SoundsGreat 1647 Napisano 3 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 Siemka. Problem dotyczy w prawdzie konsoli nie PC, jednak bardzo starej, więc dział Retro jest idealny. Szukam dla kolegi gry, w którą grał w wersji demo na PSX lataaaaaa temu (98/99). Gra była przygodówką/platformówką. Klimat baśniowo - piracki, na wyspie. Główny bohater nieznany, prawdopodobnie w niebieskiej chuście (być może piracka, albo kapelusz) walczył mieczem (szablą?). Celem gry było by na każdym lvlu ominąć/pokonać przeszkody i przeciwników (elementy logiczne jak przesuwanie skrzynki w celu ominięcia wroga). Wrogowie wyglądali jak sople? Kapelusze? W intrze bohater przebywał na statku, z którego trzeba było wyjść. Dzięki za wszelką pomoc. Cytuj Link to post Share on other sites
kory2 24 Napisano 3 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 Zobacz czy nie chodzi o Kapitana Pazura xD. Ten opis tylko z nim mi się kojarzy xD 1 Cytuj Link to post Share on other sites
worm 17785 Napisano 3 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 (edytowane) Właśnie też o tym myślałem Captain Claw, ale nie byłem pewien. Na pececie też to było http://staregry.org.pl/thumbs/c/captain_claw/8.jpg Edytowane 3 Stycznia 2012 przez wormadam 1 Cytuj Link to post Share on other sites
SoundsGreat 1647 Napisano 4 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Niestety, to nie to... Kolega mówi, że tam było spore nastawienia właśnie na te skrzynki i przeciwników w kształcie duszków czy am sopli.... Ale dzięki za pomoc, plusiki lecą. Cytuj Link to post Share on other sites
Clave 0 Napisano 5 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 Patrząc na temat to myślę że tutaj bym znalazł pomoc po przeszukaniu wielu% zasobów internetowych. Chodzi o grę także z ps1 w którą grałem na Demo disc. Powiedzieć mogę tyle, że była to gra najprawdopodobniej rpg (turowe) na początku gry schodziło się z góry i za nami goniło 2 strażników, po chwili gry walczyliśmy ze smokami, jaszczurami czy jak to nazwać. Walczyliśmy Łuczniczką, Gościem z Lancą i Gościem z mieczem, po chwili mogliśmy się transformować (podczas walki) by mieć mocniejsze ataki. W koljnej lokalizacji bohaterowie zauważają że są gonieni przez strażników i chowają się za drzewo a strażnicy przebiegają obok. i wtedy chodzimy po jak narazie nie dużym świecie ale walczymy, zdobywamy itemki, doświadczenie itd. W pewnym momencie dema wchodzimy do jaskini gdzie walczymy znowu z mobami i na końcu bossem który kończy owe demo. Z dodatkowych info mogę powiedzieć że pamiętam atak łuczniczki, mianowicie wystrzeliwała strzałę w niebo i się chyba robiła zaokrąglona dziura w nim co zabierało hp przeciwnikom. Druga rzeczą jest to że w menu początkowym gry możemy albo grać w to co wyżej opowiedziałem albo zrobić coś na rodzaj tutoriala (starszy gościu uczył głownego bohatera [ten z mieczem]. . Prosił bym o pomoc w odnalezieniu tego tytułu bo już cierpliwość mi się kończy w jego szukaniu. Z góry dziękuje. PS jakby ktoś chciał więcej info to postaram się podać co do dokładnego obiegu fabuły zawartej w demo Cytuj Link to post Share on other sites
.daft 433 Napisano 9 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 może tutaj coś znajdziesz: http://www.digitpress.com/forum/showthread.php?116920-Playstation-Demo-Discs-Pal-%2840-discs-fully-listed%29 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts