Mycha1233 0 Napisano 12 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 WiFi ASMAX 1004g NETIA!!! Otoz mam takowy router neti wiec opisze swoj problem wszytsko ladnei smigalo przez 1 miesiac nawet do 2 podlaczylem go pod kompa i laptopa (wifi) smigalo pieknie od pewnego czasu mam problemy mianowicie wylacza mi sie gg znaczy robi sie offline i online co chwile tak jak by nie dostawalo gg internetu a ja ciagle mam nieraz tez strony sie nie otwieraja bo niby nie ma polaczenia z internetem a to bzdura bo ja gram przez neta w tym czasie i gadam z ziomkiem na Ventrilo lub skyp W czym moze lezec problem i czy da sie zrobic zeby 75 % neta szlo do mnie przez wi fi a 25% do kompa ? bo z kompa uzywa siostra do pisania itp a ja potrzebuje silnego neta do pobierania ,grania itp Czekam PILNE ! Cytuj Link to post Share on other sites
RuLeR 735 Napisano 12 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 (edytowane) Tez mam ten router juz rok zero problemu , ale sa sztuki co sprawiają problemy . DHCP wył , UPnP wył , mac adresy ip przypisane na stałe , potrzebne porty otwarte w VS, nie mogę narzekać. Nie wiem jak tobie ale mi dali za darmo więc napewno jest mierny i wiele zalezy od danej sztuki jaka ci sie trafi. Ale czy twój problem to router ciężko stwierdzić po tym co napisałeś. ten asmax zasila mi w neta dwa kompy po lanie , dwa przez wifi i ps3. Edytowane 12 Stycznia 2012 przez RuLeR Cytuj Link to post Share on other sites
Mycha1233 0 Napisano 12 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 napewno wina routera bo jak podlaczam kompa do modemu to smiga normalnie jak przez router to gg sie robi off i on co chwile nie wiem moze napisze do nich o wymiane ale nadale czekam na kolejne odp Cytuj Link to post Share on other sites
RuLeR 735 Napisano 13 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 zresetuj router , wpisz login i hasło od nowa może coś poprzestawiałeś , w ostateczności dzwon do neti przysla ci technika do domu. Cytuj Link to post Share on other sites
jozwior 7 Napisano 14 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 Jeżeli masz kierunkowy do domu 83 to też masz ten sam problem co ja. Oni mają coś z centralą. W sumie u mnie już naprawili, ale może dla innych zakątków tego kierunkowego problem może istnieć dalej. Cytuj Link to post Share on other sites
ProgShield 77 Napisano 14 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 Ja mam ten router i dziele net na lapka i PC i nie ma problemów czasami nie ma połączenia z siecią ale to u nich wina. Spróbuj zresetować ustawienia routera (może jakiś DNS źle wpisałeś?). Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts