master25051992 7 Napisano 17 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Witam. Aktualnie chcę się zaopatrzyć w jakiegoś smartfona , w oko wpadł mi ARC S a jako iż jestem "FANBOYem" SE to interesuje mnie tylko ta marka bo jako jedyna mnie nie zawodzi od kilku lat. Czy telefon jest wart swojej ceny i jak wypada na tle konkurencji , Czy prócz SE ARC S jest coś ciekawego w ofercie SE ? Telefon mogę wziąć na abonament tak do 60zł a z racji tego że sprzedaje obecnego W995 to tak 600-700 na start mogę dać za ten telefon na abonament lub doładowania po 50zł Cytuj Link to post Share on other sites
artursw 11 Napisano 17 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Telefon jako telefon jest bardzo fajny ale jak bedziesz chcial na nim pograc to ci sie nei uda ma kiepski uklad graficzny. Jezeli bedziesz chcial pograc to inny fon najlepiej z stajni samsunga ale ja tez jestem za SE mam juz 3 telefon z tej marki i nigdy mnie nie zawiódł. A jak bedziesz chcial pograc to mozesz poczekac na nowa xperie S ale nie wiadomo ile bedzie kosztowac. Oczywiscie w te gry bardziej wymagajace Cytuj Link to post Share on other sites
master25051992 7 Napisano 17 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Hmm granie no raczej nie chyba że w wolnej chwili a tak to raczej podstawowe funkcje jakie ma spełniać to SMS, Internet (W bardzo dużym stopniu) , dzwonić , zrobić dobre zdjęcie zarówno w plenerze jak i dokumentów w szkole, czasem jakiś film oraz podstawowo Odtwarzać muzykę a jako że ma Mini jacusia to będzie dobrze. No i fakt zarówno Xperia S jak i ARC S wyglądają niesamowicie. Ale czy Xperia S nie będzie czasem niższą półką od Flagowej Arc S? Cytuj Link to post Share on other sites
JoHnNy08PL 184 Napisano 17 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 (edytowane) Bez przesady, Adreno 205 jeszcze daje radę. Co prawda w najnowszych produkcjach już mogą występować spadki FPS, ale naprawdę jest w co grać i wszystkie 9mm, czy Shadowgun chodzą Edytowane 17 Stycznia 2012 przez JoHnNy08PL 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Mixtape 1765 Napisano 17 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Telefon naprawdę bez rewelacji. Beznadziejne wykonanie, jeden rdzeń. Jak chcesz to go bierz jak nie chcesz innych znacznie lepszych smartfonów. Cytuj Link to post Share on other sites
master25051992 7 Napisano 18 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 no dobra a co lepszego w tej cenie dostanę ? Cytuj Link to post Share on other sites
andrev 84 Napisano 18 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 np dwurdzeniowego lg p990. Moim zdaniem to jeden z bardziej opłacalnych telefonów. jest jeszcze HTC Sensation z tych troche słabszych ale też dobrych to desire S, sgs, sgs+ ale ja jednak zdecydowanie wybrałbym lg. Cytuj Link to post Share on other sites
Mixtape 1765 Napisano 18 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Za dopłatą dostałbyś jeszcze nieco lepszego Samsunga Galaxy R. Cytuj Link to post Share on other sites
Lukson 3410 Napisano 18 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Ja mam Neo V podkręconego 1.4GHz i szczerze przyznam, że nie narzekam. Zastanawiałem się nad Arc S albo SGS+ i wybór jednak padł na Neo V. Wydajnościowo nie odstaje od konkurencji. Lepiej leży w dłoni (Arc jest dość duży i trzeba się przyzwyczaić). Poza tym gość w salonie sam powiedział, że nie ma sensu przepłacać za telefon, szczególnie jeśli za jakiś czas ma kosztować 1zł tak jak moja Neo. Do tego gniazdo słuchawek na boku całkiem przekreśliło Arc. Jak znam życie po jakimś czasie bym je połamał przy wyjmowaniu telefonu z kieszeni. Jeśli chodzi o sam dźwięk to jest dość przeciętny. Słuchawki są kiepskie a przy odtwarzaniu na dowolnym odtwarzaczu słychać szum. Jeśli telefon ma być do multimediów to zdecydowanie SGS albo SGS II. Wolfson po zmianie sterowników naprawdę definiuje nowy standard dźwięku z urządzenia mobilnego. Co do Galaxy R się nie wypowiem, bo nigdzie takiego jeszcze nie widziałem (jedynie testy na sieci). Cytuj Link to post Share on other sites
JoHnNy08PL 184 Napisano 18 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 (edytowane) Wydajnościowo nie odstaje od konkurencji. Lepiej leży w dłoni (Arc jest dość duży i trzeba się przyzwyczaić). Poza tym gość w salonie sam powiedział, że nie ma sensu przepłacać za telefon, szczególnie jeśli za jakiś czas ma kosztować 1zł tak jak moja Neo.Przy dwurdzeniówkach już trochę odstaje... Arc nie jest strasznie duży, 4.2" to jeszcze nie potwór Tak można powiedzieć o wszystkim, po co kupować nowe karty graficzne i samochody jeśli za rok będą za 50% ceny, a z takim tokiem myślenia to nikt by nic nie kupował Edytowane 18 Stycznia 2012 przez JoHnNy08PL Cytuj Link to post Share on other sites
infinitimind 2 Napisano 18 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 np dwurdzeniowego lg p990. Moim zdaniem to jeden z bardziej opłacalnych telefonów. Dokładnie. Sam mam go na oku bo już moje SGSy mi się znudziły, a lubie sobie zmienić telefon co jakiś czas Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts