Skocz do zawartości

Kiedy w końcu potanieją dyski twarde nie kupie dopóki nie obniżą cen !

Recommended Posts

Według wiadomości z bliskich kręgów zbliżonych do kół, WD szacuje powrót do stabilizacji podaży HDD na czwarty kwartał tego roku. Nie jest to wiadomość zbyt optymistyczna i nie należy raczej spodziewać się przed wrześniem powrotu wystarczającej ilości HDD na rynku. Inną kwestią będzie cena urządzeń. Koniunktura popytu może być zachwiana poprzez wciąż zwiększającą się sprzedaż SSD, co może zbliżyć ceny obu nośników. Kurs walut będzie dodatkowym czynnikiem... :/

Myślę ze 1 osoba ich nie obchodzi , ale jak by się tak zbuntowali chociaż wszyscy z forum benchamrka i tym podobnych stron w Polsce , a może i nie tylko ,to może to by dało jakiś efekt.Wszystko ma swój początek...:)

Edytowane przez domena

Powiem tak dyski potanieją jak ludzie przestaną je kupować.. A że jest to nie możliwe to dyski systematycznie aczkolwiek bardzo powoli będą tanieć jednak nie nastąpi to szybko gdyż wszystkim jest to mocno na rękę

koszt produkcji jednego dysku twardego wzrósł jedynie o 2.5 dolara, lecz jego cena w sklepie została już podniesiona o średnio 10-13 dolarów.

Fajnie :roll:

A u nas 2x większe ceny :P

Fakt faktem panowie, 2x ceny jak w morde strzelił pół roku temu czekałem aż samsung f3 stanieje z 150 zł na 130-40 żeby kupić razem z przesyłką max 150, tyg później 300 zł a ja gały jak lornety :o to był szok dla mnie pod względem cenowym co może stać się z dnia na dzień na rynku :P

,,nie kupie dopóki nie obniżą cen !'' Myślisz że producentów oraz sklepy obchodzi jeden człowiek, który nie kupi dysku? Póki mogą to trzepią kasiorę.

Gdyby tak było to by ceny cały czas takie były -.-

Skoro cena jest 50% wyższa i mimo tego dyski się sprzedają to po co obniżać ?

noo to nie fajnie byś miał :pp ale jak teraz kupisz i potem oddasz :D to już czad :)) np 3 dyski po 300 zł sztuka, potem all się spalą/bad sektory ( nie wiem czy bady uznają w gwarancji, bo to niby przyczyna użytkownika ) i potem jak stanieją do 150 zł to jaki utarg :D

Ja pracuje w fabryce della w łodzi i z tego co wiem to po przez podpiasne umowy to ceny dyskow dla duzych korporacji nie sa zbytnio podniesione o ile w ogóle są.Dla tego dla zwyklych zjadaczy chleba ceny beda spadac powoli.W marcu/kwietniu ma ruszyc produkcja pelna para w fabrykach WD wiec zanim potanieja troche poczekamy.