Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam!

Otoz, ostatnio u mnie w firmie, na komputerze, ktory posiada wiele cennych rzeczy oraz informacji przestalo dzialac wszystko - nie mozna wejsc w polaczenia sieciowe (puste pole), po odpaleniu Microsoft Word wyskakuje instalator Windows, Mozilla zgubila biblioteki .dll a co najdziwniejsze - po wejsciu w panel sterowania dlugo mysli, po czym nastepuje reset systemu, bez bluescreena, czy jakiegokolwiek ostrzezenia. Wszystkie aplikacje, ktore wczesniej wlaczaly sie ze startem systemu przestaly to robic.. Nie chcialbym go formatowac poniewaz mam tam ważne rzeczy, ktore nie moga zostac usuniete. Jakies sugestie co za paskudstwo moze taki syf narobić? Pisze z innego komputera, gdyz na tamtym przestal dzialac nawet internet a po probie wypingowania google.pl w cmd nie ma zadnego odzewu. CMD przestal reagowac na kazda komende w gruncie rzeczy...

Jak to naprawic by NIC nie stracic?

Dziekuje za pomoc.

Ja wyciągnąłbym dysk i włożył do kompa niezawirusowanego z eset smart 64bit i to by dało radę otworzyć ten dysk bez ryzyka i przekopiować wszystko. Lub zainstalować viste na tym kompie jak się zmieści i poprzedniego windowsa nie wykasuje a to co zostanie można zgrać i format dysku potem. Godzina roboty.

Komputer odzyskal faktycznie troche WIGORU po naprawie z plyty windows, lecz aplikacje przy starcie systemu wciaz sie nie wlaczaja. Gdy proboje wejsc do folderu na byle jakim dysku wyskakuje mi blad, ze nie mam wystarczajaco pamieci by wykonac zadana operacje. Podobno to jakis trojan (HDDFlooder?) ktory wysyla falszywe informacje i blokuje calkowicie dostep do plikow. Nie moge takze nic zainstalowac. Mowie tutaj nie tylko o antywirusach ale takze innym oprogramowaniu. Nie moge po prostu stworzyc zadnego folderu ani sie do niego dostac przez moj komputer. Jest jakis soft w stylu portable (przez pendrive) bym mogl szybko i efektywnie zalatwic tego drania, co tam siedzi i robi mi syf?