iron_butterfly 0 Napisano 24 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Witam Chce przegrać materiał z kilku kaset vhs na komputer. Co polecacie z allegro ?? Im taniej tym lepiej bo jest to jednorazowa operacja. Cytuj Link to post Share on other sites
Dementor 269 Napisano 24 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 z czego co wiem potrzebna jest ci karta TV,odtwarzacz vhs Cytuj Link to post Share on other sites
jacekgothic 18788 Napisano 24 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Potrzebujesz VIDEO GRABBER ale niestety tanie są do d**y. Kumpel miał firmy SWEEX i był naprawdę spoko,tylko że drogi. Większość grabber'ów tych najtańszych nie jest kompatybilne z win 7 Cytuj Link to post Share on other sites
iron_butterfly 0 Napisano 24 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 (edytowane) http://allegro.pl/video-grabber-adapter-konwerjsa-vhs-usb-pc-dvd-o82-i2053535733.html np coś takiego ? Jest informacja o kompatybilności z Windows 7. Tanie sa do #$% mówisz ? Dlaczego, powiedz coś konkretnego na ten temat. Jeżeli droższe to coś takiego ? http://allegro.pl/video-grabber-reflecta-zgrywanie-vhs-hi8-v8-dv-i2053423007.html Rozm ze sprzedawcą i jest kompatybilny z Windows 764bit. Kwestia czy to co otrzymam będzie zadowalające i lepsze jakościowo od tego za połowe ceny (patrz wyże). Edytowane 24 Stycznia 2012 przez iron_butterfly Cytuj Link to post Share on other sites
jacekgothic 18788 Napisano 24 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Dlaczego, powiedz coś konkretnego na ten temat. Ponieważ mają bardzo kiepskie oprogramowanie,z niewielkimi możliwościami np.konwertowania obrazu,po za tym jeśli masz coś lepszego to możesz podłączyć tv/sat/konsole do kompa przez grabber i oglądać bez problemów z przycinającym się obrazem. No i " co jest tanie , to jest drogie " Cytuj Link to post Share on other sites
iron_butterfly 0 Napisano 24 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Kupilem w/w grabera Reflecta. Teraz drugie pytanie. Jakie oprogramowanie polecacie by zgrać materiał i go edytować ? Cytuj Link to post Share on other sites
jacekgothic 18788 Napisano 24 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Kupilem w/w grabera Reflecta. Teraz drugie pytanie. Jakie oprogramowanie polecacie by zgrać materiał i go edytować ? oprogramowanie powinno być w zakupionym przez Ciebie graberze Ono jest wystarczające Cytuj Link to post Share on other sites
iron_butterfly 0 Napisano 24 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Program to honestech VHS to DVD 2.0 SE. Nice specjalnego a potrzebuje program, w którym będę mógł poprawić nieco dźwięk i popracować nad samym obrazem np rozjaśnić go, czy zamaskować pojawiające się paski etc. W czym mogę to zrobić ? Cytuj Link to post Share on other sites
maden 25 Napisano 24 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 (edytowane) Sony Vegas. Nie znam żadnych darmowych a dobrych. Edytowane 24 Stycznia 2012 przez maden Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 24 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Cyberlink PowerDirector Sony Vegas nie ma startu Cytuj Link to post Share on other sites
tinfo 0 Napisano 31 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 mogę Ci zaproponować jeden porządny serwis który się tym zajmuje, www. vhs24. pl sam tam przegrywałem swoje kasety i jestem pozytywnie zaskoczony ponieważ jakość jest o wiele lepsza niż osiągniesz przegrywając sam, mają specjalny sprzęt który poprawia wygląd oraz dźwięk, działają też na allegro Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts