piorrun 0 Napisano 16 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Witam Jutro mam zamiar instalowac nowa karte i po sprawdzeniu poboru mocy pod obciazeniem zastanawiam sie czy zasilka podola, Zasilka ma juz swoj wiek jak do tej pory spisuje sie rewelacyjnie uzywam jej od ponad 3 lat, w budzie oprocz wyzej wymienionej grafy siedzi jeszcze: I5-760 Asus P7P55D-E PRO Pamiec 2x2GB OCZ Platinum i 2x4GB Kingstone Hyper X Dyski wszystkie sata: 1TB WD Green 160GB Maxtor 640GB WD Blue 500GB Samsung Spinpoint 160GB VelociRaptor no i naped optyczny plus wentylatorki Na koniec dodam ze zasilka radzila sobie z 2x4870 cf nie bylo ani razu skonfigurowane pozbylem sie zanim mialem czas zmusisc do dzialania. Ps. jakby ktos znal jakis soft ktory pokazal by mi napiecia zasilacza z poziomu os to byloby super, Z Gory Dzieki Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 16 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 (edytowane) podaj co ma napisane na tabliczce znamionowej napięcia mierzy się miernikiem, soft kłamie Edytowane 16 Stycznia 2012 przez drachenfeles Cytuj Link to post Share on other sites
D3jMON 11 Napisano 16 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Ile chcesz przeznaczyć na nową zasiłke ? Ja bym polecał: http://www.agito.pl/zasilacze/ocz-modxstream-pro-700w-modular.0.344698.html?attr=2239-346680 Nie wielka cena, dobre osiągi . Cytuj Link to post Share on other sites
piorrun 0 Napisano 16 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 (edytowane) do tabliczki sie nie dostane cala operacja zajelaby mi pewnie troche ponad godzine, ale mam chyba pudelko w pracy to jutro wrzuce, dodam ze wolalbym nie zmieniac zasilki jesli nie musze. Hmmm miernik. Chodzilo mi o mozliwosc monitorowania napiec czy nie ma drastycznych skokow podczas obciazenia furmark + prime, D3jMON zasilka ktora proponujesz bylaby porownywalna albo gorsza od tej ktora mam Edytowane 16 Stycznia 2012 przez piorrun Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 16 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 MXS 700 jest nieopłacalnym zasilaczem, za jego cenę można mieć lepszy nie musisz, już sprawdziłem ten twój wynalazek, nie jest tragiczny, ale nie jest to jednak dobry sprzęt, także zmiana byłaby wskazana jak chcesz tak tylko obejrzeć to użyj aida 64, ale pamiętaj, że soft kłamie, tzn nie musi, ale lubi 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Lukaszbass 116 Napisano 16 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Zasilacz masz dobry,tylko sprawdz jak wyglada sprawa z napieciami u niego i jesli nie ma skosow to mozesz go zatrzymac. Cytuj Link to post Share on other sites
Dementor 269 Napisano 17 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 ja bym sprzedał ten zasilacz by coś się zwróciło i kupił coś konkretnego Cytuj Link to post Share on other sites
ProgShield 77 Napisano 17 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Poprę ci Dementor zawsze to będzie lepszym wyjściem , gdyż można kupić coś lepszego nie dopłacając nie wiadomo ile. Cytuj Link to post Share on other sites
piorrun 0 Napisano 18 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 (edytowane) Dzieki za pomoc, zasilka poki co zostaje taka sama, po urlopie zrobie testy na wahania napiecia pod obciazeniem (furmark prime), Natomiast wskakuje na pierwsze miejsce czesci do wymiany (oznacza to ze naped ssd na ktory sobie ostrzylem zabki spadl na drugie miejsce). Jeszcze raz dzieki wszystkim za pomoc Edytowane 18 Stycznia 2012 przez piorrun Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts