Skocz do zawartości

[3500zł] Zestaw do gier - prośba o opinie

Recommended Posts

nie chodzi tu o fabryczne OC karty tylko o cisze i niskie temperatury.Dodatkowo jeżeli planujesz OC procesora to potrzebne dodatkowe chłodzenie coś w stylu SillentiumPC Fortis lub ZALMAN Preforma,jaką posiadasz obudowę bo nie wymieniłeś żadnej

Edytowane przez Dementor

Jeżeli nie chcesz szaleć z OC i wystarczy Ci np 4.5GHz to nie ma sensu inwestowanie w chłodziwa za ceny rzędu 300zł. Co myślisz o standardowej wieży Scythe Mugen 3?

Obudowa wydaje się doprą propozycją. Jest dosyć spora, zasilacz na dole, możliwość montażu wielu wentylatorów. Nie jest to nawet średnia półka ale w swoim przedziale cenowym trudno upolować coś lepszego.

Co do BF3 to na tym sprzęcie będzie chodzić aż miło. Co do karty graficznej natomiast to nie opłaca się inwestować w karty z 2 czy 3 GB pamięci. Mówi się że niby warto na przyszłość kiedy to gry będą już potrafiły zapchać takie ilości vRAMU. Nie oszukujmy się jednak. Wtedy nasze karty będą już zbyt wolne byśmy mogli na nich uruchamiać owe gry w wysokich rozdzielczościach i ze wszystkimi wodotryskami graficznymi.

Wybrana przez Ciebie karta jest bardzo szybkim modelem i zapewni spokój przez około 2 lata, Chyba że stagnacja na rynku konsol przeminie na co liczę.

• Popieram 1

W techplanet dostępny jest tylko Zalman Performa, to też na niego bym się zdecydował.

Przeglądając też inne produkty Zalmana natknąłem się na ciekawą obudowę Zalman Z9 Plus - http://techplanet.pl/produkty/obudowy/zalman-z9-plus,28932.html.

Droższa o te kilkanaście złotych, ale mająca w zestawie 2 wentylatory więcej i dość interesujący panel.

Warto? Nie szkoda mi tych kilku zł, ale nie chcę stracić na wydajności. : )

Wszystko pięknie, ładnie . Ale ja bym nie brał karty z wersji SOC bo mocno się grzeją, i po co ci takie mocne OC ? Skoro i tak każda gra na 570 pójdzie na full Detalach ? Ja rozważyłbym jeszcze to: http://www.proline.pl/?p=MSI+GTX570+TFPEOC Bardzo dobre chłodzenie(Chyba lepszego nie znam), mniej podkręcona ale ma swój potencjał, trwalsze podzespoły itd . Ale jeżeli zależy ci na mocno podkręconej wersji, i nie chcesz się bawić w własnoręczne OC to bierz tego Gigabyte'a .

zgadzam się że to zależy od konstrukcji płyty i czy ramy mają wysokie radiatory(grzebienie) czy też nie

Co do obudowy nie miałem okazji testować tego ZALMANA Z9 bo jest to świeża produkcja,bardziej przychylny był bym przy SillentiumPC Regnum L50

Edytowane przez Dementor

Wracając do sprawy grafiki to posiadam MSI GTX 570 TFIII i z czystym sumieniem mogę ci ją polecić , karta działa bardzo cicho i nie przekracza 45-47 stopni w stresie. W oc się osobiście nie bawiłem bo nie miałem jeszcze powodu żeby to robić ale sądzę że sporo można z niej wycisnąć.

Edytowane przez tomas89