Krzysztof0430 0 Napisano 9 Września 2009 Udostępnij Napisano 9 Września 2009 Witam mam takie pytanie jak zmniejszyć rozmiar pagefile.sys bo zajmuje na dysku aż 4GB a dodam że sam posiadam w kompie 4 GB ramu więc taki rozmiar pliku stronicowania wydaje się zbędny Cytuj Link to post Share on other sites
Bany_krk 200 Napisano 9 Września 2009 Udostępnij Napisano 9 Września 2009 jest tam gdzie zawsze było, nie zmienili miejsca gdzie sie to zmienia Cytuj Link to post Share on other sites
Krzysztof0430 0 Napisano 9 Września 2009 Autor Udostępnij Napisano 9 Września 2009 tylko ja nie wiem gdzie się to zmienia temu też się pytam Cytuj Link to post Share on other sites
mICh@eL 335 Napisano 9 Września 2009 Udostępnij Napisano 9 Września 2009 zajmuje na dysku aż 4GBTo dla Ciebie tak straszna wartość na dysku 500GB Cytuj Link to post Share on other sites
Matuzalem 0 Napisano 10 Września 2009 Udostępnij Napisano 10 Września 2009 Zapewnie, mICh@eL, nie chodzi o żal za utraconym miejscem, ale rzeczywistą zbędność swapa w takiej wielkości. Mało jest, w warunkach domowych, sytuacji, w których rezerwacja takiej ilości przestrzeni byłaby uzasadniona. Jakoś tak to leci: Komputer > Właściwości > Zaawansowane ustawienia systemu > Sekcja Wydajność, Ustawienia > Zakładka Zaawansowane > Zmień… Pamietać warto, iż ustawienie stałej wielkości pliku wymiany zapobiega jego fragmentacji (można rozważyc półśrodek w postaci rezerwacji wartości minimalnej). Cytuj Link to post Share on other sites
mICh@eL 335 Napisano 10 Września 2009 Udostępnij Napisano 10 Września 2009 rzeczywistą zbędność swapa w takiej wielkości. Mało jest, w warunkach domowych, sytuacji, w których rezerwacja takiej ilości przestrzeni byłaby uzasadniona.Ja przy 4GB na Win7 x64 byłem zmuszony go przywrócić, bo system wywalał komunikat, że pamięć jest zapełniona i żebym zamknął nieużywane programy Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts