Skocz do zawartości

ASUS GTX 560 Ti wydajność w BF3

Recommended Posts

Witam od razu mówię ,że przepraszam za trucie gitary ale chce po prostu wiedzieć jak najwięcej. Więc tak :

4 GB ram

intel core 2 duo e8200 2.66 I 2.72 (ja bym to podkręcił, ale zbytnio nie wiem jak )

rozdzielczość 1280x1024

płyta główna Abit IP 35 (do tej płytki jaki procek, żeby udźwignął bf3)

karta graficzna asus gtx 560 ti wer. oc ( już podkręciłem do 900 na rdzeniu przy napięciu 1.000v, chodziło przy 0,975v ale wolałem podnieść)

zasilacz 600W (nie pamiętam jakiej marki, ale wiem że dobrej :D )

I tak przy tych ustawieniach da radę chociaż na wysokich pograć w bf 3, czy przez ten procek to nawet o wysokich mogę pomarzyć...?

Już Ci wczoraj napisałem że masz za słaby procesor do BF. Jak masz to zainwestuj 700zł i będziesz zadowolony, a to sprzedasz za 300 i w tej rozdzielczości pograsz sobie na ultra z 4xAA. Pchać się już w procesory na 775 nie ma sensu bo musiał byś dać 700zł z używany. Miałem q8300 i słabo sobie radził z tą grą.

Edytowane przez KOXsu

Procek może troche spowalniać karte, niby ładnie taktowany, ale sam z siebie architektura starsza. Dobrze mieć te 4 rdzenie do nowych geforców, chociaż na tym 2,8 lub więcej. Sam u siebie widzę różnicę pomiedzy 4x2,8ghz a 4x3,6ghz, tak jak koledzy mówia minimalny fps wzrósł.

Procek może troche spowalniać karte, niby ładnie taktowany, ale sam z siebie architektura starsza. Dobrze mieć te 4 rdzenie do nowych geforców

Tak wiem i masz rację, szczególnie do BF 3. Nie ukrywam, że o niego głównie mi chodzi, a w nim jak znalazł mieć 4 rdzenie o taktowaniu z 3.00Ghz ale ze względów finansowych w grę wchodzi raczej zakup tylko samej karty max do 1000zł i to na raty. Reszty konfigu nie ma co przebudowywać, bo nie ma sensu, jak już to tylko zmienić platformę, a nie tę modyfikować. Ewentualnie zakup za 600zł ostatnich sztuk Q8300 i liczyć że się podkręci "chociaż" do 3GHz, a do tego gtx 460 lub HD 6850. Quad i karta da koszt 1300zł. GTX 560Ti Hawk 1000zł. Ciekaw jestem co dałoby lepszy efekt. Edytowane przez Tulio20

Hm, może bys gdzieś taniego quada 9400 wyrwał np, nawet używkę. On sie spokojnie kreci na 3,5ghz lub więcej. Lepszy procek plus ciut gorsza karta, może w sumie podobnie działać od lepszej z gorszym prockiem. To by trzeba porównać w praktyce :) 560ti na 100% nie będzie dobrze działać pełną parą z c2duo. Sam widziałem, że mój stock i5 760 na 2,8ghz spowalniał gtx580. Po oc do 3,6ghz jest o wiele lepiej.

No tak z tym już zdążyłem się zaznajomić że 560tka/Ti będzie sporo ograniczona przez "korka" ale w perspektywie po zakupie Hawka na raty mógłbym za jakiś czas przy przypływie gotówki jakiegoś używanego quada dorwać. To wydaje się dobrym pomysłem. Pytanie tylko czy "na teraz" to rozwiązanie zda rezultat i przy tym OC procka zasiłka uciągnie Hawka.

Możesz teraz kupić karte a na procka dozbierać, swiat się nie zawali, działać będzie przecież :) Potem dostanie kopa lekkiego hehe. Podkręcony 2 rdzeniowy procek nie jest zły. Chieftec 500w spokojnie wystarczy.

• Popieram 1

Czytam te komentarze i mi sie chce śmiać! Ta karta z Placem w d... uciągnie B3 na Ultra w 1680x1050 z AA ba... zakładam ze nawet w FullHD z dobrym procesorem... 6870 ciągnie B3 na 1680x1050 na Ultra.

z dobrym procesorem może i tak , ale Core 2 Duo to nie jest dobry procesor pod najnowsze gry

Dobry może nie jest ale po sporym OC zły też nie. Przykład: C2D E7300 3,60Ghz + Asus GTX 460 1Gb TOP i w Battlefield 3 multi w trybie High (bez AA i AF) naprawdę mało kiedy schodziło poniżej 30 klatek, średnio utrzymywało 35. Owszem najlepiej mieć względnie stałe 40 klatek i więcej, ale bez przesady przy 35 też da się pograć, a i poziom detali już oko cieszy. No i co, nie taki zły procek.

To połóż tą kartę na stole i niech odpala Battlefielda... Z takim procesorem to fajnie nie będzie Athlon X2 5200+@3GHz+6870 co prawda w becie ale na niskich miałem ledwo 30FPS. Teraz z Phenomem mam więcej na ultra niż wtedy na low

jesli to było do mnie to nie zrozumiałeś tego co napisałem