AdExS 1 Napisano 13 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Witam , Chciałbym się dowiedzieć Jak podkręcać procesor na płycie z UEFI ? Za jakiś czas będę miał nowy komputer z płytą uefi, ale jak w tym podkręcać to zielonego pojęcia nie mam . (Pierwszy raz będę miał z tym styczność) Cytuj Link to post Share on other sites
xentiu 56 Napisano 13 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 A podkręcałeś kiedyś w biosie ? Cytuj Link to post Share on other sites
AdExS 1 Napisano 13 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 A podkręcałeś kiedyś w biosie ? Nie , ale miałem z tym styczność . Cytuj Link to post Share on other sites
Bichits 362 Napisano 13 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 z tego co pamiętam z filmików będziesz musiał najechać (chyba) myszką na NB (North bridge) i tam będziesz podnosił taktowanie szyny. Podkręci ci procka i ramy. południowy mostek jest do grafik i dysków.. a sam zobaczysz ;p Cytuj Link to post Share on other sites
AdExS 1 Napisano 13 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Podkręci ci procka i ramy. południowy mostek jest do grafik i dysków.. a sam zobaczysz ;p Ale procesor to 2600k - to raczej ram się nie podkręca gdy proc ma odblokowany mnożnik z czego wiem. Cytuj Link to post Share on other sites
Bichits 362 Napisano 13 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Jeśli kręcisz mnożnikiem to nie. Sam procek wtedy. Kontroler pamięci zostaje taki sam. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts