elkey 25 Napisano 5 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Witam. Jak mogę otworzyć porty przy bezpośrednim połączeniu Modem Scientiffic Atlanta Webstar EPC 2203 -> PC? Dostarczyciel UPC Chello. Jestem zielony w tym temacie ale dziś otworzyłem porty dla Routera Asus RT-N11 logując się na adres 192.168.1.1 i moje pytanie głównie dotyczy jak i czy w ogóle mogę (w sensie czy przyda mi się to do otworzenia portów) wejść na taką stronę dla w/w modemu, w sensie jaki jest adres tej strony. Ostatecznie byłbym wdzięczny nawet na podanie mi nazwy tego adresu bym wiedział czego szukać na necie. Z góry dzięki i pozdrawiam. Cytuj Link to post Share on other sites
Sn1PeR 678 Napisano 5 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Na spodzie urządzenia powinien być adres, lub w instrukcji. Cytuj Link to post Share on other sites
GreQonE 3629 Napisano 5 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Moze byc ciezko, jako, ze prawdopodobnie bedzie to inna podsiec. Ja bym sie podpial bezposrednio kablem pod modem atlanta z UPC i ustawil jego tryb pracy w PPoE zamiast router - to da nam funkcjonalnosc jako modem, nie router. Cytuj Link to post Share on other sites
elkey 25 Napisano 5 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Z innego forum dowiedziałem się, że adres tego Webstara to 192.168.100.1 ale chyba nie można tam nić ustawić co by mnie interesowało. GreQonE, gdzie to ustawić te PPoE? Czy jeśli podłączę to w ten sposób =SA Webstar -kabel-> router Asus RT-N11 -kabel-> PC= i w opcjach routera RT-N11 otworzę porty (to akurat bym potrafił) to da to jakiś sens? Porty chcę otworzyć z myślą o COD:MW2. W sumie to nie wiem czy coś pomoże ale warto spróbować. Cytuj Link to post Share on other sites
GreQonE 3629 Napisano 5 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Dzisiaj ciezko mi sie mysli Ustaw w Asusie na swoim PC tzw. DMZ (Demilitarized Zone). W przypadku domowych routerow oznacza to calkowite przekierowanie wszystkich portow z podanej w tamtym polu maszyny. Wtedy powinienes uzyskac dostep do kolejnej podsieci, tam mozesz sie dostac do routera od UPC i pogrzebac gdzies w ustawieniach zeby znalesc odpowiednia opcje. Wiecej raczej Ci nie pomoge (Nie znam tego urzadzenia od UPC) Cytuj Link to post Share on other sites
browarpll 109 Napisano 5 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Webstar jest modemem, nie posiada routera o ile dobrze myślę więc teoretycznie powinny być na nim wszystkie porty otwarte (brak firewalla) ale czemu nie zadzwonisz do UPC z tym pytaniem? Cytuj Link to post Share on other sites
GreQonE 3629 Napisano 6 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Kurcze, rzeczywiscie. Tak jak mowilem, ciezko mi sie mysli Po otwarciu na Asusie wszystko powinno smigac Cytuj Link to post Share on other sites
elkey 25 Napisano 6 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 W poniedziałek do nich podjadę. Myślicie, że jak spiszę sobie konieczne porty z fora COD:MW2 to mi jakoś pomogą? Mają tam jakiś techniczny dział obsługi? Sam do końca nie wiem czy to wina zamkniętych portów czy po prostu COD:MW2 się sypie z powodu małej ilości graczy. Niby w grze pokazuje mi, że mam otwarty NAT ale nadal nie może nikogo znaleźć. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts