edek477 0 Napisano 10 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 (edytowane) Witam, mam pytanie dotyczące Ram'u. Mam starego kompa z 2004 r. Parę dni temu kumpel dał mi stare kości RAM (DDR) i wpiąłem je do kompa. Miałem 256 MB i podbiłem do 1GB, ale po tej modernizacji komp mi się restartuje, raz wyskoczył mi jakiś błąd na niebieskim tle (jeśli to ważne), od czasu do czasu, gdy włączę kompa wyskakuje mi okienko o wysłaniu raportu (coś w stylu "System Windows, wystąpił poważny błąd). Od czego to może być? Jeśli macie jakieś pytania - piszcie. Temat do usunięcia, za dużo raz wysłałem. Edytowane 10 Stycznia 2012 przez edek477 Cytuj Link to post Share on other sites
Bichits 362 Napisano 14 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 Jeden można usunąć. Jest to wina ramów jak można się domyśleć. Kość jest uszkodzona dlatego restartuje kompa. Te wszystkie błędy są z poziomu windowsa? Cytuj Link to post Share on other sites
_Magik_ 47 Napisano 30 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 (edytowane) Jesteś pewny że częstotliwości się zgadzają? Kosci są tej samej firmy? Mogą ze sobą nie współpracować. Zawsze najlepiej ram kupować aby na jedną kość szło jak najwięcej pamięci , pozdrawiam Aha i ram z tego co napisałeś musi być w 4 kosciach skoro podbiłeś do 1GB , czy podpiąłeś je pod sloty pod które pamięc jest dedykowana? Nie może być tak że masz 512MB pod DDR2 oraz 512 pod DDR3 itp. Edytowane 30 Stycznia 2012 przez _Magik_ Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts