Skocz do zawartości

Windows 7 i problem z SPTD

Recommended Posts

Witam.Zaktualizowałem system z Windowsa Visty do 7 i mam problem podczas instalacji Daemon Tools i Alcohol 120%.Mianowicie na Viście miałem zainstalowany Deamon Tools Lite i wszystko działało dobrze ale jak zaktualizowałem do 7 to już Daemon przestał działać i pojawia się informacja że mam nieaktualną wersje SPTD i żeby wgral nowszą niż 1.51.Pobrałem najnowszą wersje Daemona i podczas instalacji wgrywa się automatycznie SPTD w wersji 1.58 i każe zresetować komputer co czynię ale po tej operacji dalej wraca do pkt wyjścia i chce znowu instalować SPTD. Pobrałem SPTD w najnowszej wersji 1.60 wgrałem i zresetowałem i nadal występuje ta sama sytuacja podczas instalacji Daemona.Posiadam 7 w wersji 64 bit.Próbowałem ręcznie odistalować SPTD przez uruchom-cmd-SC DELETE SPTD ale pokazuje-brak dostępu.Co mam teraz zrobić?Ma ktoś koncepcję ? Proszę o pomoc i pozdrawiam.

ja mam obecnie win7 64bit i deamon tools lite wiec działać musi - radził bym odinstalować wszystko jeszcze raz wyczyścić rejestr np ccleanerem (może to głupie ale zrób to) potem zainstaluj sobie wersję Deamon Toola 64 bitową -> http://www.idg.pl/ftp/pc_14149/Daemon.T ... 4.bit.html

ja mam właśnie ta wersję i działa

Pozdro mam nadzieje że pomogłem

• 4 miesiące temu...

Mam W7 64 bit i najnowszą wersje Deamon Tools Lite z SPTD 1,62 i wszystko działa jak należy, dopóki nie załaduję do pamięci programu Spyware Doctor lub ThreatFire. Wtedy Daemon protestuje i nie chce się uruchomić. Wyświetla komunikat, że potrzebuje nowszego systemu operacyjnego, nowszej wersji SPDT lub wyłączenia debuggera jądra. Ponieważ dwa pierwsze warunki mam spełnione wydaje mi się, że chodzi o debugger jądra. Nie wiem jak go wyłączyć i czy nie spowoduje to wadliwego działania w/w programów.