Skocz do zawartości

Karta graficzna do płynnej gry BF 3

Recommended Posts

Witam mam w zamiarach kupno nowej karty graficznej do kompa za maks 500 zł . Chciałbym by ta karta umożliwiała mi płynną grę w battlefield 3 .

Mój obecny sprzęt to :

Kar Graf : Radeon 4850 512 mb

Ram: 4 Gb

Proces Amd athlon X4 635 2,90 Ghz

Syst : windows 7 64

z nówek :

Sapphire Radeon HD 6790 1GB DDR5 PCI-E BOX - 499 zł

z używek:

Sapphire Radeon HD 5830 Xtreme HD5830 1024MB 1GB GW. - 415 zł

Sapphire HD5830 1GB Dobra do OC! GW. - 420 zł

ASUS Radeon HD6850 1024MB EAH6850 DC/2DIS/1GD5/V2 GW. - 500 zł - http://pl.asus.com/G...0_DC2DIS1GD5V2/

no i jak chcesz płynną grę w BF3 na przyzwoitych detalach to przydałoby się podkręcić procka

podaj jeszcze marke i moc zasilacza

Edytowane przez rewox
Gość effendi360

295 z pewnością da ci stałe 60fps lecz karciocha wie co to prąd

Eeee tam. Miałem taką :P tylko 289 Watts :D CO wy z tym prądem. Przecież 98% użytkowników tego forum nie płaci za prąd tylko rodzice to robią. :P

W ogóle to w porównaniu do dzisiejszych kart 295 jakiego ma pałera ? Jak 580 ? Więcej ?

295 tylko 300w? Więc ile ciągnie 260? Myślałem że wydoi ponad 400w http://allegro.pl/gi...2008707904.html Jeśli chcesz to weź 6850 lecz lepiej w BF wypada GTX.

licytacja trwa a ja dałem HD6850 "Cena Kup Teraz 500 zł" , wydajnościowo wypadają w BF3 podobnie

http://static.techspot.com/articles-info/458/bench/1920_High.png

Edytowane przez rewox

Tylko że HD5850 kosztuje ponad 500 zł ( przynajmniej nowa )

Chyba wybiorę HD 6790 jest ona w dobrej cenie i ma dobre parametry w porównaniu z innymi kartami które zostały tu podane do 500 zł .Czy ktoś ma jakieś zastrzeżenia lub znalazł lepszą kartę ?

Gość effendi360

Pomyśl człowieku. Rączki masz ? CO Ci szkodzi dozbierać do GTX 560Ti na przykład ? Moim nieskromnym zdaniem wyjebanie 500zł na kartę tej klasy co tu proponujemy do kasa w błoto jeśli chodzi o wymagania dzisiejszych gier.

Pograsz na tym co już wyszło a to co będzie? Myślisz o tym?

Nie samym batlefieldem żyje człowiek :D Goście poczuli kase, na jesień wypuszczą 4 i co ? Znowu będziesz kartę zmieniał ?