kikiriki2k 0 Napisano 5 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 Witam. Zamierzam kupić używaną płytkę pod 775 dla e6320 do podkręcenia. Moja obecna 945gm-s2 nie pozwala na żadne zmiany, więc postanowiłem wymienić na coś lepszego. Moje pytanie: Który model umożliwi zmianę fsb aby uzyskać 3000+ ze standardowego 1860. Czy płyty na tym samym chipsecie ale różne modele mogą się bardzo różnić pod tym względem? Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Link to post Share on other sites
Szymon331 152 Napisano 5 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 Chipset P35, X38, P45, X48, czasami dobre były też P43 o ile dobrze numerek pamiętam. Sporo tego jest. Większość da się dorwać używanych. Te z "X" przed numerkiem to wersje stworzone do podkręcania. Cytuj Link to post Share on other sites
Vercruysse 148 Napisano 5 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 Szukaj płyty Asus P5Q bardzo dobra do OC. Jest sporo poradników jak podkręcić procka,pamięci.Płyta posiada rozbudowaną sekcję zasilania.Płyty z chipsetem obsługują procesory wykonane w 45nm i wszystkie modele C2D i C2Q. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts