domena 2 Napisano 31 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 Jakie są wasze wiadomosci na ten temat? Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 31 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 owszem http://www.purepc.pl/sprzet_pc/pamieci_masowe/seagate_ujawnia_wyniki_finansowe_za_q4_2011 http://www.purepc.pl/sprzet_pc/pamieci_masowe/western_digital_ujawnia_wyniki_finansowe_za_q4_2011 a morał z tego taki, że nie spodziewałbym się normalizacji cen przed końcem lipca Cytuj Link to post Share on other sites
ocfan 26 Napisano 1 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 Mogą wcale nie potanieć. Ceny dysków ssd są takie jakie są więc dla nich powódź to był dobry moment aby podwyższyć ceny. Cytuj Link to post Share on other sites
Dementor 269 Napisano 1 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 tez słyszałem ze ceny mają spaść w wakacje Cytuj Link to post Share on other sites
voxcordi 294 Napisano 1 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 Według wiadomości z bliskich kręgów zbliżonych do kół, WD szacuje powrót do stabilizacji podaży HDD na czwarty kwartał tego roku. Nie jest to wiadomość zbyt optymistyczna i nie należy raczej spodziewać się przed wrześniem powrotu wystarczającej ilości HDD na rynku. Inną kwestią będzie cena urządzeń. Koniunktura popytu może być zachwiana poprzez wciąż zwiększającą się sprzedaż SSD, co może zbliżyć ceny obu nośników. Kurs walut będzie dodatkowym czynnikiem... Cytuj Link to post Share on other sites
sfistn 28 Napisano 1 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 (edytowane) ,,nie kupie dopóki nie obniżą cen !'' Myślisz że producentów oraz sklepy obchodzi jeden człowiek, który nie kupi dysku? Póki mogą to trzepią kasiorę. Edytowane 1 Lutego 2012 przez sfistn Cytuj Link to post Share on other sites
GameJ 7 Napisano 2 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 Jakoś w wakacje ceny mają się ustabilizować . Jeżeli ten co ma teraz jakoś ci starcza to nie kupuj !! Też miałem/mam zamiar kupić dysk twardy bo ledwo mi starcza 800gb ale jakoś sobie radze . Cytuj Link to post Share on other sites
domena 2 Napisano 2 Lutego 2012 Autor Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 (edytowane) Myślę ze 1 osoba ich nie obchodzi , ale jak by się tak zbuntowali chociaż wszyscy z forum benchamrka i tym podobnych stron w Polsce , a może i nie tylko ,to może to by dało jakiś efekt.Wszystko ma swój początek... Edytowane 2 Lutego 2012 przez domena Cytuj Link to post Share on other sites
Szajmun 1 Napisano 3 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 Kup Pan SSD! Cytuj Link to post Share on other sites
tanakov 15 Napisano 4 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 Powiem tak dyski potanieją jak ludzie przestaną je kupować.. A że jest to nie możliwe to dyski systematycznie aczkolwiek bardzo powoli będą tanieć jednak nie nastąpi to szybko gdyż wszystkim jest to mocno na rękę Cytuj Link to post Share on other sites
mICh@eL 335 Napisano 6 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 koszt produkcji jednego dysku twardego wzrósł jedynie o 2.5 dolara, lecz jego cena w sklepie została już podniesiona o średnio 10-13 dolarów.Fajnie A u nas 2x większe ceny Cytuj Link to post Share on other sites
Jozio 28 Napisano 6 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 Fakt faktem panowie, 2x ceny jak w morde strzelił pół roku temu czekałem aż samsung f3 stanieje z 150 zł na 130-40 żeby kupić razem z przesyłką max 150, tyg później 300 zł a ja gały jak lornety to był szok dla mnie pod względem cenowym co może stać się z dnia na dzień na rynku Cytuj Link to post Share on other sites
wujashek 1204 Napisano 6 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 korporacje, firmy, urzedy, szkoly itd. niestety nie moga czesto czekac na obnizki i beda kupowac po tych cenach, stad tak swietne wyniki finansowe. odbiorcy indywidualni nie sa jedyni. Cytuj Link to post Share on other sites
Dzonzi 49 Napisano 6 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 ,,nie kupie dopóki nie obniżą cen !'' Myślisz że producentów oraz sklepy obchodzi jeden człowiek, który nie kupi dysku? Póki mogą to trzepią kasiorę. Gdyby tak było to by ceny cały czas takie były -.- Skoro cena jest 50% wyższa i mimo tego dyski się sprzedają to po co obniżać ? Cytuj Link to post Share on other sites
mICh@eL 335 Napisano 6 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 Ja mam do oddania na gwarę jedną F3'kę... szlak mnie trafi, jak specjalnie nie naprawią, bym 3x oddał i dostał marne 150zł Cytuj Link to post Share on other sites
Jozio 28 Napisano 6 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 noo to nie fajnie byś miał :pp ale jak teraz kupisz i potem oddasz to już czad ) np 3 dyski po 300 zł sztuka, potem all się spalą/bad sektory ( nie wiem czy bady uznają w gwarancji, bo to niby przyczyna użytkownika ) i potem jak stanieją do 150 zł to jaki utarg Cytuj Link to post Share on other sites
lukas1910 66 Napisano 7 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Ja pracuje w fabryce della w łodzi i z tego co wiem to po przez podpiasne umowy to ceny dyskow dla duzych korporacji nie sa zbytnio podniesione o ile w ogóle są.Dla tego dla zwyklych zjadaczy chleba ceny beda spadac powoli.W marcu/kwietniu ma ruszyc produkcja pelna para w fabrykach WD wiec zanim potanieja troche poczekamy. Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 7 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 heh producenci tacy jak dell to w zasadzie mają się dobrze przez tek kryzys, właśnie z powodu umów OEM'owych, bo jakby się WD/Seagate nie wywiązał to by dopiero było, także po du**e dostał tylko rynek detaliczny, czytaj my Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts