Skocz do zawartości

Część mam, szukam obudowy i pamięci.

Recommended Posts

A więc tak,

Te podzespoły mam:

Płyta główna Evga 750i SLI FTW

Procesor E8400

Zasilacz Tagan BZ PipeRock Series 600W

Dysk WD Caviar Black 1TB WD1001FALS 32MB cache SATA-II

Karta Graficzna GeForce with CUDA GTX 260 Gainward 896MB (PCI-E) (Core216) GoldenSample (55nm)

Jakaś tam nagrywarka Dvd

A tego mi brakuje:

Pamięci

Obudowa

I tu pojawia się pytanie, co wybrać?

Od razu zaznaczę że nie chcę żadnych pamięci od OCZ i powinny one być taktowane 1066mhz.

Obudowę rozważałem Antec 900 v2 lub coś podobnego.

Generalnie nie chciał bym wydać worka pieniędzy na brakujące elementy.

Chciałem się tylko ustosunkować w kwestii Twojej karty graficznej. Zakup Golden Sample to nie najlepszy wybór, chyba że była tańsza od zwykłej. Różnica, poza ceną polega na tym, że GS to podkręcona wersja zwykłego Gainwarda. Żeby było śmieszniej to można to regulować normalnym softem dołączonym do karty. Płacisz dodatkowo za nic.

Ta buda jest już od jakiegoś czasu na Cooling.pl (oni są producentem, tzn stoją za marką SilentiumPC), ale dostępna będzie dopiero pod koniec września. Na razie pokazali, żeby się popodniecać ;) Matowa to rzeczywiście spory plus, w moim Antku też się to przydaje.

Generalnie mam Tagan BZ PipeRock Series 600W, a ta 4setka poszła by na półkę :jupi:

Nastąpiła mała zmiana w konfiguracji bazowej, E8400 zakończył swoją karierę u mnie i w chwili obecnej cieszy nowego właściciela. A już na półce leży i czeka e5200 + Mugen 2.

Zestaw prawie złożony. Pozostało upchnąć wszystko do obudowy. Pierwsze testy wypadły nadzwyczaj pomyślnie.

3dmark 06

1280x1024

14963

przy:

E5200 @ 3,59GHz

W chwili obecnej procek przektoczył 3.7 GHz bez podbijania napięć. Zobaczymy co się da jeszcze z tego wycisnąc

PS. Jednak ten wiatrak na chipsecie od EVGA jest kiepski.

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...