Skocz do zawartości

Komputer + Monitor = 2500 zł

Recommended Posts

O tej karcie czytałem bardzo dobre opinie jeśli tak bardzo zapowiadane spadki cen pojawia się to pomyśle o hd6850 lub hd6790. Jak na tym zestawie "na ten moment " będą chodzić gry myślę o tes V skyrim , batman arkham city itp i oczywiście główny wyznacznik sprawdzania wydajności na forach czyli BF3 (prawdopodobnie nie będę w niego grał ale warto wiedzieć jak będzie działać).

I jeszcze jedno pytanie kiedy bedzie premiera nowych Radeon-ów?

nadal jestem zdania, ze za slaba grafa w stosunku do proca :P. mozesz dac tam jakiegos pentiuma i 6850 a bedzie lepszy zestaw.

albo za te 427 poszukac na allegro gtx 460 768 MB lub radeona 5830.

http://techplanet.pl/produkty/karty-graficzne/xfx-ati-radeon-hd6850-1gb-ddr5256bit-dvihdmidp-pci-express,26114.html

http://techplanet.pl/produkty/procesory/intel-pentium-dual-core-g630-lga1155-box,25771.html

to opcja na intelu.

ja bym bral athlona x4 651 ;] co prawda wyzszy pobor pradu, ale cena dobra, wydajnosc dobra i OC mozliwe.

Edytowane przez wujashek
  • Popieram 1

Dla mnie ważniejszy jest procesor ponieważ gram od czasu do czasu a głównie siedzę na internecie oraz także bawię się grafiką i różnymi programami dlatego zależy mi na sprawnym dzianiu komputera cały czas. jak bym miał brać pentiuma to wolałbym już i3 550.

a twój brat mam jaki procesor?

No to kolego nie zastanawiaj się nad AMD tylko , bierz Intela , o ile budżet starczy , bo x3 wystarcza na dzień dzisiejszy , ale nie wiadomo czy za rok da rade , a i3 , to już klasa wyżej i chyba w tym segmencie cenowym nie znajdziesz bardziej opłacalnego procka .

• Popieram 1

Nie ponieważ zależy mi bardziej na wydajnym procesorze a nie na grafice jak wspomniałem :

Dla mnie ważniejszy jest procesor ponieważ gram od czasu do czasu a głównie siedzę na internecie oraz także bawię się grafiką i różnymi programami dlatego zależy mi na sprawnym dzianiu komputera cały czas. jak bym miał brać pentiuma to wolałbym już i3 550.

Jesli do końca lutego ceny nie spadną to pewnie tak.

Czy z tą grafiką jest coś nie tak ? Ja słyszałem że to bardzo dobry sprzęt( w tej cenie).

http://www.agito.pl/karty-graficzne/gigabyte-radeon-hd-6850-oc-1gb-ddr5-pci-e-box.0.424376.html?attr=248-485338 z tego co po ceny rosną a nie spadają tak tarta kosztowała 605 a na innym sklepie 630 a teraz 655

No a dzisiaj 619 zł , no a poza tą nie znajdziesz lepszej , a poczekać , to już twoja decyzja , ceny może spadną , a może nie , tego nie wie nikt , ale gdyby kurs dolara spadł o 30 gr , to by było już gites , ceny z jakieś pare dyszek do kilkunastu złoty w dół , a to było małe coś jednak cieszącego :D

• Popieram 1

No właśnie , to wielka niewiadoma , co prawda ceny nie pną się w górę , tylko po mału ,ale czasami spadają , to i tak sytuacja nie wygląda ciekawie . Bo o ile miałbyś dysk , to by było z głowy , ale jeżeli nie , to rozejrzyj się na allegro za jakimiś w twojej kwocie , albo kup nowy np. ten :http://www.esc.pl/product_info.php?manufacturers_id=&products_id=20853 .

• Popieram 1

własnie w takich cenach poszukuje

A więc podsumowanie :

-Procesor:

Intel Core i3-2100

-Płyta główna:

Asrock H61M/U3S3

-Pamięć RAM:

Goodram DDR3 4GB 1333MHz

-Dysk Twardy:

Western Digital Caviar 500GB SATA3

-Karta Graficzna:

ATI Radeon HD6770 A jeśli ceny spadną to kupie sobie HD6850

-Napęd optyczny:

LG nagrywarka DVD GH24LS70

-Obudowa:

SilentiumPC Brutus 410 Pure Black

-Monitor:

BenQ 21.5'' G2222HDL

To by było na tyle mam jeszcze pytanie czy opłaca się brać dysk z laptopa obecnie mam z serii hp dv9000 i puki ceny nie spadną używać go ma on ok 250GB?