Skocz do zawartości

Sprzęty grające Apple, Beats by Dr. Dre !

Recommended Posts

Cześć !

Mam kilka pytań do osób, które orientują się w temacie, a nie tylko kupują iPody nie zwracając uwagi na jakość dźwięku.

1. Jak to jest z jakością dźwięku w iPodach? Faktycznie jest lepiej? Pod jakim względem?

2. Jakiego iPod`a polecacie? Poza Touch`em

3. Podobnie jak w pierwszym. Jakość dźwięku tych słuchawek. Beats by Dr Dre Tour/Solo/Solo HD.

Warto w to wgl inwestować? Jak to gra? Bas puka czy faktycznie jest milutki dla ucha.

Edytowane przez CroopekPL

Co do ipodow to trudno mi okreslic raczej jakosc dzwieku jest w porzadku ale nie wyroznia sie niczym, poza tym, ipody [i wszystkie inne produkty appla] sa intuicyjne i to jest ich najwieksza zaleta. Nawet moja babcia umiala obsluzyc ipada :). Tu chodzi o marke. W koncu to apple a miec appla jest bardzo porzadane przez wielu nastolatkow :P kult marki. Sprawa tak samo ma sie z beatsami. Poza bassem, który jest całkiem niezły niczym sie nie wyrozniaja. Niestety, ten bass jest odczuwalny przy drozszych modelach. Mialem okazje sluchac na trzech modelach sluchawek. Beats tour, studio i pro.

Tour mialy gorsza jakosc dzwieku od sluchawek dolaczanych do mojego s2. Pro i Studio maja bardziej wyrazisty bass ale na prawde... Nie warto. Taki sam [a nawet lepszy] bass otrzymujesz w sluchawkach Sony mdr xb 700 za niecale 300 zl.

Podsumowujac ipod od appla wydaje sie optymalnym odtwarzaczem, a beatsami nawet nie warto zawracac sobie glowy [chyba ze sluchawki potrzebne ci sa dla szpanu a nie do sluchania muzyki]. Jesli juz zdecydujesz sie na kupno beatsow to uwazaj na podrobki. Na allegro jest ich pelno. Aaaaa i co do ipoda to jesli mam jakiegos polecic pomijajac toucha to oczywiscie classic jest najrozsadniejszym wyborem. Pozdrawiam :)

Edytowane przez hellodumy

Jeśli zależy Ci na dźwięku i nie lecisz na marketingowe "i" z przodu, to zainteresuj się Cowonem. Mówię Ci to jako doświadczony w temacie. Przerobiłem trochę odtwarzaczy, słuchawek, itd. Jak poświęcisz chwilę na googlowanie, to zobaczysz jak mnóstwo informacji można na ten temat znaleźć, więc nie będę się zbytnio rozpisywał ;)

Pamiętaj o jednym - dobry dźwięk to odtwarzacz i dobrze dobrane słuchawki.

Kupując Beatsy płacisz za "lans by Dr. Dre".

A powiedz tak szczerze - w ogóle próbowałeś szukać? Czy od razu temat stworzyłeś ;)

Raczej w niższej cenie Sansa Clip plus odtwarza FLAC do jakości już się nie przyczepisz a wersja 8GB + 32 na karcie micro sd zapewnia sporo muzyki. Do tego dobre słuchawki np sennheiser cx 300 II precision i masz dobry dźwięk. Dobre słuchawki są niczym na gównianym sprzęcie jakim niewątpliwie jest każdy ishit...

Pozdrawiam

do przenośnego odtwarzacza nie warto kupować hi endowych słuchawek bo odtwarzacz ma za mało mocy, żeby je w pełni zasilić. Polecam słuchawki firmy akg oraz sennheiser. Do ceny 300 zł powinieneś znaleźć słuchawki bijące na głowę wszystkie beatsy

do przenośnego odtwarzacza nie warto kupować hi endowych słuchawek bo odtwarzacz ma za mało mocy, żeby je w pełni zasilić

Trochę się kolega zagalopował, bo co to za problem aby nabyć jakiś przenośny wzmacniacz ? FiiO E6/E5

Edytowane przez adivxv5

W ogóle nazywanie jakichś beatsów high endem? Toć to nawet nie ma charakterystyki nawet w połowie tak dobrej jak najtańsze sennki. Mają odcięcie koło 10Hz (żadna dobra cewka nie powinna się tak zachowywać, to świadczy o mocnych pojemnościach między zwojami) i równie mocne ucięcie powyżej 10kHz. Takie słuchawki nie nadają się nawet do słuchania przemówień Rydzyka. Cytat ze strony Monstera (dotychczasowego wytwórcy beatsów) “Life’s too short to listen to bad headphones.” W ogóle ta firma słynie z kłamliwego marketingu i niczego poza tym.

Co do odtwarzacza. Zdecydowanie polecam posłuchanie rady co do cowona. Dla mnie to taki następca podupadającego jakościowo iRivera. Ipody mają bardzo wysokiej jakości przetworniki CA, ale cowon wcale im nie ustępuje, a przy tym jesteś wolnym człowiekiem, który nie jest skazany na jakieś dziwne restrykcje apple.

Edytowane przez Hans Olo