denny 0 Napisano 6 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 (edytowane) W poniższym teście co prawda model 22" ale również za kolorki dostał 5 gwiazdek. Poza tym w dzisiejszych czasach chyba bardziej użyteczne jest posiadanie przez monitor gniazda HDMI jak huba USB ;-) http://www.digitalversus.com/lcd-monitor/lg-flatron-ips225-p11774/test.html Edytowane 6 Stycznia 2012 przez denny Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 6 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 bardziej użyteczne jest posiadanie przez monitor gniazda HDMI hub USB to bullshit, bo jest powolny, podobnie jak hdmi, które ma taki sam sygnał co dvi-d i kompletnie nic nie wnosi poza tym, że producent musi za nie opłacić licencję Cytuj Link to post Share on other sites
Ethreivis 98 Napisano 6 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Natomiast HDMI się przydaje jak masz konsolę. Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 6 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Natomiast HDMI się przydaje jak masz konsolę. http://www.kablehdmi.pl/9-kable-hdmi-dvi Cytuj Link to post Share on other sites
Auris 0 Napisano 6 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 I co - takim kablem przeslesz dzwiek ze zrodla HDMI? Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 6 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 nie, ale mówimy o takich, a nie takich monitorach Cytuj Link to post Share on other sites
mICh@eL 335 Napisano 6 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 odpuściłem bo sprzedawca powiedział The best joke of this year "Kupiłem Athlona bo Pan Sprzedawca polecił, ale teraz podstawka na płycie i procesor ma nóżki, a w starym Pentium IV tak nie było..." hub USB to bullshit, bo jest powolny, podobnie jak hdmi, które ma taki sam sygnał co dvi-d i kompletnie nic nie wnosi poza tym, że producent musi za nie opłacić licencjęA tutaj nr 2 U mnie na 2209WA spadek transferu dysku USB 3.0 jest może 1-2 MB/s Druga sprawa - po DVI puścisz blu-ray 3D? Cytuj Link to post Share on other sites
Makarons 4 Napisano 6 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 (edytowane) I co - takim kablem przeslesz dzwiek ze zrodla HDMI? http://allegro.pl/oryginalny-adapter-audio-xbox-360-hdmi-dzwiek-5-1-i2023306580.html Dla chcącego nic trudnego. Edytowane 6 Stycznia 2012 przez Makarons Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 6 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 A tutaj nr 2 U mnie na 2209WA spadek transferu dysku USB 3.0 jest może 1-2 MB/s używałem w 2209wa i U2410 w obu przypadkach było powoooooli na USB2.0 Druga sprawa - po DVI puścisz blu-ray 3D? kabel DL DVI-D ma większy transfer niż hdmi 1.4 jeśli do tego pijesz, a odpowiadając na twoje pytanie, tak bez problemu Cytuj Link to post Share on other sites
Auris 0 Napisano 6 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 (edytowane) http://allegro.pl/oryginalny-adapter-audio-xbox-360-hdmi-dzwiek-5-1-i2023306580.html Dla chcącego nic trudnego. To zadne rozwiazanie, monitor musialby miec albo wejscie chinch albo optyczne, a nie piszemy o osobnych zestawach audio. Edytowane 6 Stycznia 2012 przez Auris Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 6 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 jednego nie mogę zrozumieć, powiedz mi tylko po cholerę ci sygnał audio w urządzeniu wyświetlającym obraz Cytuj Link to post Share on other sites
Agent220 7 Napisano 6 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 To i ja jako stojący przed wyborem i na 99% zdecydowany na IPS235 z chęcią się dowiem czym takim Dell góruje nad LG? Zwłaszcza że różnica w cenie jest dość pokaźna: http://www.ceneo.pl/Monitory_LCD;szukaj-dell+u2312 http://www.ceneo.pl/14517198Posiadam takowego Dell'a i bardzo sobie go chwalę. Pykam w gierki pokroju BF3 gdzie owy monitor sprawuje siębez zarzutu. W filmach super, przy pisaniu dokumentów czy przeglądani Neta bez zarzutu. Tak więc polecam. Przesiadłem się z Dell'a P1130 z kineskopem Sony FD Trinitron bodajże 22''. Cytuj Link to post Share on other sites
Auris 0 Napisano 7 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 jednego nie mogę zrozumieć, powiedz mi tylko po cholerę ci sygnał audio w urządzeniu wyświetlającym obrazZapytaj producentow TV, jakby nie bylo tez urzadzen wyswietlajacych obraz. Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 7 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 mówimy o monitorach, nie telewizorach, telewizor służy do oglądania telewizji, a nie podłączania do komputera, abstrahując od tego oraz faktu, że tych pierdziawek, które montują w TV to aż przykro słuchać, co więcej żadna karta dźwiękowa jakoś nie przesyła sygnału do karty graficznej, żeby mógł powędrować dalej przez hdmi, bo i po co nie wiem w jakim celu szukasz dziury w całym z tym hdmi, w przypadku komputerów osobistych jest potrzebne jak świni siodło Cytuj Link to post Share on other sites
Makarons 4 Napisano 7 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 (edytowane) mówimy o monitorach, nie telewizorach, telewizor służy do oglądania telewizji, a nie podłączania do komputera, abstrahując od tego oraz faktu, że tych pierdziawek, które montują w TV to aż przykro słuchać, co więcej żadna karta dźwiękowa jakoś nie przesyła sygnału do karty graficznej, żeby mógł powędrować dalej przez hdmi, bo i po co nie wiem w jakim celu szukasz dziury w całym z tym hdmi, w przypadku komputerów osobistych jest potrzebne jak świni siodłoChyba jesteś mało poinformowany. AMD bez problemu przesyłają dźwięk przez hdmi, a NVIDIA wymaga dodatkowego kabelka do podłączenia karta-płyta główna(k.dźwiękowa) To zadne rozwiazanie, monitor musialby miec albo wejscie chinch albo optyczne, a nie piszemy o osobnych zestawach audio. http://allegro.pl/k12-kabel-jack-3-5-2x-rca-cinch-1-5m-lekki-jakosc-i1987007091.html Edytowane 7 Stycznia 2012 przez Makarons Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 7 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 Chyba jesteś mało poinformowany. AMD bez problemu przesyłają dźwięk przez hdmi, a NVIDIA wymaga dodatkowego kabelka do podłączenia karta-płyta główna(k.dźwiękowa) załóżmy, wytłumacz mi w takim razie jak posłać 2 kanałowy 96KHz sygnał z mojego Xonara przez hdmi w moim radeonie Cytuj Link to post Share on other sites
Makarons 4 Napisano 7 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 masz xonara i chcesz go podlączyć do tandetnych głośników w monitorze?? coś chyba z toba nie halo Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 7 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 nie, to było pytanie retoryczne, prześledź wcześniejszą dyskusję i zerknij na mój profil Cytuj Link to post Share on other sites
Makarons 4 Napisano 7 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 nie, to było pytanie retoryczne, prześledź wcześniejszą dyskusję i zerknij na mój profilRzeczywiście troche się zamotałem. Co do twojego pytania to sie nie da, ale po hdmi do monitora nie trzeba wypaśnego dźwięku bo wystarczy dźwięk z integry, a róźnicy sie nie odczuje. Cytuj Link to post Share on other sites
Szoker 4 Napisano 7 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 (edytowane) Posiadam ips23v i jak narazie nie było z nim żadnych problemów. Przy fotografii i grach sprawdza się idealnie. Nie męczy oczu a i zednych wad w pikselach tez nie ma. Za cenę jaką przyszło mi za niego zaplacic... Cód miód i orzeszki. Edytowane 7 Stycznia 2012 przez Szoker Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 7 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 Co do twojego pytania to sie nie da, ale po hdmi do monitora nie trzeba wypaśnego dźwięku bo wystarczy dźwięk z integry, a róźnicy sie nie odczuje. ja to wiem, a cała dyskusja zaczęła się od zasadności montowania hdmi w monitorze, zwłaszcza monitorze bez głośników, jakich to mamy na rynku znakomitą większość Cytuj Link to post Share on other sites
mICh@eL 335 Napisano 7 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 (edytowane) kabel DL DVI-D ma większy transfer niż hdmi 1.4 jeśli do tego pijesz, a odpowiadając na twoje pytanie, tak bez problemu Czyli mam rozumieć, że internet też po DVI puścisz? Bo już nie mówię tutaj o rozdzielczości 4K x 2K czy zwrotnym kanale audio Jeszcze powiedz, że do routera podłączasz DVI Chyba jesteś mało poinformowany. AMD bez problemu przesyłają dźwięk przez hdmi, a NVIDIA wymaga dodatkowego kabelka do podłączenia karta-płyta główna(k.dźwiękowa) Kto to mówi... tak było kiedyś, ale nV też już wprowadziła przy którejś premierze kodek audio do karty All GT21x GPUs also contain an audio processor inside and support 8 channel LPCM output through HDMI. Edytowane 7 Stycznia 2012 przez mICh@eL Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 7 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 Bo już nie mówię tutaj o rozdzielczości 4K transfery na kablach wideo dotyczą maksymalnych rozdzielczości i przez DL DVI puścisz WQUXGA (3840 x 2400), podczas gdy przez hdmi 1.4 QFHD (4096x2160) więc jeszcze muszą popracować na hdmi, żeby tu dogoniło swojego tzw poprzednika zwrotnym kanale audio a w monitorze to on jest potrzebny jak nie wiem co Cytuj Link to post Share on other sites
Makarons 4 Napisano 7 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 Widzę, że autor tematu się nie interesuję, więc proponuję zakończyć rozmowy skoro ich docelowy odbiorca nie jest zainteresowany. Cytuj Link to post Share on other sites
tical0 0 Napisano 7 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 widzę że główna dyskusja trzoche zboczyla z toru, wydaje mi sie ze po prostu monitory te w zastosowaniu domowym będą sie sprawowaly na tyle podobnie, że warto kupić ten, który jest najtańszy.. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts