Skocz do zawartości

Recommended Posts

Składamy dobry komputer za 1000 zł

Markowy, używany komputer można kupić za około 500 złotych. Co prawda, trzeba w nim rozbudować pamięć czy dokupić grafikę, ale nie wiąże się to z dużym wydatkiem. Nawet po dokupieniu monitora, klawiatury i myszy otrzymasz tanią konfigurację za ok. 1000 zł.

Na rynku jest sporo używanego sprzętu, sprzedawanego przez różne firmy i sklepy komputerowe. Produkty te znajdziesz między innymi na aukcjach internetowych oraz na giełdach komputerowych. Oferowane urządzenia pochodzą z dużych firm wymieniających park komputerowy na nowy. Są to więc kilkuletnie markowe jednostki centralne takich producentów, jak: Dell, Fujitsu-Siemens czy HP. Można te urządzenia zwykle kupić za 200-500 złotych. Cena zależy od konfiguracji, stanu obudowy i udzielanej na sprzęt gwarancji.

Wydając na peceta 500 złotych, staniesz się posiadaczem maszyny z dwurdzeniowym procesorem Intel Core Duo lub Core 2 Duo, 2 GB pamięci RAM i dyskiem twardym SATA o dostatecznej do pracy biurowej pojemności 160 GB. Jakość grafiki zapewni podobną jak tańsze konfiguracje.

http://img.interia.pl/komputery/nimg/8/n/pcf_poprawne.jpg

fu*k'tycznie fachowo :mlotek:

To są szroty, w firmie kompy to średnio 12h dziennie chodzą ~ tak 3/4 lata wałkowania a potem wystawiają na rynek wtórny,

kiedyś miałem taki komputer biurowy od COMPAQ, stara z banku załatwiła za 250 zł, który służył wyłącznie do gier

GTA3 chodziło na 10-20 fpsach :D, miałem wtedy 13 lat a łoiłem w tą grę jak głupi :D

co do filmu także podzielam wasze zdanie co do tego artykułu po części tak przykład ? prosze bardzo ja kupiłem nowy komputer za 600 zł bez karty graficznej jedyna wadą był zasilacz jakis no name po 4 miesiąca uzytkowania kupiłem karte i zasilacz i wszystko śmiga juz drugi rok prawie codziennie 24/h a w zasadzie juz trzeci leci :)

to są ku*** komputery biurowe, piszą wolny slot PCI_Express dla karty graficznej, "markowy komputer za 250 zł" pewnie z zasilaczem 200W ? kupisz wydajną kartę graficzną pod DX9 za 200 zł, odpalisz grę komp leży, zmienisz zasilacz mocniejszy za 150 zł gra wstanie, bez sensu w takie coś się pakować dla gracza wcale tanio nie wychodzi, bo trzeba inwestować jeszcze.

Powiem wam że przed tymi podwyżkami (jakoś środek zeszłego roku) wylicytowałem za 550zł + kw bardzo fajną maszynę dla znajomego i powiem szczerze że pograć też by się dało... Q6600 na P5N-E SLI do tego 4GB DDR2 od Korsarza i referencyjny 8800 GTS 320mb. Fakt faktem zasilacz od razu poszedł pod młotek (HEDY?), a obudowa to jakiś iBOX którego nawet za 15zł nikt nie chciał odkupić... dysk coś szwankował i został wymieniony... ale liczmy że za 800zł złożyłem mu jednostkę na której po dziś dzień gra.

A te komputery z firm to niekoniecznie zawsze są takie złe... owszem chodzą często po 12-13 godzin na dobę ale jeśli firma dba o swoje dane to bardzo często są to naprawdę solidne sprzęty... szczególnie w kwestii PSU, czy HDD. Może autor artykułu pośpieszył się ze stwierdzeniem że to sprzęt do grania, ale solidny biurowy (multimedialny) PC może i tak.