yorgol 15 Napisano 3 Marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 Jeśli chcesz używać os x jako główny system to pokombinuj z postawieniem tego jako zwykły system(sporo na google o tym jest) a nie VM a jesli potrzebujesz tylko od czasu do czasu np żeby kompilować oprogramowanie na iOS to jest to łatwiejsza droga Cytuj Link to post Share on other sites
kubapomocny15 242 Napisano 3 Marca 2012 Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 główny mam w7 hp ale jak z tego widzę to za dużo kombinowania może kiedyś sobie kupie imac mini jak cena będzie słuszna do wydajności lub postawie go na jakimś laptopie Cytuj Link to post Share on other sites
yorgol 15 Napisano 3 Marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 imac=komputer zintegrowany w monitorze mac mini=najtanszy komputer apple bez monitora nie ma czegoś jak imac mini te systemy się super sprawują jak masz wiele produktów tego typu i kupujesz oryginalne programy.Widzę po przykładzie ipad i iphone.Jak czytam ebook na iphone zamknę go to on się synchronizuje z chmurą i na ipad ta sama książka otwiera się w miejscu w którym skonczylem czytać na innym urządzeniu,podobnie mają się gry.Fakt że cena do wydajności niekorzystna jednak zamierzam kupić macbooka lub macbooka air(używkę) za rok będąc na studiach. Cytuj Link to post Share on other sites
kubapomocny15 242 Napisano 3 Marca 2012 Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 sory chodziło mi o mac mini mała połyłka Cytuj Link to post Share on other sites
NoSenS 3 Napisano 7 Marca 2012 Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 Yorgol przetestuj BF3 bo jestem bardzo ciekawy . Ja teraz poszukuje cały czas jakiejś Grafiki w okazyjnej cenie Cytuj Link to post Share on other sites
yorgol 15 Napisano 9 Marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 wkrótce będzie dirt kupiłem dirt 2 a wiedźmina już kończe. test BF3 na dokładnie takim sprzęcie jak mój: Cytuj Link to post Share on other sites
NoSenS 3 Napisano 10 Marca 2012 Udostępnij Napisano 10 Marca 2012 wkrótce będzie dirt kupiłem dirt 2 a wiedźmina już kończe. test BF3 na dokładnie takim sprzęcie jak mój: To już widziałem ;p ale chciałem zobaczyć to z twojej perspektywy na polu bitwy ile by ci tam fps trzymało i na jakich ustawieniach:) Cytuj Link to post Share on other sites
yorgol 15 Napisano 10 Marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 10 Marca 2012 To już widziałem ;p ale chciałem zobaczyć to z twojej perspektywy na polu bitwy ile by ci tam fps trzymało i na jakich ustawieniach:) ok ok ale to po dirt 2 a Ty złożyłeś w koncu ten swój zestaw? Cytuj Link to post Share on other sites
NoSenS 3 Napisano 10 Marca 2012 Udostępnij Napisano 10 Marca 2012 a Ty złożyłeś w koncu ten swój zestaw? No oczywiście że złożyłem i to dawno dawno Cytuj Link to post Share on other sites
yorgol 15 Napisano 10 Marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 10 Marca 2012 a masz już kartę? Cytuj Link to post Share on other sites
NoSenS 3 Napisano 10 Marca 2012 Udostępnij Napisano 10 Marca 2012 No mam swojego starego 9500Gt... ale powoli szukam czegoś Cytuj Link to post Share on other sites
yorgol 15 Napisano 10 Marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 10 Marca 2012 Skończyłem właśnie wiedźmina 2 na trudnym,odinstalowałem już.na razie szkoła ale w przyszłym tygodniu założę kierownicę i jazda ) Cytuj Link to post Share on other sites
NoSenS 3 Napisano 11 Marca 2012 Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 Hehe Dawaj tego BF3 a nie tam Dirty jakieś .Ty tam procka szukałeś jakiegoś to zobacz a to jaka tanizna ; o http://forum.benchmark.pl/topic/43613-sprzedamcore-i7-920-d0-box-rampage-ii-extreme-box/ Cytuj Link to post Share on other sites
kubapomocny15 242 Napisano 11 Marca 2012 Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 zobacz se na cenę bf3 a cenę dirta Cytuj Link to post Share on other sites
Gość t.luk Napisano 11 Marca 2012 Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 Skończyłem właśnie wiedźmina 2 na trudnymZnaczy na Mrocznym? A na Arenie też się bawiłeś? Cytuj Link to post Share on other sites
yorgol 15 Napisano 11 Marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 Tak,na mrocznym,o ile dobrze pamiętam wyżej była tylko "nagła śmierć".Arena mnie ciekawiła ale zapomniałem ją sprawdzić przed skasowaniem. @kubapomocny15 Cena to raz ale przede wszystkim nakręciłem się na Dirta ponieważ jestem wielkim fanem wyścigów @NoSenS Tylko że ten procek który podsyłasz to nie jest sandy bridge tylko poprzedni socket a ta i5 którą wtedy(niestety ) kupiłem to był SB. Pozatym nie przesadzaj że ten test BF3 tak Ci potrzebny bo patrząc po innych testach z neta szacuję że gra pójdzie na medium i 720p czyli podobnie jak wiedźmin Cytuj Link to post Share on other sites
Pasjonat 366 Napisano 11 Marca 2012 Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 Cena to raz ale przede wszystkim nakręciłem się na Dirta ponieważ jestem wielkim fanem wyścigów LFS wypróbuj Cytuj Link to post Share on other sites
NoSenS 3 Napisano 11 Marca 2012 Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 Tylko że ten procek który podsyłasz to nie jest sandy bridge tylko poprzedni socket a ta i5 którą wtedy(niestety ) kupiłem to był SB. Pozatym nie przesadzaj że ten test BF3 tak Ci potrzebny bo patrząc po innych testach z neta szacuję że gra pójdzie na medium i 720p czyli podobnie jak wiedźmin No to jak na Medium to elegancko . Cytuj Link to post Share on other sites
yorgol 15 Napisano 12 Marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 wiedźmin bez wyłączania przeglądarki komunikatora itp działa na medium przy 720p nawet na high ale na high np jak szybko się obrócę za siebie to się sporadycznie ścina więc wolałem grać na medium żeby się nie przycięło np podczas walki ale myślę że na high też by się dało,jedynie co to chyba wina że pamięci jest tylko 512Mb bo jak było na 1080p to nawet low się trochę cięło (20-25 fps) nie mówiąc o wyższych ustawieniach, Btw. w LFS sporo grałem jakiś czas temu,faktycznie duży realizm w prowadzeniu jednak już mi się znudził,wolę realistyczną grafikę kosztem trochę gorszej symulacji fizyki i zachowań samochodu Cytuj Link to post Share on other sites
kubapomocny15 242 Napisano 18 Marca 2012 Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 jak tam idzie dirt? Cytuj Link to post Share on other sites
yorgol 15 Napisano 19 Marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 Dziś zainstalowałem ale nie mogę wyciągnąć kierownicy więc nie pogram,mam nadzieje ze jutro to będzie mozliwe ;/ Na ustawieniach ultra + przełączonym tym co normalnie jest wyłączone nawet na ultra czyli MSAA x8 oraz synchronizacji pionowej około 38 fps czyli płynnie Cytuj Link to post Share on other sites
kubapomocny15 242 Napisano 19 Marca 2012 Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 to fajnie chodzi Cytuj Link to post Share on other sites
yorgol 15 Napisano 19 Marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 no na zwykłem ultra lecz bez synchronizacji i z filtrowaniem x4 zamiast x8 jest 55Fps ale różnica między 38 a 55 ledwie odczuwalna więc.. Cytuj Link to post Share on other sites
yorgol 15 Napisano 19 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 (edytowane) Kolejną grą z jakiej wrzuce wyniki będzie asassin's creed.Będzie to w ciągu najbliższych paru dni. Waham się od której części zacząć, 1 czy 2 bo większość mówi że 2 dużo lepsza więc kusi zeby od 2 ale jednak 2 to chyba kontynuacja 1,jak radzicie? Edytowane 19 Kwietnia 2012 przez yorgol Cytuj Link to post Share on other sites
kubapomocny15 242 Napisano 19 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 1, 2 jest świetna ale jak się już w 1 grało 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts