zerek 1 Napisano 30 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 (edytowane) Witajcie Jestem w trakcie dobierania podzespołów do mojego kompa i mam taki dylemat, otóż gdzieś przeczytałem że nowe radeony będą obsługiwały płyty główne ze złączem pci express 3.0 x16 (chyba tak to się pisze) czy te gpu są wstecznie kompatybilne. Pytam z tego względu że procesor i płytę zamierzam kupić w styczniu może lutym a na grafikę poczekam na premierę radeona 7800 lub 7700 zależnie od relacji cena/wydajność. Jeżeli grafika nie jest wstecznie kompatybilna to zakup nieodpowiedniej płyty będzie gorszy od strzału we własną bramkę. Sorry nie wiem jak to zrobiłem ale zdublowałem temat. Edytowane 30 Grudnia 2011 przez zerek Cytuj Link to post Share on other sites
HubOS 4 Napisano 30 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 Nie jestem pewien czy to będzie w 100% kompatybilne ale... Poprzednie wydania 1.0 i 2.0 były kompatybilne tzn karte pci-e x16 2.0 wsadzisz do złącza 1.0 i na odwrót więc chyba nie ma problemu ale ja na towoim miejscu kupiłbym wszystko razem będzie taniej Cytuj Link to post Share on other sites
Vercruysse 148 Napisano 31 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2011 Tak.Te nowe karty możesz spokojnie włożysz do sloty PCI-Ex 2.0. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts