Skocz do zawartości

Recommended Posts

Jeśli chcesz używać os x jako główny system to pokombinuj z postawieniem tego jako zwykły system(sporo na google o tym jest) a nie VM a jesli potrzebujesz tylko od czasu do czasu np żeby kompilować oprogramowanie na iOS to jest to łatwiejsza droga ;)

imac=komputer zintegrowany w monitorze

mac mini=najtanszy komputer apple bez monitora

nie ma czegoś jak imac mini

te systemy się super sprawują jak masz wiele produktów tego typu i kupujesz oryginalne programy.Widzę po przykładzie ipad i iphone.Jak czytam ebook na iphone zamknę go to on się synchronizuje z chmurą i na ipad ta sama książka otwiera się w miejscu w którym skonczylem czytać na innym urządzeniu,podobnie mają się gry.Fakt że cena do wydajności niekorzystna jednak zamierzam kupić macbooka lub macbooka air(używkę) za rok będąc na studiach.

wkrótce będzie dirt kupiłem dirt 2 a wiedźmina już kończe. test BF3 na dokładnie takim sprzęcie jak mój:

To już widziałem ;p ale chciałem zobaczyć to z twojej perspektywy na polu bitwy ile by ci tam fps trzymało i na jakich ustawieniach:)

Tak,na mrocznym,o ile dobrze pamiętam wyżej była tylko "nagła śmierć".Arena mnie ciekawiła ale zapomniałem ją sprawdzić przed skasowaniem.

@kubapomocny15

Cena to raz ale przede wszystkim nakręciłem się na Dirta ponieważ jestem wielkim fanem wyścigów ;)

@NoSenS

Tylko że ten procek który podsyłasz to nie jest sandy bridge tylko poprzedni socket a ta i5 którą wtedy(niestety ) kupiłem to był SB.

Pozatym nie przesadzaj że ten test BF3 tak Ci potrzebny bo patrząc po innych testach z neta szacuję że gra pójdzie na medium i 720p czyli podobnie jak wiedźmin

Tylko że ten procek który podsyłasz to nie jest sandy bridge tylko poprzedni socket a ta i5 którą wtedy(niestety ) kupiłem to był SB. Pozatym nie przesadzaj że ten test BF3 tak Ci potrzebny bo patrząc po innych testach z neta szacuję że gra pójdzie na medium i 720p czyli podobnie jak wiedźmin

No to jak na Medium to elegancko :D.

wiedźmin bez wyłączania przeglądarki komunikatora itp działa na medium przy 720p nawet na high ale na high np jak szybko się obrócę za siebie to się sporadycznie ścina więc wolałem grać na medium żeby się nie przycięło np podczas walki ale myślę że na high też by się dało,jedynie co to chyba wina że pamięci jest tylko 512Mb bo jak było na 1080p to nawet low się trochę cięło (20-25 fps) nie mówiąc o wyższych ustawieniach,

Btw. w LFS sporo grałem jakiś czas temu,faktycznie duży realizm w prowadzeniu jednak już mi się znudził,wolę realistyczną grafikę kosztem trochę gorszej symulacji fizyki i zachowań samochodu ;)

Dziś zainstalowałem ale nie mogę wyciągnąć kierownicy więc nie pogram,mam nadzieje ze jutro to będzie mozliwe ;/

Na ustawieniach ultra + przełączonym tym co normalnie jest wyłączone nawet na ultra czyli MSAA x8 oraz synchronizacji pionowej około 38 fps czyli płynnie ;)

• 5 tygodni później...

Kolejną grą z jakiej wrzuce wyniki będzie asassin's creed.Będzie to w ciągu najbliższych paru dni.

Waham się od której części zacząć, 1 czy 2 bo większość mówi że 2 dużo lepsza więc kusi zeby od 2 ale jednak 2 to chyba kontynuacja 1,jak radzicie?

Edytowane przez yorgol