destrix 0 Napisano 26 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 (edytowane) Witam, kupiłem sobie właśnie monitor Dell U2711 i powinnien on obsługiwać rozdzielczość WQHD (2560 x 1440), lecz w zmienianiu rozdzielczości ekranu w Windows 7, maksymalnie mogę wybrać Full HD. Mam kartę graficzną Radon 6870 i wysokiej jakości kabel hdmi 1.4. Zainstalowanie najnowszych sterownikow AMD Catalyst 12.1 nie pomogło. Co robić? Pozdrawiam. Edytowane 26 Stycznia 2012 przez destrix Cytuj Link to post Share on other sites
Numik 400 Napisano 26 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Jak tak czytam na necie to jest to dosyć częsty problem. Najczęstszym rozwiązaniem jakie widziałem to użycie kabla Dual Link DVI zamiast hdmi. http://photography-on-the.net/forum/showthread.php?t=857897 Cytuj Link to post Share on other sites
destrix 0 Napisano 26 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 też czytałem już dużo, ale nic mi nie pomogło. podobno hdmi już od wersji 1.2 wspiera rozdzielczości wqhd. czyli na marne wykosztowałem sie na kabel i musze inny kupic? Cytuj Link to post Share on other sites
mszark 36 Napisano 27 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 Nie masz jakiś sterowników od monitora? Czasem są. Ew. spróbuj dodać ręcznie rozdzielczość w sterownikach. Kiedyś w sterownikach nvidii dodawałem jak mi jakiejś brakowało. Cytuj Link to post Share on other sites
destrix 0 Napisano 29 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 chyba problem w tym ze monitor obsluguje hdmi do 1.3 i uniemozliwia w ten sposob odebranie sygnalu z wieksza rozdzielczoscia Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts