Wasyl990 0 Napisano 25 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2011 Witam, mam mam pewien problem i nie potrafię się z nim uporać. Otóż, wymieniłem processor, pierwszego dnia było wszystko OK, bios go poprawnie czytał itd. No ale na drugi dzień włączam komputer, patrzę, a tu zamiast pisać " AMD athlon II X4 640 3.0" to jest napisane "AMD processor model unknown". Robiłem dosłownie wszystko, update biosu, wyciągałem bateryjkę, wyjmowałem processor, zrobiłem format i? NIC!. Moja płyta główna oficjalnie wspiera ten processor. Przypominam, że na początku wszystko było OK. Dzisiaj mam tylko problem z nazwą, lecz wydajność nie spadła. Dołączam zdjęcia; http://imageshack.us/f/689/przechwytywanie0.png/ http://imageshack.us/f/51/przechwytywanie1z.png/ Cytuj Link to post Share on other sites
voxcordi 294 Napisano 25 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2011 Pomroczność jasna płyty głównej? Czasami tak bywa. Szczególnie MB Gigabyte traciły rozpoznawanie CPU, lecz nie ma to wpływu na sprawność PC. Cytuj Link to post Share on other sites
Wasyl990 0 Napisano 25 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2011 (edytowane) Trochę osób miało też ten problem, lecz wszystkim pomógł update biosu.. czyli zostawić to, tak jak jest? Edytowane 25 Grudnia 2011 przez Wasyl990 Cytuj Link to post Share on other sites
voxcordi 294 Napisano 25 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2011 Wypada poczekać na nową wersję BIOS, a na razie się nie przejmować. Cytuj Link to post Share on other sites
Wasyl990 0 Napisano 25 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2011 no ok, dzięki za odzew, pozdrawiam. Cytuj Link to post Share on other sites
Vercruysse 148 Napisano 25 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2011 Jeśli nie masz najnowszej wersji to możesz zaktualizować,choćby do wersji beta.Wersje te są stabilne. Cytuj Link to post Share on other sites
Wasyl990 0 Napisano 25 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2011 (edytowane) no właśnie aktualizowałem :S. A mam jeszcze jedno pytanie, czy przez to, że nie czyta mi modelu procka, programy np. core temp, pokazują mi prawdziwą temperaturę?. Ponieważ, grając 1,5h w gta iv, temperatura processora miała maksymalnie 35stopni. Testując Prime, przez godzinę temp. nie przekraczała 37stopni.To jest możliwe? czy to jest całkiem normalne?. Miałem starego Athlona X2 i tam temp. na tym samym chłodzeniu miały ok. 50-60 stopni. Edytowane 25 Grudnia 2011 przez Wasyl990 Cytuj Link to post Share on other sites
xentiu 56 Napisano 25 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2011 Wątpie w tak niskie temperatury X4 powinien mieć większe (ponad 50* w stresie na boxie) Cytuj Link to post Share on other sites
Wasyl990 0 Napisano 25 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2011 Używam Cooler Master Hyper tx3 + pastę od Zalman. Zobaczę jeszcze na innych programach jakie temperatury są. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts