTO. Ale za to chętnie bym się skusił na to chłodzenie ( Thermalright Venomous X + jakiś wiatraczek ) Tylko tak w morele go nie ma, także zamówić musiałbym oddzielnie, i jak w morele montaż za 1zł, to i tak bym musiał wszystko demontować żeby zamontować to chłodzenie. A właśnie narzędzi brak i jeszcze nie miałem okazji nigdy składać kompa od zera I jeszcze jedno! Czy to bydle wejdzie do tej obudowy ? Cytuj Link to post Share on other sites
Ethreivis 98 Napisano 19 Marca 2012 Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 (edytowane) Wejdzie i jeszcze miejsce będzie. Ten radiator (Venomous X) możesz kupić w proline.pl, a do tego jakiś Noiseblocker. Montaż nie będzie wielkim problemem. Tutaj masz poradniki naszego forumowego kolegi t.luk'a. Jak widzisz nie jest to trudne, wystarczy śrubokręt. Edytowane 19 Marca 2012 przez Ethreivis Cytuj Link to post Share on other sites
vaLKK 1 Napisano 19 Marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 Chłodzenie bym zamontował bez problemu ; ) Gorzej z całym kompem. A żeby założyć chłodzenie musiałbym mieć wolny dostęp do płyty głównej, czyli zdemontować całkiem. A potem całość złożyć do kupy, choć wbrew pozorom mówią że to nie tak trudne jak wygląda 8) Cytuj Link to post Share on other sites
adam9871 901 Napisano 20 Marca 2012 Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 Wcale nie jest trudno złożyć komputer 1 Cytuj Link to post Share on other sites
vaLKK 1 Napisano 24 Marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 24 Marca 2012 Zamówienie złożone. Jednak padło na zupełnie inny zestaw. - Płyta z wyższej półki (bardziej przyszłościowo) - Pamięci G-Skill - Zotac AMP GTX570 , myślę że na dzisiejsze gry będzie wystarczający CPU : http://www.morele.ne...i52500k-358735/ MOBO : http://www.morele.ne...eme6-b3-378217/ GPU : http://www.morele.ne...204-10m-388061/ PAMIĘĆ : http://www.morele.ne...d-8gbxh-419050/ HDD : http://www.morele.ne...00dm002-407545/ CHŁODZENIE CPU : http://www.morele.ne...mg-2100-289075/ ZASILACZ : http://www.morele.ne...2ii-620-317918/ NAPĘD : http://www.morele.ne...-czarny-351348/ OBUDOWA : http://www.morele.ne...silacza-426471/ + http://www.morele.ne...rl-4pin-420023/ Jak wszystko dojdzie to oczywiście wstawię zdjęcia PS. Mam nadzieje że nie dałem ciała z tym zestawem? Pozdrawiam, Adrian Cytuj Link to post Share on other sites
Ethreivis 98 Napisano 24 Marca 2012 Udostępnij Napisano 24 Marca 2012 Ta karta graficzna nie powala. Lepiej było wziąć MSi TwinFrozr II/III. Skoro już złożyłeś to nic nie zmienisz. Cytuj Link to post Share on other sites
vaLKK 1 Napisano 24 Marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 24 Marca 2012 Twin Frozr III to nie odkurzacz przypadkiem? A ZOTAC ma jeszcze wyższe taktowania Cytuj Link to post Share on other sites
adam9871 901 Napisano 24 Marca 2012 Udostępnij Napisano 24 Marca 2012 (edytowane) Twin Frozr III to nie odkurzacz przypadkiem? A ZOTAC ma jeszcze wyższe taktowaniaZ grafą nie poszalałeś dopłaciłbyś100zł i miałbyś lepszego hd7870 a chłodzenie też do najlepszych nie należy w tej cenie mógłbyś mieć venomousa x + dobry wentyl w dodatku ten mugen jest bardzo duży . Po co ci ten podświetlany wentyl ? Aha i jeszcze takie pytanie czemu nie wybrałeś tej grafy płyty chłodzenia dysku zasilacza pamięci ram co miałeś kupić ? Edytowane 24 Marca 2012 przez adam9871 1 Cytuj Link to post Share on other sites
vaLKK 1 Napisano 24 Marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 24 Marca 2012 Bo myślę że te podzespoły są lepsze, płyta, ramy. To chłodziwo bo chciałem mieć wszystko z jednego sklepu. A jakiegoś ogromnego OC nie mam zamiaru robić, choć wiem że tamta opcja byłaby wydajniejsza za tą samą cenę. Karta będzie zamieniana jednak na tą od MSi, a czemu nie 7870 bo jeszcze nie są dostępne a w cenie 1200 jej nie dostane. A i tak myślę że po 1 , 1.5 roku będę ją zmieniał na GTX680 jak stanieje ; ) Cytuj Link to post Share on other sites
adam9871 901 Napisano 24 Marca 2012 Udostępnij Napisano 24 Marca 2012 aha no ok ale mogłeś wziąść fortisa czy ninje 3 lub yasye bo ten mugen jest ogromny 1 Cytuj Link to post Share on other sites
vaLKK 1 Napisano 24 Marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 24 Marca 2012 Ale to tej obudowy wejdzie nie? Może później zainwestuję w dobre chłodzonko jakieś Cytuj Link to post Share on other sites
adam9871 901 Napisano 25 Marca 2012 Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 tak wejdzie ale będzie ciasno mogłeś odrazu brać venomousa .. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
vaLKK 1 Napisano 25 Marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 Ale nie jest dostępne na morele, także też nie było mi to na rękę . Jak nie będzie się sprawdzać to ostatecznie wtedy zakupię nowe i sam wymienię . PS. Jestem mile zaskoczony szybkością działania działu handlowego morele.net Wczoraj o godz. 13;56 napisałem wiadomość o prośbę zmiany mojego zamówienia, a dziś o godz. 14;46 otrzymałem odpowiedz zwrotną i już jest wszystko gotowe. TAKŻE DUŻY PLUS z mojej strony Cytuj Link to post Share on other sites
Gość t.luk Napisano 25 Marca 2012 Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 Eee, ktoś tam w niedzielę pracuje? Cytuj Link to post Share on other sites
vaLKK 1 Napisano 25 Marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 Też się właśnie zdziwiłem ;D Chciałem jeszcze w poniedziałek dzwonić z rana. Wszedłem żeby spisać nr ID produktów, patrze a tu wszystko już ładnie skorygowane I odpowiedz zwrotna także jestem mile zaskoczony, oby nie zwalili sobie tej opinii nieprofesjonalnym montażem, lecz jestem dobrej myśli Cytuj Link to post Share on other sites
Ethreivis 98 Napisano 25 Marca 2012 Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 Mi wszystko ładnie poskładali. Nawet z kablami nie było syfu, tylko w miarę poukładane. Jak na moje dbanie o komputer, to nawet wspaniale pochowane. Cytuj Link to post Share on other sites
vaLKK 1 Napisano 25 Marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 No więc jestem spokojniejszy Oczywiście jak wszystko przyjdzie to porobię i wstawię zdjęcia budy W dowodzie wdzięczności za wcześniejszą pomoc Cytuj Link to post Share on other sites
adam9871 901 Napisano 25 Marca 2012 Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 No więc jestem spokojniejszy Oczywiście jak wszystko przyjdzie to porobię i wstawię zdjęcia budy W dowodzie wdzięczności za wcześniejszą pomoc a co zmieniłeś w zamówieniu ? 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts