elkey 25 Napisano 4 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Zakupiłem dziś klucz do MW2. Ściągnąłem wersję multiplayer (singla mam połowę ściągniętą) i po paru problemach z logowaniem się do Steama odpaliłem. Wszystko ok do momentu wyszukiwania gry w opcjach multi. Niby wszystko ok bo pokazuje mi jakąś mapę, szuka graczy i nic... czekam tak parę minut i nic się nie dzieje. Black Ops na tym samym koncie działa. Ktoś ma pomysł co to może być? Link to post Share on other sites
szalony rolnik 2 Napisano 4 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Sprawdź czy masz otwarte porty, czy masz włączony NAT i radzę dociągnąć singla. 1 Link to post Share on other sites
Ralphie 24 Napisano 4 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 (edytowane) Hmmm może czas zagrać w coś bardziej ambitnego?? port forward - tym sobie sprawdź Edytowane 4 Stycznia 2012 przez Ralphie 1 Link to post Share on other sites
elkey 25 Napisano 4 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Przy ściągniętym singlu też nie działa. Przeinstalowuję teraz grę ale z tego co pamiętam to przy szukaniu gry jest "NAT: OPEN" i co może ważne nie ma w ogóle liczby gier i graczy. Rozumiem, że port forward to przekierowanie portów tyle, że ja zielony w to jestem. Jest jakiś soft do tego czy gdzie się to robi? Link to post Share on other sites
szalony rolnik 2 Napisano 4 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Jeżeli chodzi o port forewarding to zakładając że masz ruter musisz pogrzebać w jego ustawienich i w zależności od modelu opcja forewardingu będzie mniej lub bardziej widoczna i inaczej nazwana, tam ustawiasz albo pojedyńczy port lub zakres portów posiłkując się tym: http://forums.steampowered.com/forums/showthread.php?t=1019454 tak aby odbiorczy IP był twoim wewnętrznym IP. Jednakże mając na uwadzen iż NAT masz otwarty tak naprawdę żadnie przekierowanie czy otwieranie portów nie powinno być ci potrzebne z uwagi iż ruter powinien sam potrzebne porty otwierać i posyłać pakiety na odpowiedniego hosta czyli twój IP. Jedynym wypadkiem mógłbybyć fakt nie posiadania tak zwanego "pure NAT router" jednak to dotyczy starszych modeli ruterów. Jeżeli nie masz rutera tylko sam modem - nie powinieneś się tym w ogole przejmować (forwarding i otwieraniem portów). Można tu zadać pytanie, jak wygląda twoja sieć w domu i kto ją tobie dostarcza. Innym wypadek, mogą to być problemy osobiste steama, gdyż jak widze mają teraz problemy ze steam cloud i synchronizacją. 1 Link to post Share on other sites
Saiya-jin 190 Napisano 4 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Musisz dłużej poczekać. Od kiedy wyszedł Black Ops, MW2 dostało chyba gorsze serwery, bo czeka się znacznie dłużej na dobranie graczy. 1 Link to post Share on other sites
elkey 25 Napisano 4 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 (edytowane) Sprawa wydaje się być załatwiona. Poskutkowała rada z innego forum. Panel sterowania, ustawienia karty, właściwości, udostępnianie, zaznaczenie obydwu opcji udostępniania. Tak czy inaczej dzięki za fatygę. + dla was. Edytowane 4 Stycznia 2012 przez elkey Link to post Share on other sites
Recommended Posts