Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam mam problem taki że u mnie w domu z wifi łączy się zawsze i bez problemu natomiast do innych sieci typu supermarkety jakieś przypadkowe niezabezpieczone nie chce się łączyć (tzn łączy się ale gdy otwieram youtube szuka szuka i błąd, natomiast w operze mini łączy się bez końca).

Napiszcie proszę co mam sprawdzić bo wydaje mi się że w ustawienia telefonu będą tu ważne.

wejdz przegladarką wbudowana i najprawdopodobniej wyskoczy ci strona ze bedziesz musial sie zalogować do hotspotu ( tak najczęściej to działa)

Hmmm może masz racje spróbuje jak będzie jakaś okazja.

I jeszcze jedno . Jak mam się zalogować do hotspotu skoro sieć jest niezabezpieczona

mimo to ze jest zabezpieczona trzeba sie zalogowac poprzez przegladarke. Identycznie działa to np w pociągach ( dane do logowania sa podane na tej samej stronie gdzie sie logujesz)

Miałeś rację uruchomiłem neta z wbudowanej przeglądarki i poszło dalej już dobrze, tylko czemu nie mogłem tego zrobić z opery??

opera działa na zasadzie przesyłania strony na swój serweri konwertowania jej ( przez co pozera mniej pakietu ) no ale zeby miec dostep do tej sieci musisz sie zalogowac a zeby sie zalogowac opera musiałaby przesłać najpierw tą strone na swoje serwery ale zeby ja przeslac musialaby miec dostep do neta ktorego nie masz. I tak zamyka sie bledne kolo :D

• Popieram 1

opera działa na zasadzie przesyłania strony na swój serweri konwertowania jej ( przez co pozera mniej pakietu ) no ale zeby miec dostep do tej sieci musisz sie zalogowac a zeby sie zalogowac opera musiałaby przesłać najpierw tą strone na swoje serwery ale zeby ja przeslac musialaby miec dostep do neta ktorego nie masz. I tak zamyka sie bledne kolo :D

Bardzo dziękuje za zwięzłe i jasne wytłumaczenie

zmien telefon na iphone i nie bedziesz mial problemow z systemem jak i funkcjami

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.