Kebon 7 Napisano 6 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Witam, planuje kupić monitor w przeciągu około 2 tygodni. Ma mi służyć do internetu, gier i filmów. Nie znam się za bardzo ale w gazecie cd-action polecają 24 calowa iiyama prolite xb2472hd. przeczytałem trochę recenzji i wydaje mi się że to bardzo dobry wybór i czas reakcji 8ms nie przeszkadza w szybkich grach typu call of duty. Wiadomo że iiyama współpracuje z cd-action więc mogą specjalnie dać wysoką ocenę. Pytam się tutaj was o radę bo może są jeszcze lepsze monitory w tej cenie. Z matrycą TN chyba nie opłaca się brać. Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 6 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 iiyamka zacna tylko za 9 stówek można już dostać monitor 120Hz, co na dzień dzisiejszy jest jedyną sensowną wersją monitora na matrycy TN, jeżeli natomiast nie jesteś "zawodowym" graczem zdecydowanie lepszą propozycją jest monitor na matrycy IPS, jak np Dell U2312HM 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Kebon 7 Napisano 6 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Oglądam dużo filmów i na tym się chyba bardziej kieruje, ale lubię sobie też czasami pograć w tytuły arkham city, gta IV czy w coda mw3 i chyba nie odczuje smużenia w codzie a co mówić w tytułach które wcześniej wymieniłem Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 6 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 bynajmniej Cytuj Link to post Share on other sites
Kebon 7 Napisano 6 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Czyli ten dell co podałeś jest lepszą propozycją od iiyamy? Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 6 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 zdecydowanie, sama matryca to przepaść, zresztą poczytaj: http://www.tftcentral.co.uk/reviews/dell_u2312hm.htm http://www.flatpanelshd.com/review.php?subaction=showfull&id=1317112577 http://www.digitalversus.com/lcd-monitor/iiyama-prolite-e2472hd-p8883/test.html Cytuj Link to post Share on other sites
Kebon 7 Napisano 6 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 ten 3 link to jest do E2472HD po co dałeś link do jego testu? Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 6 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 mea culpa nie ten model mi wskoczył, a tak btw x2472hd to nic dobrego, byłem pewien, że chodzi o serię B nie X http://www.digitalversus.com/lcd-monitor/iiyama-prolite-x2472hd-p10593/test.html Cytuj Link to post Share on other sites
Kebon 7 Napisano 6 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Jeśli ten dell jest lepszy to zaoszczedze jeszcze okolo 150zl na nim. iiyama xb od x sie czyms rozni? Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 6 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 (edytowane) afaik tylko ergonomią, a dell zdecydowanie lepszy, to jaki ghosting się udało wykręcić iiyamie na tych modelach... powinni dać im jakąś nagrodę, coś a'la złota malina Edytowane 6 Stycznia 2012 przez drachenfeles Cytuj Link to post Share on other sites
Kebon 7 Napisano 6 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 http://www.techfanatyk.net/dell-u2312hm-%E2%80%93-znowu-problemy/ takie problemy jakie sa tutaj opisywane to czesty przypadek tego modelu? Bo niechcialbym miec takiej sytuacji jak ludzie udzielajacy komentarze gdy podlacze monitor Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 6 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 tak, tak, znam ten tekst, jakby tak jego autor obejrzał monitor przez zakupem (co zalecam) to nie byłoby problemów, mógłby go także wysłać na gwarancję zamiast wylewać żale, ciekawe czy samochód też kupi(ł) po obrazku nawet nie wsiadając do środka niemniej najwyraźniej coś dell pokpił sprawę z kontrolą jakości w tej serii i to jest fakt Cytuj Link to post Share on other sites
Kebon 7 Napisano 6 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 (edytowane) u mnie w miescie to chyba nawet nie ma tego monitora. W Mediamarkcie nie ma i rtv euro agd tez. Musze popatrzec w mniejszych sklepach z komputerami i monitorami. Moze tam maja taki model Edytowane 6 Stycznia 2012 przez Kebon Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 6 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 to pechowo, natomiast monitor to taki sprzęt, który akurat można dokładnie sprawdzić przed zakupem, ja przez w przypadku obu kupowanych LCD wsiadłem w auto i pojechałem obejrzeć, kazałem je sobie podłączyć, odpalić programy diagnostyczne itp dopiero jak wszystko było ok to kupiłem, zwłaszcza, że jeden z nich nie kosztował 7 stówek tylko prawie 2k Cytuj Link to post Share on other sites
voxcordi 294 Napisano 6 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Piękny nie jest, lecz obraz sam przyznać muszę posiada nad wyraz wyrównany. Wczoraj trafił do biura i mimo "przyjaznej" ceny zaskakuje pozytywnie: http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=103_280&products_id=36233 Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 6 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 he he, że też zapomniałem o BL2400PT aż dziwne, że to BenQ co? natomiast tak czy owak VA nigdy nie dogoni IPS w nazwijmy to sprawności multimedialnej, a autor zdecydowanie takiego poszukuje Cytuj Link to post Share on other sites
Kebon 7 Napisano 6 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 To kupuje Dell U2312HM. Jak nie bedzie u mnie w miescie(Zamość) to bede zmuszony zamowic przez internet. Cytuj Link to post Share on other sites
Makarons 4 Napisano 6 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 A co powiecie na ten model http://www.skapiec.pl/site/cat/12/comp/3253066 ? Cytuj Link to post Share on other sites
Kebon 7 Napisano 6 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 (edytowane) http://www.skapiec.pl/site/compare/12/2349820-3253066.html porownanie LG E2370V-BF i IIYAMA ProLite X2377HDS. Dobre są te monitory? Jak w porównaniu z tym Dellem Edytowane 6 Stycznia 2012 przez Kebon Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 6 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 LG IPS235V jest porównywalny do U2312HM, choć osobiście wybrałbym della z uwagi na bardziej responyswną matrycę i niższy input lag, niemniej wygląda na to, że ta seria della zaczęła mieć problemy z kontrolą jakości, bo trafiło się ludziom trochę uwalonych fabrycznie sztuk, z jednej strony ich wina, monitor można sprawdzić przez zakupem, z drugiej karygodne ze strony della, że do czegoś takiego dopuścił, także sprawdzać zanim kupicie, żeby nie trzeba było się bawić w odsyłanie a iiyamki z serii X niestety słabiutkie i nie warte tych pieniędzy Cytuj Link to post Share on other sites
Makarons 4 Napisano 7 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 LG IPS235V jest porównywalny do U2312HM, choć osobiście wybrałbym della z uwagi na bardziej responyswną matrycę i niższy input lag, niemniej wygląda na to, że ta seria della zaczęła mieć problemy z kontrolą jakości, bo trafiło się ludziom trochę uwalonych fabrycznie sztuk, z jednej strony ich wina, monitor można sprawdzić przez zakupem, z drugiej karygodne ze strony della, że do czegoś takiego dopuścił, także sprawdzać zanim kupicie, żeby nie trzeba było się bawić w odsyłanie a iiyamki z serii X niestety słabiutkie i nie warte tych pieniędzyA masz test tego konkretnego modelu? Bo po opiniach wnioskuję IIYAMA ProLite X2377HDS jest dobrym monitorem. Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 7 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 test którego konkretnie modelu? Cytuj Link to post Share on other sites
Makarons 4 Napisano 7 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 test którego konkretnie modelu?IIYAMA ProLite X2377HDS Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 7 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 niczego konkretnego na jej temat nie znalazłem poza zalążkami kampanii opartej o coś a'la marketing szeptany, ale iiyama często pojawia się na DV więc mam nadzieję, że wystarczy poczekać oraz, że w końcu poradzili sobie z inną matrycą niż TN, bo jak mieliby zrobić monitor na miarę b2206ws na IPS to byłby hit Cytuj Link to post Share on other sites
Kebon 7 Napisano 7 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 tez wlasnie czytam opinie o tej iiyamie x2377hds i sa chyba same pozytywne. Wydaje sie ze to swietny monitor Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts