Skocz do zawartości

Nie mogę się zdecydować

Recommended Posts

Więc tak o przejdę od razu do rzeczy mam duży dylemat w wyborze takich kart.

GIGABYTE HD6850 1GB GDDR5 256bit mowa tu o windforce X2

MSI HD6850 1GB DDR5 CYCLONE

GeForce CUDA GTX460OC V2 1GB DDR5 192BIT

GIGABYTE GTX460 V2 FERMI

GIGABYTE GeForce GTX 460 1024MB DDR5

I właśnie tu mam duży problem jakiego gtx460? Jaki najlepszy zdaje mi się że od feremi v2 nie wiem może się mylę , kupuje ta kartę dla brata nie chodzą w rolę żadne używki, co jeszcze karta będzie hulać pod tym monitorkiem 18.5" LG W1911S tak myślę że przy tej rozdzielczości karta będzie śmiało se radziła z takimi tytułami jak BF3 GTA4 METRO itp. Na max seting. Nie wiem czy dawać 80zł więcej na tego GTX czy może ten ratek tak samo będzie targał gry te karty są prawie identyczne więc nie wiem. Będzie jakaś znaczna różnica zdaje mi sie że nie. Nie wiem zobaczymy co wy na to powiecie.

To tyle :menda: Za fajne komentarze dające trochę do myslenia będę nagradzał plusami :rotfl:

Edytowane przez xnn123

do 600 zł proponuje kupić HD6850:

MSI Radeon 6850, 1GB GDDR5 (256bit) R6850-PM2D1GD5 / 524 zł

Asus Radeon HD6850 1024MB (wentylator DirectCU wer.2) (EAH6850 DC/2DIS/1GD5/V2) / 566 zł

MSI Radeon 6850 Cyclone Power Edition 1GB GDDR5 (256bit) ( 860 MHz / 4400 MHz ) / 569 zł

najlepiej brać MSI Cyclone Power Edition , grafa już na starcie ma wysokie zegary , a da się z niej jeszcze sporo wycisnąć

do 650 zł:

PowerColor Radeon HD6870 1GB DDR5/256bit DVI/HDMI/mDP PCI-Express / 648 zł

podaj konfig kompa oraz marke i moc PSU

Edytowane przez ken26
  • Popieram 1

Spójrz tutaj drogi autorze: http://www.benchmark.pl/komparator-gpu.html

Już tam lukałem nie raz :menda:

Drogi kenie , te karty wszystkie podane przez cb zostały podane też prze zemnie , ale dzieki , o zasilacz itp nie musisz się martwić :banan: co jeszcze jestem już prawie pewny tak o 6850 wX2 CZY GTX460feremi v2? Która w grach wypada lepiej zależy mi na tym ponieważ chcem żeby brat miał 99% satysfakcji :peace:

MSI Radeon 6850 Cyclone Power Edition 1GB GDDR5 (256bit) ( 860 MHz / 4400 MHz ) / 569 zł najlepiej brać MSI Cyclone Power Edition , grafa już na starcie ma wysokie zegary , a da się z niej jeszcze sporo wycisnąć

Temat przerabiany i zawsze pada na właśnie tą kartę, więc za tą kase będzie najlepsza.

Ostatecznie patrzą na testy to gf jest lepszy ale o nie wiele

Ale większość testów to referenty a ta gigusia jest już podkręcona fabrycznie i całkiem fajnie się dalej kręci... Porównywałeś referenty czy autorskie konstrukcje? Z tego co widzę to rozdzielczość jest dość niska a wtedy GF radzi sobie troszkę lepiej.

Zobacz sobie te testy:

http://pclab.pl/art46777-152.html

Tylko najbardziej podkręcone 460-ki przeganiają 6850 a zwróć uwagę ile przy takim podkręceniu pobierają energii. No sam już nie wiem jak Ci pomóc:/ Decyzję musisz podjąć Ty! jak byś potrzebował żebym zrobił jakiś benchmark to śmiało pisz. Chętnie pomogę;)

• Popieram 1

Jeśli chodzi o wybór karty Radeon to Gigabyte HD 6850 Windforce 2X,choć jest bardzo skromnie wyposażona,jedynie przejściówka z Molexa-PEG ,DVI-D-sub,sterowniki.

Drugi model to MSI HD 6850 Cyclone Power Edition wyposażona podobnie jak Gigabyte,dodatkowo posiada program Afterburner za pomocą którego można tą kartę podkręcić,regulować obroty wentylatora.Zaletą jest OC.

Karty są stosunkowo ciche jak na swoją wydajność.

• Popieram 1

I ta weersji 1.0 to ma 256bit a 3.0 192b tym się różnią ?

Szyna pamięci. Im szersza + taktowania tym większa przepustowość pamięci.

Wystarczy, że wersję 1.0 podkręcisz do zegarów ten wersji 3.0 a wydajność będziesz miał większą.

To z agito to wersja 3.0

A czemu kastrat v2?

GTX 460 sam w sobie ta wersja bazowa to było 256b + 1GB vRAM zresztą widziałeś wyżej w specyfikacji producenta. A ten v2 ma szynę mniejszą dlatego kastrat :)

50 zł na kożyść Radeona hmm... Nie i tak bym wziął GTX chyba że masz zasilacz 400w. Jeśli lubisz pograć w nowe tytuły to odradzam Radeony ze względu na sterowniki które wychodzą kilka dni po promierze nie przed jak w przypadku Nvidi. Druga sprawa to 460 ma porządny potęcjał OC który 6850 może pozazdrościc. Jedynym jej plusem jest noższy pobor prądu lecz nie licz na to że będziesz płacił kilkadziesiąt zł mniej.

Dobra a jak ci się widzi ta karta z porównaniem tej http://www.agito.pl/...attr=248-485338 Warto dawać 50zł więcej czy nie?

dobra karta ale nie wiem czy nie lepiej kupić Cyclone Power Edition zegar na rdzeniu ma 860 MHz , a z tego co piszą na forach karta kręci się do ok. 1000Mhz , cena ok. 560 pln - http://www.morele.ne...5-pe-oc-375319/ , http://www.camino.pl...,twr,46941.html