4mp3hR 5 Napisano 28 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2012 Ja polecam MSI z chłodzeniem TwinFrozr III A jak jest z TwinFrozr II? słyszałem, że jest lepsza.. zaintrygowałeś mnie tymi możliwościami III. Rzeczywiście daje się bezproblemowo odblokować? Miał ktoś z nią do czynienia? Cytuj Link to post Share on other sites
EvilOverlorD 48 Napisano 28 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2012 http://www.vortez.net/articles_pages/msi_r6950_twin_froz_iii_power_edition_unlocking,1.html Są komentarze potwierdzające, że BIOS udało sie podmienić. Ale jak pisałm musi być wersja TwinFrozr III Power Edition (850/5200) 2GB !!! Wtedy masz odblokowane SP, napięcie i możesz śmiało do 1Ghz podkręcać na GPU. To jest oficjalny BIOS od MSI dla tej karty, nie widzę sensu kupować innej wersji. Jak HD6950 to tylko ta ! Cytuj Link to post Share on other sites
spider_1987 5488 Napisano 28 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2012 Fajne forum co? jedno konkretne pytanie a mądrale piszą nie na temat. Czytanie ze zrozumieniem ostatnio schodzi na psyMylisz się i to bardzo. Rzekłbym, że strzeliłeś sobie w stopę. W kwestii dobrania karty graficznej bardzo duże znaczenie ma posiadany zasilacz i procesor. Jeżeli elementy te są niewystarczające to dochodzi w najlepszym razie do resetów komputera, niemożności podłączenia karty (za słaby zasilacz/brak odpowiednich wtyczek) bądź karta nie wykorzystuje pełni swoich możliwości (za słaby procesor). O odpowiednio pojemnej obudowie nie wspominam. @EvilOverlorD Co do moddingu HD6950 do HD6970 obecnie taka opcja w zasadzie nie istnieje, producenci po prostu zrezygnowali z implementacji takiej możliwości. Dlatego szukając takiej karty byłbym bardzo ostrożny Cytuj Link to post Share on other sites
4mp3hR 5 Napisano 28 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2012 A co myślicie o HiS Radeon 6950 IceQ X Turbo 2GB lub Asus Radeon HD 6950 DirectCU II 2GB czy może nie ma konkurencji dla TwinFrozr III Power Edition ? ma może ktoś linki do testów 6950 2GB? Cytuj Link to post Share on other sites
EvilOverlorD 48 Napisano 28 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2012 (edytowane) SP1DER897 nie przeczytałeś mojego postu dokładnie To jest BIOS prosto od MSI dla tego modelu karty w wersji 2GB. Nie widzę powodu kupować innej wersji, skoro na tej masz na 99,9% pewne, że odblokujesz na HD6970 Edytowane 28 Stycznia 2012 przez EvilOverlorD Cytuj Link to post Share on other sites
spider_1987 5488 Napisano 28 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2012 Chyba, że tak... Po prostu jestem sceptycznie nastawiony do moddingu (sporo przypadków na allegro gdzie w opisie aukcji była możliwość odblokowania tylko w celu zwiększenia sprzedaży). BTW. Przeniosłem posty z identycznych tematów założonych przez autora ale skrypt namieszał w kolejności i zrobił się lekki bałagan. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts