Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam,

kupiłem kartę graficzną MSI R6850 CYCLONE POWER EDITION OC, zasilacz XFX Core 550w i RAM GOODRAM 2GB DDR2 800MHz. Razem wyniosło ok. 1027zł. Chciałbym dokupić procesor: mam na oku Athlon'a II X3 455 lub Athlon'a II X4 645 - ale do czterordzeniówki musiałbym jeszcze więcej nazbierać; Czy to dobry wybór? Nie mam zbytnio kasy na nową platformę, aktualnie mam 100 zł i na ferie może znajdę pracę i zarobię te 300zł. Nie wiem czy wymienione przeze mnie procki znacząco podniosą moją wydajność komputera w grach i nie tylko. Chciałbym też zapytać, a mianowicie: Czy lepiej zbierać na nową platformę (mimo, iż prognozy wskazują na to, że w najbliższym czasie nie ma mowy o uzbieraniu większej kwoty niż 400zł, chociaż wszystko jest możliwe;).)? Czy może kupić jednego z tych procków, które są wyżej i mieć tzw. spokój? A może macie propozycję kupna innego procka? Karta przy obecnym procesorze (Athlon 64 x2 4400+ @ OC 2.6) bardzo się nudzi, większość dobrych gierek, takich jak: DiRT 2, 30 fps'ów nie uzyska przy maksymalnych ustawieniach. Proszę o odpowiedzi

P.S

mój aktualny sprzęt:

GPU: MSI R6850 PE OC CYCLONE

CPU: Athlon 64 x2 4400+ @ OC 2.6

RAM: 3,5GB DDR2 - różne firmy: 512MB - 533, 1GB - 667, 2GB - 800

MOBO: GIGABYTE GA-M56S-S3

Zasilacz: XFX Core 550W

Tylko jak odblokujesz to wiedz że zyskasz 4 PEŁNOPRAWNE rdzenie i do tego pamieć 3 poziomu a w athlonie masz kastrata a sam kupiłem teraz athlona ii 435@phenom ii b35 i działa wyśmienicie bf3 na ultra

Jaka karta graficzna? Próbowałeś tą "trójkę" na 3 rdzeniach w BF3?

• 2 tygodnie później...

hmmm, tu właśnie teoria, która brzmi, że procesor ogranicza kartę ulega obaleniu, ponieważ przy aktualnym procku athlon x2 4400+, karta przy odpalonym dircie 2 jest zużywana w 99%. Czyli oznacza to, że karta sobie, procek sobie;). Nadal mam obawy, że X3 będzie słaba.

Edytowane przez mallson