Skocz do zawartości

Monitor do 900zł ;-)

Recommended Posts

Witam, planuje kupić monitor w przeciągu około 2 tygodni. Ma mi służyć do internetu, gier i filmów. Nie znam się za bardzo ale w gazecie cd-action polecają 24 calowa iiyama prolite xb2472hd. przeczytałem trochę recenzji i wydaje mi się że to bardzo dobry wybór i czas reakcji 8ms nie przeszkadza w szybkich grach typu call of duty. Wiadomo że iiyama współpracuje z cd-action więc mogą specjalnie dać wysoką ocenę. Pytam się tutaj was o radę bo może są jeszcze lepsze monitory w tej cenie. Z matrycą TN chyba nie opłaca się brać.

iiyamka zacna tylko za 9 stówek można już dostać monitor 120Hz, co na dzień dzisiejszy jest jedyną sensowną wersją monitora na matrycy TN, jeżeli natomiast nie jesteś "zawodowym" graczem zdecydowanie lepszą propozycją jest monitor na matrycy IPS, jak np Dell U2312HM

• Popieram 1

tak, tak, znam ten tekst, jakby tak jego autor obejrzał monitor przez zakupem (co zalecam) to nie byłoby problemów, mógłby go także wysłać na gwarancję zamiast wylewać żale, ciekawe czy samochód też kupi(ł) po obrazku nawet nie wsiadając do środka

niemniej najwyraźniej coś dell pokpił sprawę z kontrolą jakości w tej serii i to jest fakt

to pechowo, natomiast monitor to taki sprzęt, który akurat można dokładnie sprawdzić przed zakupem, ja przez w przypadku obu kupowanych LCD wsiadłem w auto i pojechałem obejrzeć, kazałem je sobie podłączyć, odpalić programy diagnostyczne itp dopiero jak wszystko było ok to kupiłem, zwłaszcza, że jeden z nich nie kosztował 7 stówek tylko prawie 2k

LG IPS235V jest porównywalny do U2312HM, choć osobiście wybrałbym della z uwagi na bardziej responyswną matrycę i niższy input lag, niemniej wygląda na to, że ta seria della zaczęła mieć problemy z kontrolą jakości, bo trafiło się ludziom trochę uwalonych fabrycznie sztuk, z jednej strony ich wina, monitor można sprawdzić przez zakupem, z drugiej karygodne ze strony della, że do czegoś takiego dopuścił, także sprawdzać zanim kupicie, żeby nie trzeba było się bawić w odsyłanie

a iiyamki z serii X niestety słabiutkie i nie warte tych pieniędzy

LG IPS235V jest porównywalny do U2312HM, choć osobiście wybrałbym della z uwagi na bardziej responyswną matrycę i niższy input lag, niemniej wygląda na to, że ta seria della zaczęła mieć problemy z kontrolą jakości, bo trafiło się ludziom trochę uwalonych fabrycznie sztuk, z jednej strony ich wina, monitor można sprawdzić przez zakupem, z drugiej karygodne ze strony della, że do czegoś takiego dopuścił, także sprawdzać zanim kupicie, żeby nie trzeba było się bawić w odsyłanie a iiyamki z serii X niestety słabiutkie i nie warte tych pieniędzy

A masz test tego konkretnego modelu? Bo po opiniach wnioskuję IIYAMA ProLite X2377HDS jest dobrym monitorem.

niczego konkretnego na jej temat nie znalazłem poza zalążkami kampanii opartej o coś a'la marketing szeptany, ale iiyama często pojawia się na DV więc mam nadzieję, że wystarczy poczekać oraz, że w końcu poradzili sobie z inną matrycą niż TN, bo jak mieliby zrobić monitor na miarę b2206ws na IPS to byłby hit