Xplod 0 Napisano 1 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 Witam, składam studentce budżetowego kompa, wymagania są dość niskie, żadnych filmów HD, wymagających gier. Obecnie platforma wygląda następująco AMD Athlon64 X2 3800+ MOBO Abit NF-M2SV RAM 2x512 DDR2 Corsair GPU integra Geforce 6100 SOUND integra Realtek HD Audio Dysk 80GB ATA Napęd DVD-RW Czytnik kart pamięci 4 stale przyłączone urządzenia USB Do tego zasilacz Delta DPS-300PB-2A, na linii 12V ma 18A. Teraz pytanie, czy do tego zestawu można włożyć jakąś grafikę pokroju GF7300GT aby zasilacz sobie poradził ?? Wbudowana grafika jest słaba a dobrze byłoby jakby Simsy 2 chodziły płynnie Cytuj Link to post Share on other sites
Dementor 269 Napisano 1 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 zasilacze delta są na podzespołach chieftec takze są wytrzymałe i dadzą rade Cytuj Link to post Share on other sites
Xplod 0 Napisano 1 Lutego 2012 Autor Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 Renoma firmy to jedno ale nawet najbardziej renomowany zasilacz można wykończyć jeśli zestaw będzie pobierał więcej mocy niż zasilacz jest w stanie dać, stąd moje pytanie ile ten zestaw może pobierać mocy z i bez dodatkowej grafiki ? Cytuj Link to post Share on other sites
Dementor 269 Napisano 1 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 (edytowane) według http://www.enermax.outervision.com/PSUEngine potrzeba 205w z7300GT Edytowane 1 Lutego 2012 przez Dementor Cytuj Link to post Share on other sites
Xplod 0 Napisano 1 Lutego 2012 Autor Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 Przeliczałem tym kalkulatorem potrzebną moc ale z 7300GT wychodzi 254W więc nie wiem czemu wyszły nam inne wyniki. Być może procesor wybrałeś z EE, mój jest bez tej technologii Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts