Skocz do zawartości

Cooler Master 690 II Blue Black MOD

Recommended Posts

Mmm, ale bym jej mooooooding zrobił %-) Dobra chłopaki wracamy do rzeczywistości, schodzimy na ziemie :cry:

jest i okno na razie w fazie Beta. NIe wiem czy kupić uszczelki i obkleić do okola ? Druga sprawa nie wiem czy wiercić dziury i plexe na śrubach czy po prostu na bardzo mocnej taśmie klejącej dwustronnej? Przepraszam za jakoś zdjecia ale robione telefonie, wybaczcie brud na dywanie ale nie chciało mi sie specjalnie odkurzać :)%-) %-) %-) %-) %-)

http://img403.imageshack.us/img403/28/20120131149.jpg

ktoś chętny na przedłużki? w sumie musiałem zrezygnować z wentyli Alpenfohna :(:(:(:(:( I zrobił bym coś czerwono czarnego

jest i okno na razie w fazie Beta. NIe wiem czy kupić uszczelki i obkleić do okola ? Druga sprawa nie wiem czy wiercić dziury i plexe na śrubach czy po prostu na bardzo mocnej taśmie klejącej dwustronnej? Przepraszam za jakoś zdjecia ale robione telefonie, wybaczcie brud na dywanie ale nie chciało mi sie specjalnie odkurzać :)%-) %-) %-) %-) %-)http://img403.imageshack.us/img403/28/20120131149.jpg ktoś chętny na przedłużki? w sumie musiałem zrezygnować z wentyli Alpenfohna :(:(:(:(:( I zrobił bym coś czerwono czarnego

No ładnie wyszło Ci to okienko, też sobie takie trzasnę jak mi wyślesz plexi :D

Mówisz o przedłużkach 2x 6pin i 24pin?

• Popieram 1

Jaka cena interesuje Cię za te przedłużki? Jak coś to PW.

Ps. Jakaś znajoma ta buda :P Chociaż już coraz bardziej nie do poznania. Sam się niedługo chyba wezmę za porządek ale chyba na tym poprzestanę, żadnego cięcia ; )

Edytowane przez mrova
  • Popieram 1

Możesz mi powiedzieć czym ciąłeś? Sam się nad tym zastanawiam ale jakoś boję się że coś spieprzę i bedzie do du...y. Miałeś jakiś szblon do cięcia czy "po linii"? Plexe już od dawna mam 2,5mm ale jakoś mnie to przeraża i trochę brakuje czasu:/

Jaka cena interesuje Cię za te przedłużki? Jak coś to PW.

Poszło PW :)

Możesz mi powiedzieć czym ciąłeś? Sam się nad tym zastanawiam ale jakoś boję się że coś spieprzę i bedzie do du...y. Miałeś jakiś szblon do cięcia czy "po linii"? Plexe już od dawna mam 2,5mm ale jakoś mnie to przeraża i trochę brakuje czasu:/

Witam! Ja osobiscie użyłem małego Flexa (potocznie mówi sie "bosz") ale najlepszy jest Dremel. Ja nie miałem szablonu Raku podałem mi wymiary orygianlnie w jakich odległosciach jest Plexana Panelu. Ołówkiem narysowałem obrys okleiłem taśma i z głowa to wycinałem. Dodam że nie wolno sie "bac" bosza bo wtedy spieprzysz sprawe bo nie bedzie ci szło równo :)

A co dokładnie dremela bo z tego co wiem to trochę sprzętu mają... Posiadam mini wiertarkę z tarczami tnącymi dremela, nada się?

Lepiej już chyba mieć nie możesz :)

Ok kupiłem sobie rurki termokurczliwe 2metry za 6zł i zabieram sie za oplatanie :)

widziałem ale u niego robote robi Alpenfohn i nie ma co mówić ze nie, no i to oswietlenie :) Ja bardziej robie czarno niebieski bo grafika czarna on ma z niebieskimi wstawkami płyta tez raczej niebiesko czarna, brakuje mi 1kabla sata czarnego( do dysku mam ) Ale moje przedłuzki bardziej mi sie podobaja :P

A co powiecie na.... :D Tylko nie wiem czy HX520W da rade wraz z Phenom b55@3.6 (4.0 Też ogarnia na 1.41v )

http://img268.imageshack.us/img268/1461/2833050.jpg

tylko Referent

Patrzcie co to za wentylator kto zgadnie?!!

http://img715.imageshack.us/img715/2994/dsc0003jur.jpg

Edytowane przez DomiHD2

Wygląda na malowany (na czarnych plastikach na dole widać trochę farby:P). Całkiem nieźle wyszło tylko zmyj te resztki rozpuszczalnikiem.

widziałem ale u niego robote robi Alpenfohn i nie ma co mówić ze nie, no i to oswietlenie :)

Co do oświetlenia to w sklepach elektronicznych można dostać linijki ledowe (smd) bardzo miękkie zalane silikonem. Bardzo estetycznie to wygląda a kosztuje od ok 22-25zł za metr (tną co 5cm). Zasilanie 12V wiec nie ma problemu z podłączeniem, kwestia polutowania kilku kabelków. Z drugiej strony jest klej także zamocowanie to też "pikuś". Kolory dosłownie jakie chcesz: zimny, ciepły biały, niebieski, czerwony, zielony, wielokolorowy (zmienia kolor co kilka sekund). Zobacz u mnie w profilu jak to wygląda. U mnie wyszło 80cm. Całkowity koszt mniejszy niż 20 zł nie licząc piwa w trakcie lutowania i montowania;)
  • Popieram 1

tam są w wysokiej rozdzielczości tylko w polu "inne elementy w moim..."

PS. Może dzisiaj coś wytnę ale już jestem po 3 browarach a zanim to wymierzę i narysuję to pewnie będę po 5 więc nie wiem jak mi to wyjdzie:P

PS2. Daj fote zatrzymanego wentyla. Jakiej farby użyłeś?

PS3. A powiedz mi jeszcze czy po wycięciu obudowa nie wpada w jakieś dziwne rezonanse? Nie straciła na sztywności?

Edytowane przez mariot86
  • Popieram 1