Skocz do zawartości

AMD Radeon 6850

Recommended Posts

Witam jak juz pewnie wiecie składam komputer i zastanawiam się nad grafiką chodzi mi tu teraz o trzy takie same lecz rożnych producentów:

MSI Radeon 6850 Cyclone OC 1GB

vs

Asus Radeon HD 6850 DirectCU 1GB

vs

Gigabyte Radeon HD 6850 OC 1GB

Która będzie najlepsza i najcichsza??!!

I do kiedy ceny będą spadać?

Zdecydowanie Gigabyte - najcichsze i najinteligentniejsze chłodzenie ("Anti Turbulence" itp.), poza tym technologia VGA - dłuższa żywotność i lepsze możliwości podkręcania.

Cyclone to pozornie duże chłodzenie (otóż wiatrak ma tylko 80mm).

Jetem za msi :D na pewno chcesz wiedziec czemu poniewarz ^^ Bardzo Dobre OC. Cicha w IDLE W stresie nie jest zbytnio glosna No i nie grzeje sie zbytnio

Gigabyte również ma bardzo dobre OC.

W idle jest niesłyszalna

W stresie jest cicha

I nie grzeje się w ogóle.

Mam właśnie Gigabyte Wind Force x2, z tym że GTS 450.

Zdecydowanie Gigabyte - najcichsze i najinteligentniejsze chłodzenie ("Anti Turbulence" itp.), poza tym technologia VGA - dłuższa żywotność i lepsze możliwości podkręcania.

Oto co marketing robi z ludzi ;):D

A tak bardziej serio to wszystkie trzy to udane karty więc wybierz tańszą albo tą która Ci się podoba. Ja wybrałbym MSI, jedna z najcichszych kart testowanych na techpowerup http://www.techpowerup.com/reviews/MSI/HD_6850_Cyclone_Power_Edition/27.html

Wezmę tą którą najtaniej mi zaproponują w sklepie a pro po nie znacie dobrego sklepu internetowego oddziałem w nowym targu lub Zakopanem lub normalnego z dobrymi cenami

http://www.wiwa.info.pl/index.php?id=42 czy mogę takie coś podłączyć pod kartę graficzną kablem HDMI i czy to będzie dobrze działało