tora1025 24 Napisano 25 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2011 A jeszcze jak wyjme bateryjke to mogę coś uszkodzić? Nic nie uszkodzisz, na "twadro" zresetujesz ustawiania bios. Cytuj Link to post Share on other sites
cieciurka1 1 Napisano 25 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2011 (edytowane) Ahhahahha okazało sie ze nie podlaczylem takiego kabelka chyba od proca ale niestety moja płyta ma wyświetlacz led i on pokoazju 30 co oznacza reserved for asl(see asl status codes section below) co to znaczy?!?!?A obrazu ciagle brak... Edytowane 25 Grudnia 2011 przez cieciurka1 Cytuj Link to post Share on other sites
KOXsu 123 Napisano 25 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2011 Moja pierwsza hipoteza była prawidłowa (sam siebie zacytuje) "Niech ktoś Ci go poskłada jak sam nie umiesz" 30 to chyba uśpienie(nie jestem pewien) zresetuj bios Cytuj Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 25 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2011 Aaaa łosiu widzisz mówiłem, że coś po************ś. Trza było od razu dać zdjęcia. Dodatkowego zasilania do proca nie podpiąłeś. Zresetuj ten bios tak jak ziomek wyżej pisze i jechana z instalacją. Cytuj Link to post Share on other sites
cieciurka1 1 Napisano 25 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2011 Wzielem tłumaczem to wyszło ,,zarezerwowano dla npm zobaczyć npm sekcji kodów stanu poniżej,, Dobra możecie na mnie od dziś mówić łoś....;D a jak na tym panelu o płyty tym z tylu jest guzik clr_cmos to to jest reset biosu?I kiedy go nacisnąć jak włącze kompa czy jak wyłączony Cytuj Link to post Share on other sites
KOXsu 123 Napisano 25 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2011 Masz płytę Asus maximus IV gene-z? Powinieneś mieć przycisk "Reset" zrób to przy włączonym kompie. Cytuj Link to post Share on other sites
cieciurka1 1 Napisano 25 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2011 Koxu robię tak i tylko wszystko gaśnie a potem cyferki na wyświetlaczu led od płyty idą w górę aż do 30 a przy zlaczu zasilania płyty pali sie jedna z wielu diod i napisane jest ddr3 ram Cytuj Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 25 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2011 Może musisz przełożyć kości Sorry że się powtarzam ale są jaja z tymi płytami aska a k^%^@ najlepsze jest to, że nie wiadomo jak to liczyć - czy 1 jest od procka czy od przodu budy Zajrzyj do instrukcji. Ja bym olał resetowanie, wyciągnąć baterię na minutę i włożyć i h** - PRZY WYŁĄCZONYM KOMPIE ! Cytuj Link to post Share on other sites
tora1025 24 Napisano 25 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2011 Wstaw jakieś fotki, chętnie bym zobaczył jak wygląda sprzęt za 8 kafli. Cytuj Link to post Share on other sites
cieciurka1 1 Napisano 25 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2011 Juz fotki gotowe tylko teraz wstawić na jakaś stronę musze Cytuj Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 25 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2011 imageshack.us Cytuj Link to post Share on other sites
KOXsu 123 Napisano 25 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2011 (edytowane) włóż jedną kość do 1 slotu, jeśli nie zadziała do drugiego, możesz mieć również błędy na pamięci więc zrób to samo z drugą kością. Edytowane 25 Grudnia 2011 przez KOXsu Cytuj Link to post Share on other sites
adam9871 901 Napisano 26 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2011 Włóż ram do innych slotów i powinno zadziałać Cytuj Link to post Share on other sites
cieciurka1 1 Napisano 26 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2011 Nareszcie dziala poprzekladalem ramy i sie udało.A jak instaluje system to mam dysk 0 i dysk 1 teraz chcem miec dwie partycje c i d tylko ze maja to byc dysk ssd partycja c i dysk hdd partycja d jak to zrobic? Cytuj Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 26 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2011 Zainstaluj se system na ssdku a jak juz wszystko będziesz miał gotowe to dopiero wtedy włącz zasilanie do drugiego dysku. Możesz to nawet zrobić na włączonej windzie. Wykryje nowy dysk i sformatujesz go przyporządkowując literę jaką tam chesz. BTW - cały management masz pod mój komputer>prawy mysz>zarzAdzaj i tam masz zarządzanie dyskami. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts