Dementor 269 Napisano 19 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 Prokuratorzy federalni stanu Virginia zlikwidowali jeden z największych na świecie serwisów związanych z wymianą plików, - Megaupload.com, oskarżając tym samym założycieli i pracowników Megaupload o naruszenie praw związanych z ustawami anty pirackimi. Akt oskarżenia przeciwko Megaupload opiewa na kwotę 500 milionów dolarów, - tak wyszacowano straty jaki ponieśli właściciel praw autorskich poprzez utracony przychodów z pirackich filmów i innych treści. Najdziwniejsze jest to że akcja ta miała miejsce zaraz po burzliwej dyskusji i globalnym sprzeciwie przeciwko nowemu wynalazkowi hegemoni amerykańskich mózgów, - oczywiście chodzi mi o nowy internetowy komunizm i masową propagandę cenzury zwaną dzisiaj PIPA (PROTECT IP Act) a wczoraj SOPA (Stop Online Piracy Act). Megaupload uplasował się na 13 miejscu najbardziej popularnych i najczęściej odwiedzanych stron w globalnym internecie ! Dzisiaj został zamknięty i prawdopodobnie zakończył swój żywot... źródło Google każdemu hostingowi dobiorą się do tyłka Cytuj Link to post Share on other sites
piterrrxd 2308 Napisano 19 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 Tak było z odsiebie.pl, chyba najlepszy darmowy hosting jaki powstał zamknęli w pi . Cytuj Link to post Share on other sites
Sony156 4965 Napisano 19 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 Taa, odsiebie.pl trochę mi szkoda. W sumie z megauploada też dużo ciągnąłem, ehh. Zaraz zniknie rapid, speedyshare i zostanie tylko chomikuj Cytuj Link to post Share on other sites
Kubuś_73 320 Napisano 19 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 Miałem to napisać jeszcze filesonic ;p Cytuj Link to post Share on other sites
Lukaszbass 116 Napisano 19 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 Jeszcze troche to wszystkie znikna i bedzie net calkowicie platny... Cytuj Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 19 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 SOPA rządzi To i tak nie przejdzie. Zamkną parę stron, co z tego. Przeniosą serwery tam gdzie nie będzie jurysdykcji i h**. Cytuj Link to post Share on other sites
michtoma 0 Napisano 19 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 Nieeee no Mega był jednym z moich ulubionych "ściągaczy". Wszystkich zamykają i oskarżają a największych złodziei to mają przed lustrem... Cytuj Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 19 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 piratebay ile razy już zamykali, śmiech na sali panowie. Cytuj Link to post Share on other sites
SoundsGreat 1647 Napisano 19 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 Ale TPB to torrenty, nie hosting, dobrze mówię? Jak spraw ma się torrentów? Szkoda MEGAvideo. Cytuj Link to post Share on other sites
Dementor 269 Napisano 19 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 (edytowane) tak masz rację to torrenty nie hosting z plotek których słyszałem od wujka Google to za używanie p2p przysyłają kary u nas po 700 zł,ale zapewne to tylko ploty Szkoda MEGAvideo.e tam szkoda jest putlooker Edytowane 19 Stycznia 2012 przez Dementor Cytuj Link to post Share on other sites
piterrrxd 2308 Napisano 19 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 Przy torrentach nie jesteśmy kryci z racji seedowania, tak więc jakieś prawdopodobieństwo nakrycia jest Cytuj Link to post Share on other sites
Dementor 269 Napisano 19 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 taki wymóg P2P dlatego dużo ludu z nich zrezygnowała chyba zostali jeszcze na private trackerach Cytuj Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 19 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 Co do P2P to inaczej się sprawa ro********a i też się za to biorą. Do tej pory, było tak, że człowiek po zakupieniu jakiegoś softwaru stawał się jego właścicielem. I se mógł zrobić co chciał z nim. Teraz te geje, robią taki myk, że tak jakby, wynajmujesz od nich soft a nie kupujesz. I tu wkracza SOPA - możesz używać ich softu za odpowiednią opłatą ale wszelkie wypożyczanie, sprzedawanie itd jest nielegalne. Mam tu przykład na dead space 2, które wyszło rok temu. Kupiłem go na origin i miałem wtedy nowy sprzęt. przeinstalowałem grę parę razy za każdym razem wołała o klucz. Wiecie co się za którymś razem stało ? Wygasła mi licencja. Zagadałem do Pana na chacie EA on mi ją odnowił uprzejmie informując, że soft ma ograniczone prawa użytkowania i drugi raz tego nie zrobi. Masakra. Cytuj Link to post Share on other sites
bati999 13 Napisano 19 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 Szlag by ich jasny trafił -.- Na czym ja teraz będę oglądał anime? Na vidlerze? Pff -.- Cytuj Link to post Share on other sites
SoundsGreat 1647 Napisano 19 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 Dlatego nie warto kupować gier od niektórych wydawnictw. Jestem entuzjastą, zmieniam grafy, procki, czy wreszcie MoBa i co? Inny komputer, grać nie mogę. To po co wydawać nie wiadomo ile, skoro dla nich i tak jestem piratem? Co do p2p, ciekawe co z tymi ostrzeżeniami http://kwejk.pl/obrazek/852051 Cytuj Link to post Share on other sites
Yuman 12 Napisano 20 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Nie przejmujcie się ani SOPA ani PIPA. To nie przejdzie, a jeśli nawet zacznie funkcjonować, szybko zostanie wycofane. My stanowimy 99% i nigdy, nigdy, nigdy 1% nie będzie w stanie Nas kontrolować, ani ograniczać. Chyba, że będziecie się temu biernie przyglądali. Ja nie zamierzam United as One. Divided by Zero. Cytuj Link to post Share on other sites
WaFeL666 0 Napisano 20 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Teraz te geje, robią taki myk, że tak jakby, wynajmujesz od nich soft a nie kupujesz. Ciesz się, że nie ma jeszcze wypożyczenia czasowego... Cytuj Link to post Share on other sites
intervojager 2 Napisano 20 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Anonimowi zaatakowali w odwecie http:// www.universalmusic.com/ i htttp:www.justice.gov/ Info z http://www.wykop.pl/link/1012715/anonymous-odpowiedzieli-juz-na-zamkniecie-megaupload/ oraz z http://www.nytimes.com/2012/01/20/technology/indictment-charges-megaupload-site-with-piracy.html?_r=1 . Tym czasem Polska ratyfikuje 26.01.2011 tajne międzynarodowe porozumienie ACTA. Sieci p2p zostaną poblokowane przez dostawców usług internetowych no i groźba cenzury internetu: http://www.panoptykon.org/wiadomosc/czy-polsce-grozi-cenzura-internetu-w-imie-ochrony-praw-autorskich-z-naszych-najswiezszych-?utm_source=twitterfeed&utm_medium=facebook Cytuj Link to post Share on other sites
Yuman 12 Napisano 20 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Not gonna happen Cytuj Link to post Share on other sites
Gość Kotecek Napisano 20 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Zwykłe skur***ństwo... Im więcej w naszym życiu technologii cyfrowej tym łatwiej nas kontrolować. Stalin i Hitler by byli zadowoleni ale nasi politycy są dużo mądrzejsi. tamci despoci się specjalnie nie kryli teraz wszystko jest perfidnie przemyślanie i w prowadzanie pod osłoną demokracji... Jeszcze z 20lat i będziemy mieć europejskie państwo totalitarne, w którym kwitek będzie trzeba było wypełnić nawet jak się pójdzie do toalety a za spuszcenie wody korporacje policzą 5 PLN Cytuj Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 20 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 i nigdy, nigdy, nigdy 1% nie będzie w stanie Nas kontrolować, ani ograniczać. Hahahaha to się grubo mylisz bo jakbyś nie wiedział to Cię uświadomię że właśnie ten 1% ustala o której wstajesz, ile masz pracować, kiedy się wysrać i ile im oddać a ty potulnie to wszystko robisz nawet nie będąc tego świadom. Cytuj Link to post Share on other sites
Yuman 12 Napisano 20 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Wstaję, jak się obudzę na szczęście nie mam zajęć na 8 rano. Zazwyczaj mam zajęcia w okolicach 11. Odnośnie pracy, zakładam własną firmę i sam będę sobie dyktował, o której mam wstawać. A sram, jak mi się chce, a nie jak mi ktoś powie, że mi się chce. Nie wiem, skąd bierzesz te bzdurne informacje. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 20 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 zakładam własną firmę i sam będę sobie dyktował, o której mam wstawać. Odszczekasz te słowa jak będziesz jebał po 16-20 godzin dziennie żeby się utrzymać na rynku synku Kolejny cwaniaczek jesteś co do kibla zostanie spuszczony, dobrze że masz mamusię i tatusia co cię teraz utrzymują to się fajnie gada. Pogadamy za 10 lat Cytuj Link to post Share on other sites
maniuu 4 Napisano 20 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 ... to wszystko wina ludzi z POlityki Cytuj Link to post Share on other sites
carbo888 11 Napisano 20 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 SOPA rządzi To i tak nie przejdzie. Zamkną parę stron, co z tego. Przeniosą serwery tam gdzie nie będzie jurysdykcji i h**. ACTA odbierze ci dostęp do tych serwerów Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts